LOfavør – Hvor bra boliglån kan du få?

LOfavør kan gi bedre betingelser på boliglån fra Sparebank 1-bankene enn man kan oppnå på egenhånd. Betingelsene varierer likevel sparebankene i mellom. Renteradar gir deg oversikt over boliglånstilbudene for LOfavør

Hva er LOfavør?

LOfavør er et fordelsprogram som LO har laget for medlemmene i de ulike LO-forbundene. LO har på vegne av medlemmene fremforhandlet avtaler med ulike leverandører av tjenester.

For de fleste medlemmene er det først og fremst på boliglån det er mye å spare på å være LO-medlem. Mange vil oppleve at besparelsen på boliglånsrenten alene kan dekke hele eller store deler av medlemskontingenten som ligger på 4 000 til 8 000 kroner (før skattefradrag) i året for de fleste.

LOfavør-avtalen på boliglån

LO inngikk i 2019 en avtale om boliglån med Sparebank 1 Østlandet og Sparebank 1 Midt-Norge. Avtalen gjaldt i utgangspunktet bare frem til 2022, men avtalen ble forlenget. I tillegg tilbyr de andre bankene i Sparebank 1-gruppen gunstigere listepriser til LO-medlemmer, men disse tilbudene er ikke omfattet av en avtale med LO.

Renteradar kan du legge inn at du er LO-medlem etter du har logget inn på tjenesten. Da vil du få opp de riktige og beste LO-favør tilbudene sammen med andre gode tilbud på boliglån i markedet.

Rentebetingelser på LOfavør-boliglån

Rentebetingelsene i sparebankene varierer basert på lånestørrelse, belåningsgrad, type lån, alder og hvilken sparebank som tilbyr lånet. Renteradar har sett på alle LO-favør tilbudene fra Sparebank 1-bankene innenfor hver kundekategori. I tabellen nedenfor finner du en oversikt over rentebetingelser du får på boliglån som medlem i LOFavør. Tabellen oppdateres daglig.

Rentebetingelsene varierer mest mellom ordinære boliglån, rammelån, boliglån for unge og førstehjemslån. Boliglån for unge gir deg gode lånebetingelser. Du kan kun få denne lånetypen dersom du er under 34 år gammel, som er den samme grensen som for BSU. Førstehjemslån gis kun til kunder som kjøper sin første bolig. Rammelån er ofte litt dyrere, men gir deg og økonomien din mye fleksibilitet og mange fordeler. I tabellen under kan du huke av hvilken lånetype du ønsker å finne listeprisene for.

Av tabellen over ser man at det er Sparebank 1 Østlandet og Sparebank 1 SMN som har beste rentebetingelsene for LO-medlemmer. Disse to bankene dukker ofte opp som beste tilbud for brukere av Renteradar som er LO-organiserte. Det gjelder spesielt de som er under 34 år.

Unntak fra rentebetingelsene

Det finnes noen unntak fra rentebetingelsene over da enkelte banker tilbyr andre rentebetingelser basert på følgende:

  • Belåningsgrad: Noen banker gir litt lavere rente til de med belåningsgrad under 50 %.
  • Lånestørrelse: De med mindre enn NOK 2 millioner i boliglån kan få høyere rente mens enkelte banker gir lavere rente til de med mer enn NOK 4 millioner i boliglån

I tillegg til den nominelle renten kommer det gebyrer som etableringsgebyr, depotkostnader og termingebyr.

Hvor bra er egentlig rentene?

Renteradar har tilgang til alle tilbud i markedet og en database på hva våre 160 000 brukere faktisk har i boliglånsrente. Se renten din sammenlignet med markedets beste.

Priseksempel: La oss si du kjøper en bolig på 3 millioner kroner, med 80 % belåningsgrad. Uten LOFavør-medlemskap hadde du kanskje fått en rente på 4,42 %, og med medlemskap hadde du kanskje fått en rente på 4,24 %. Årlig vil du spare 6 000 kroner i rentekostnader med LOFavør-medlemskap.

Sammenligning av LOfavør-tilbudene i ulike Sparebank 1 banker

Sammenligning av LOfavør Sparebank 1 Østlandet og YS Nordea

Grafen er basert på lån på 3 millioner og belåningsgrad på 65 %. Grafen viser at boliglånstilbudene ligger ganske likt, men i slutten av 2023 ligger LOfavør i Sparebank 1 Østlandet 0,50 %-poeng lavere enn YS i Nordea.

Du flyttes ikke automatisk over til LOfavør betingelser

Mange tror nok at de automatisk får LOfavør betingelser på boliglånet hvis er medlem av et LO-forbund og kunde i en Sparebank 1-bank. Dette er ikke nødvendigvis tilfellet. Du kan sjekke renten på boliglånet ditt på Renteradar og sammenligne med tabellen over.

Er du LO-medlem og har høyere rente enn tilbudene gjennom LO-favør, må du selv følge opp mot banken din og kreve lavere rente. Ta i så fall kontakt med din kunderådgiver, ring kundetelefonen eller logg inn på nettbanken og start en chat.

Sammenlign boliglånet ditt mot markedets beste tilbud

Renteradar kan du enkelt få en oversikt over de beste lånetilbudene for deg. Vi sammenlikner renten du betaler i dag mot markedets beste tilbud og forteller deg hvor mye du kan spare. Vi hjelper deg med å forhandle på renten på to klikk.

Er du medlem i en organisasjon eller et forbund som har samarbeidsavtale med en eller flere banker? Hos oss kan du også legge til denne informasjonen, så regner vi det med i tilbudet.

Andre fordeler

LO har fremforhandlet en rekke avtaler med ulike leverandører av tjenester på vegne av medlemmene sine. Noen er mer nyttige enn andre:

  1. Man ofte finne bedre tilbud på billån enn gjennom LOfavør.
  2. Det kan også være lurt å sammenlikne prisen på forsikringer et annet sted og sammenlikne med tilbudet til Sparebank 1 gjennom LOfavør.
  3. I flere Sparebank 1- banker får du en rentefordel på 0,25 prosentpoeng på toppen av bankenes normale BSU-rente.

En bra oversikt over tilbudene til LOfavør kan du få gjennom å laste LOfavør appen.

Hvilke andre forbund har avtaler med banker på boliglån?

Flere andre forbund har liknende avtaler med andre banker på boliglån:

Ofte stilte spørsmål

Hvilke medlemsfordeler gir LOfavør?

Du kan som medlem av et LO-forbund få spesielt gode tilbud på boliglån. I tillegg har fagforbundet fremforhandlet gunstige priser på forsikring, billån og andre banktjenester

Hvilke banker har LOfavør samarbeidsavtale med?

Sparebank 1 Østlandet og Sparebank 1 SMN har fremforhandlet en avtale med LO. De andre Sparebank 1 bankene tilbyr også bedre betingelser til LO-medlemmer i forhold til ordinære listepriser.

Hvor mye kan jeg spare på LOfavør sitt boliglånstilbud?

Det avhenger naturlig nok på hvilke betingelser du har i dag, men mange av våre brukere kan spare over 8 000 kroner i året på å bytte. Sjekk hvor mye du kan spare på Renteradar.

Gjør som 180 000 nordmenn før deg.

Få boliglånsrenten du fortjener

Sammenlign renten på boliglånet ditt mot markedets beste rente og se hva du kan spare.

Få oversikt

Se din forventede rente- og kostnadsutvikling på boliglånet.

Forhandle med banken på 2 klikk

Renteradars prutefunksjon hjelper deg til bedre rente.

© 2022, HAYON AS

Sjekk renten på boliglånet ditt