NSF og DNB boliglån – lønner det seg?

NSF og DNB

Norsk Sykepleierforbund og DNB har samarbeidsavtale på boliglån. Som medlem av NSF får du derfor ekstra gode lånebetingelser på boliglån fra DNB. Renteradar har sett nærmere på hvor bra disse lånebetingelsene egentlig er.

NSF og DNB samarbeidet

Hvis du er medlem av NSF kan du få en ekstra gunstig boliglånsrente hos DNB. DNB kan derfor være et lønnsomt alternativ for sykepleiere som vurderer boliglån.

Renteradar har sett på tidligere rentesatser for DNB-kunder, både vanlige kunder og de som er medlem i Norsk Sykepleierforbund. Vi tar utgangspunkt i en kunde som er 45 år gammel, med et lån på 3 millioner og en belåningsgrad på 65 %. Over de siste fem årene har gjennomsnittlig nominell rente for vanlige kunder hos DNB vært høyere enn for NSF-medlemmer. Dette betyr at sykepleiere gjennomsnittlig har fått lavere rente enn vanlige kunder i DNB.

Sammenligning av NSF-avtalen og ordinært boliglån

NSF og DNB – hvor bra er tilbudet over tid?

Det er flere faktorer du bør se på for å finne ut av om tilbudet DNB har for NSF-medlemmer lønner seg over tid. Nedenfor ser du et priseksempel. Merk at rentetilbudet varierer ut i fra alder, belåningsgrad og om lånet er et rammelån eller ikke.

Gjennomsnittlig ligger avtalen med NSF og DNB 0,25 %-poeng lavere enn ordinære lån. Det vil si at med et boliglån på 3 millioner så vil du spare 7 500 kroner årlig.

Tips til deg som har boliglån i en annen bank

Som sykepleier med boliglån i en annen bank enn DNB, har du et sterkt forhandlingsargument. Du kan dra nytte av DNBs tilbud til NSF-medlemmer når du forhandler med din nåværende bank for en bedre boliglånsrente. Mange banker vil være villige til å matche DNBs tilbud for å beholde deg som kunde.

Sammenlign boliglånet ditt mot markedets beste tilbud

Hos Renteradar kan du enkelt få en oversikt over de beste lånetilbudene. Vi sammenlikner renten du betaler i dag mot markedets beste tilbud og forteller deg hvor mye du kan spare. Du får en oversikt over de beste tilbudene for deg rangert etter beste effektive rente.

Har du ikke boliglån fra før? Da kan du bruke vår tjeneste for førstegangskjøpere. Vi viser deg hvor mye du kan låne og kjøpe bolig for, og lånetilbud fra banker. Du kan også be om å bli kontaktet av én eller flere banker forpliktende lånetilbud.

Er du medlem i en organisasjon eller et forbund? Da er det mulig de har samarbeidsavtale med en eller flere banker? Hos oss kan du også legge til denne informasjonen, så regner vi det med i tilbudet.

Hva koster medlemskap i NSF?

Medlemskontingenten er 1,45 % av brutto lønn. Denne lønnen inkluderer både lønn, sykepenger, foreldrepenger, og feriepenger utbetalt av NAV eller arbeidsgiver. Det er også satt inn minimum- og maksimumsgrenser. Er du for eksempel student betaler du 64 kroner per måned.

Som ordinært medlem betaler du maks 583 kroner per måned, eller 6 996 kroner årlig. Ved å bruke samme eksempel som tidligere, sparer du cirka 10 000 kroner i året hos DNB ved å være NSF-medlem. Dette tilsvarer høyere besparelser enn medlemskontingentet.

MedlemskapstypeMinimum kontingentsats pr. månedMaksimum kontingentsats pr. måned
Nyutdannede (to år etter endt utdanning)94 kroner306 kroner
Ekstraordinære medlemmer94 kroner306 kroner
Ordinær sats – medlemmer i arbeid94 kroner612 kroner
Ute av lønnet arbeid66 kroner
Bachelorstudent i sykepleie64 kroner
Offshore215 kroner

NSF og Unio – en sammenligning av tilbud

Er du medlem av Unio kan du få en lavere boliglånsrente hos Nordea. Unio er Norges største organisasjon for arbeidstakere med høyere utdanning. Organisasjonen har 14 medlemsforbund, som for eksempel Utdanningsforbundet, Politiets Fellesforbund og Akademikerforbundet. NSF er også en del av Unio, men er omfattet av ordningen til DNB og ikke Nordea. Historisk sett har tilbudet til Nordea vært bedre enn DNB. Men etter DNB fikk kritikk for at sykepleierne fikk lavest rente har de blitt mer konkurransedyktige på pris for NSF.

Grafen nedenfor tar utgangspunkt i et standardlån med en belåningsgrad på 65 % og en lånestørrelse på 3 millioner kroner.

Hvilke andre forbund har avtaler med banker på boliglån?

Flere andre forbund har liknende avtaler med andre banker på boliglån:

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hva er NSF sin samarbeidsavtale med DNB?

NSF har en avtale med DNB for sine medlemmer om gode vilkår på boliglån og andre bankprodukter. DNB gir en lavere boliglånsrente til kunder som er medlem av NSF enn andre kunder.

Lønner det seg å få boliglån hos DNB som NSF-medlem?

Her er det flere faktorer som spiller inn. Du bør blant annet se på medlemskontingenten, lånebetingelsene, og hvilke rentesatser andre banker kan tilby deg.

Hva koster medlemskap i Norsk Sykepleierforbund?

Medlemskapet koster 1,45 % av brutto lønn per år. Har du en brutto årslønn på 450 000 kroner, vil medlemskapet koste deg 6 525 kroner årlig.

Gjør som 180 000 nordmenn før deg.

Få boliglånsrenten du fortjener

Sammenlign renten på boliglånet ditt mot markedets beste rente og se hva du kan spare.

Få oversikt

Se din forventede rente- og kostnadsutvikling på boliglånet.

Forhandle med banken på 2 klikk

Renteradars prutefunksjon hjelper deg til bedre rente.

© 2022, HAYON AS

Sjekk renten på boliglånet ditt