NSF og DNB – hvor bra er det på boliglån?

nsf og dnb

Norsk Sykepleierforbund og DNB har samarbeidsavtale på boliglån. Som medlem av NSF får du derfor ekstra gode lånebetingelser på boliglån fra DNB. Renteradar har sett nærmere på hvor bra disse lånebetingelsene egentlig er.

Kort om Norsk Sykepleierforbund

NSF er det fjerde største fagforbundet i Norge, med over 120 000 medlemmer. Fagforbundet vil verne sykepleierens interesser. De jobber derfor for sykepleiers rettigheter i arbeidslivet.

NSF og DNB – avtale på boliglån

Hvis du er medlem av NSF kan du få en ekstra gunstig boliglånsrente hos DNB. Er du derfor medlem av NSF kan det lønne seg å søke om boliglån i DNB.

Renteradar har sett på historiske renter til DNB-kunder, både ordinære kunder og de som er medlem i Norsk Sykepleierforbund. Vi tar utgangspunkt i en lånekunde som er 30 år gammel, med et lån på 3 millioner og en belåningsgrad på 65 %.

Gjennomsnittlig har boliglånsrenten på standard boliglån hos DNB vært 2,48 % for vanlige kunder de siste fem årene, og 2,01 % for medlemmer i NSF.

nsf og dnb

Nordea eller DNB som NSF-medlem?

Er du medlem i Norsk Sykepleierforbund er du automatisk medlem av Unio, Norges største hovedorganisasjon for arbeidstakere med høyere utdanning. Unio har avtale med Nordea. Du bør derfor se på lånevilkårene begge bankene tilbyr før du bestemmer deg for hvilket tilbud du vil bruke.

Skal du ha førstehjemslån, eller er under 34 år, kan Nordea sitt lånetilbud til NSF-medlemmer lønne seg. Det er også verdt å merke seg at ingen av bankene har etableringsomkostninger, men Nordea har et månedlig termingebyr som er 15 kroner lavere enn DNB.

3 Skjermbilder Renteradar

Hvor bra er NSF-tilbudet over tid?

Det er flere faktorer du bør se på for å finne ut av om tilbudet DNB har for NSF-medlemmer lønner seg over tid. Nedenfor ser du et priseksempel hvor vi prøver å regne på dette. Merk at rentetilbudet varierer ut i fra alder, belåningsgrad og om lånet er et rammelån eller ikke.

Priseksempel: La oss ta for oss et eksempel på boliglån. La oss si du ønsker å ta opp et ordinært boliglån hos DNB. Du ønsker å kjøpe en bolig til 3 millioner kroner, men du har 25 % tilgjengelig egenkapital. Har du en nedbetalingstid på 25 år vil den nominelle renten din være fra 3,29 %. Hvis du derimot bruker tilbudet DNB har for NSF-medlemer vil den nominelle renten komme på 2,60 %. Totalt vil du spare 245 100 kroner over lånets løpetid. Etter det må du legge til medlemskontingenten.

Hva koster medlemskap i NSF?

Medlemskontingenten er 1,45 % av brutto lønn. Denne lønnen inkluderer både lønn, sykepenger, foreldrepenger, og feriepenger utbetalt av NAV eller arbeidsgiver. Det er også satt inn minimum- og maksimumsgrenser. Er du for eksempel student og ute av lønnet arbeid betaler du 82 kroner per måned.

Som ordinært medlem betaler du maks 543 kroner per måned, eller 6516 kroner årlig. La oss si du vil ta opp et lån til en bolig på 3 millioner, og du vil låne 75 % av markedsverdien. Med en nedbetalingstid på 25 år sparer du ca. 9800 kroner i året hos DNB ved å være NSF-medlem. Dette tilsvarer høyere besparelser enn medlemskontingentet.

Sammenlign boliglånet ditt mot markedets beste tilbud

Hos Renteradar kan du enkelt få en oversikt over de beste lånetilbudene. Du logger inn med BankID, og deretter henter vi ut din rente- og lånedata. Vi sammenlikner renten du betaler i dag mot markedets beste tilbud og forteller deg hvor mye du kan spare. Du får en oversikt over de beste tilbudene for deg rangert etter beste effektive rente.

Har du ikke boliglån fra før kan du bruke vår boliglånskalkulator. Da fyller du enten inn hvor mye du tjener eller ønsket lånebeløp. Etter det fyller du inn alderen din og hva du har i egenkapital. Da får du opp en liste over markedets beste lånerenter for dine behov.

Er du medlem i en organisasjon eller et forbund som har samarbeidsavtale med en eller flere banker? Hos oss kan du også legge til denne informasjonen, så regner vi det med i tilbudet.

Illustrasjon av pengeseddel og besparelser

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hva er NSF sin samarbeidsavtale med DNB?

DNB gir en lavere boliglånsrente til kunder som er medlem av NSF. På ordinært boliglån får du en nominell rente fra 2,60 %.

Lønner det seg å få boliglån hos DNB som NSF-medlem?

Her er det flere faktorer som spiller inn. Du bør blant annet se på medlemskontingenten, lånebetingelsene, og hvilke rentesatser andre banker kan tilby.

Hva koster medlemskap i Norsk Sykepleierforbund?

Medlemskapet koster 1,45 % av brutto lønn per år. Har du en brutto årslønn på 450000 kroner, vil medlemskapet koste deg 6525 kroner årlig.

Gjør som 60 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.