nsf og dnb

NSF og DNB – hvor bra er det på boliglån?

28.05.21

Norsk Sykepleierforbund og DNB har samarbeidsavtale på boliglån. Som medlem av NSF får du derfor ekstra gode lånebetingelser på boliglån fra DNB. Renteradar.no har sett nærmere på hvor bra disse lånebetingelsene egentlig her.

NSF og DNB – avtale på boliglån

Hvis du er medlem av NSF kan du få en en ekstra gunstig boliglånsrente hos DNB. Er du derfor medlem av NSF kan det lønne seg å søke om boliglån i DNB.

Med et ordinært boliglån innenfor 85 % av boligens verdi får du en nominell rente på 1,54 %. Normal boliglånsrente hos DNB på lån mellom to og fire millioner er fra 2,04 %.

Er du ung og skal kjøpe din første bolig kan du bruke Boliglån Ung Start *, hvor du kan få en nominell rente på 1,30 % innenfor 85 % av boligens markedsverdi. For standard boliglån til unge ligger den nominelle renten på 1,35 %.

Kort om Norsk Sykepleierforbund

NSF er det fjerde største fagforbundet i Norge, med over 120000 medlemmer. Fagforbundet vil verne sykepleierens interesser. De jobber derfor for sykepleiers rettigheter i arbeidslivet.

nsf og dnb

Nordea eller DNB som NSF-medlem?

Er du medlem i Norsk Sykepleierforbund er du automatisk medlem av Unio, Norges største hovedorganisasjon for arbeidstakere med høyere utdanning. Unio har avtale med Nordea. Du bør derfor se på lånevilkårene begge bankene tilbyr før du bestemmer deg for hvilket tilbud du vil bruke.

Skal du ha førstehjemslån, eller er under 34 år, kan Nordea sitt lånetilbud til NSF-medlemmer lønne seg. Da får du en nominell rente fra 1,25 %. Det er også verdt å merke seg at ingen av bankene har etableringsomkostninger, men Nordea har et månedlig termingebyr som er 15 kroner lavere enn DNB.

Hvor bra er NSF-tilbudet over tid?

Det er flere faktorer du bør se på for å finne ut av om tilbudet DNB har for NSF-medlemmer lønner seg over tid. Nedenfor ser du et priseksempel hvor vi prøver å regne på dette. Merk at rentetilbudet varierer ut i fra alder, belåningsgrad og om lånet er et rammelån eller ikke.

Priseksempel: La oss ta for oss et eksempel på boliglån. La oss si du ønsker å ta opp et ordinært boliglån hos DNB. Du ønsker å kjøpe en bolig til 3 millioner kroner, men du har 15 % tilgjengelig egenkapital. Har du en nedbetalingstid på 25 år vil den nominelle renten din være fra 1,90 %. Hvis du derimot bruker tilbudet DNB har for NSF-medlemer vil den nominelle renten komme på 1,54 %. Totalt vil du spare 471600 kroner. Etter det må du legge til medlemskontingenten. Nedenfor ser du tallene.

 Ordinært boliglånOrdinært bolig som NSF-medlem
Lånets størrelse 2 550 0002 550 000
Nominell rente p.a 2,041,54
Effektiv rente p.a 2,131,61
Etableringsgebyr fra kroner19000
Termingebyr per måned6060
Totalpris over 25 år32052002733600

Sjekk hva du kan spare på boliglånet ditt på Renteradar.no

Renteradar.no_Få oversikt

Hva koster medlemskap i NSF?

Medlemskontingenten er 1,45 % av brutto lønn. Denne lønnen inkluderer både lønn, sykepenger, foreldrepenger, og feriepenger utbetalt av NAV eller arbeidsgiver. Det er også satt inn minimum- og maksimumsgrenser. Er du for eksempel student og ute av lønnet arbeid betaler du 82 kroner per måned.

Som ordinært medlem betaler du maks 543 kroner per måned, eller 6516 kroner årlig. La oss si du vil ta opp et lån til en bolig på 3 millioner, og du vil låne 75 % av markedsverdien. Med en nedbetalingstid på 25 år sparer du 6456 kroner i året hos DNB ved å være NSF-medlem. Dette tilsvarer ca. medlemskontingentet.

Sammenlign boliglånet ditt mot markedets beste tilbud

Hos Renteradar.no kan du enkelt få en oversikt over de beste lånetilbudene. Du logger inn med BankID, og deretter henter vi ut din rente- og lånedata. Vi sammenlikner renten du betaler i dag mot markedets beste tilbud og forteller deg hvor mye du kan spare. Du får en oversikt over de beste tilbudene for deg rangert etter beste effektive rente.

Har du ikke har boliglån fra før kan du bruke vår boliglånskalkulator. Da fyller du enten inn hvor mye du tjener eller ønsket lånebeløp. Etter det fyller du inn alderen din og hva du har i egenkapital. Da får du opp en liste over markedets beste lånerenter for dine behov.

Er du medlem i en organisasjon eller et forbund som har samarbeidsavtale med en eller flere banker? Hos oss kan du også legge til denne informasjonen, så regner vi det med i tilbudet.

«Det må være de enkleste pengene jeg har spart. 200 000 over lånets løpetid tilsvarer jo en liten formue. Jeg anbefaler alle å teste Renteradar.no.» – Kristian, 31 år, Oslo. Sjekk det ut her selv!

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hva er NFO sin samarbeidsavtale med DNB?

DNB gir en lavere boliglånsrente til kunder som er medlem av NFO. På ordinært boliglån får du en nominell rente fra 1,54 %.

Lønner det seg å få boliglån hos DNB som NFO-medlem?

Her er det flere faktorer som spiller inn. Du bør blant annet se på medlemskontingenten, lånebetingelsene, og hvilke rentesatser andre banker kan tilby.

Hva koster medlemskap i Norsk Sykepleierforbund?

Medlemskapet koster 1,45 % av brutto lønn per år. Har du en brutto årslønn på 450000 kroner, vil medlemskapet koste deg 6525 kroner årlig.