NSF og DNB – hvor bra er det på boliglån?

nsf og dnb

Norsk Sykepleierforbund og DNB har samarbeidsavtale på boliglån. Som medlem av NSF får du derfor ekstra gode lånebetingelser på boliglån fra DNB. Renteradar har sett nærmere på hvor bra disse lånebetingelsene egentlig er.

Kort om Norsk Sykepleierforbund

NSF er det fjerde største fagforbundet i Norge, med over 125 000 medlemmer. Fagforbundet vil verne sykepleierens interesser. De jobber derfor for sykepleiers rettigheter i arbeidslivet.

NSF og DNB – avtale på boliglån

Hvis du er medlem av NSF kan du få en ekstra gunstig boliglånsrente hos DNB og sykepleiere bør derfor vurdere DNB når de søker om lån.

Renteradar har sett på historiske renter til DNB-kunder, både ordinære kunder og de som er medlem i Norsk Sykepleierforbund. Vi tar utgangspunkt i en lånekunde som er 45 år gammel, med et lån på 3 millioner og en belåningsgrad på 65 %. Gjennomsnittlig har nominell rente på ordinære boliglån hos DNB vært høyere for vanlige kunder de siste fem årene, enn for medlemmer i NSF.

NSF og DNB – hvor bra er tilbudet over tid?

Det er flere faktorer du bør se på for å finne ut av om tilbudet DNB har for NSF-medlemmer lønner seg over tid. Nedenfor ser du et priseksempel. Merk at rentetilbudet varierer ut i fra alder, belåningsgrad og om lånet er et rammelån eller ikke.

Priseksempel: La oss si du ønsker å ta opp et ordinært boliglån hos DNB. Du ønsker en lånestørrelse på 3 millioner kroner. Hos kunde i DNB får du for eksempel en nominell rente på 4,43 %. Hvis du derimot bruker tilbudet DNB har for NSF-medlemer vil den nominelle renten for eksempel komme på 4,09 %. Dette tilsvarer en årlig besparelse på over 10 000 kroner.

Et tips til deg som er sykepleier med boliglån i en annen bank enn DNB. Du kan bruke DNBs tilbud til NSF medlemmer når du forhandler med banken din om bedre boliglånsrente. Mange banker vil matche DNBs tilbud for å ikke miste deg som kunde.

Sammenlign boliglånet ditt mot markedets beste tilbud

Hos Renteradar kan du enkelt få en oversikt over de beste lånetilbudene. Du logger inn med BankID, og deretter henter vi ut din rente- og lånedata. Vi sammenlikner renten du betaler i dag mot markedets beste tilbud og forteller deg hvor mye du kan spare. Du får en oversikt over de beste tilbudene for deg rangert etter beste effektive rente.

Har du ikke boliglån fra før kan du bruke vår boliglånskalkulator. Da fyller du enten inn hvor mye du tjener eller ønsket lånebeløp. Etter det fyller du inn alderen din og hva du har i egenkapital. Da får du opp en liste over markedets beste lånerenter for dine behov.

Er du medlem i en organisasjon eller et forbund som har samarbeidsavtale med en eller flere banker? Hos oss kan du også legge til denne informasjonen, så regner vi det med i tilbudet.

4 av 5 nordmenn kan spare

Hva koster medlemskap i NSF?

Medlemskontingenten er 1,45 % av brutto lønn. Denne lønnen inkluderer både lønn, sykepenger, foreldrepenger, og feriepenger utbetalt av NAV eller arbeidsgiver. Det er også satt inn minimum- og maksimumsgrenser. Er du for eksempel student og ute av lønnet arbeid betaler du 66 kroner per måned.

Som ordinært medlem betaler du maks 583 kroner per måned, eller 6 996 kroner årlig. Ved å bruke samme eksempel som ovenfor sparer du cirka 10 000 kroner i året hos DNB ved å være NSF-medlem. Dette tilsvarer høyere besparelser enn medlemskontingentet.

MedlemskapstypeMinimum kontingentsats pr. månedMaksimum kontingentsats pr. måned
Nyutdannede (to år etter endt utdanning)89 kroner292 kroner
Ekstraordinære medlemmer89 kroner292 kroner
Ordinær sats – medlemmer i arbeid89 kroner583 kroner
Ute av lønnet arbeid66 kroner
Bachelorstudent i sykepleie64 kroner
Offshore205 kroner

NSF og Unio – en sammenligning av tilbud

Er du medlem av Unio kan du også få en ekstra lav boliglånsrente hos Nordea. Unio er Norges største organisasjon for arbeidstakere med høyere utdanning. Organisasjonen har 14 medlemsforbund, som for eksempel Utdanningsforbundet, Politiets Fellesforbund og Akademikerforbundet. NSF er også en del av Unio, men er omfattet av ordningen til DNB og ikke Nordea. Historisk sett har tilbudet til Nordea vært bedre enn DNB.

Nordea sin rentesats for Unio-medlemmer er per mars 2023 3,99 %. Til sammenligning er DNB sitt tilbud for NSF-medlemmer 3,09%. For boliglån for unge har tilbudet vært ganske likt, men Nordea sin rentesats har i perioder vært noe lavere.

Grafen nedenfor tar utgangspunkt i et standardlån med en belåningsgrad på 65 % og en lånestørrelse på 3 millioner kroner.

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hva er NSF sin samarbeidsavtale med DNB?

NSF har fremforhandlet en avtale med DNB for sine medlemmer om gode vilkår på boliglån og andre bankprodukter. DNB gir en lavere boliglånsrente til kunder som er medlem av NSF enn andre kunder.

Lønner det seg å få boliglån hos DNB som NSF-medlem?

Her er det flere faktorer som spiller inn. Du bør blant annet se på medlemskontingenten, lånebetingelsene, og hvilke rentesatser andre banker kan tilby.

Hva koster medlemskap i Norsk Sykepleierforbund?

Medlemskapet koster 1,45 % av brutto lønn per år. Har du en brutto årslønn på 450 000 kroner, vil medlemskapet koste deg 6 525 kroner årlig.

Gjør som 90 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.