YS og Nordea – hvor bra tilbud får du på boliglån?

Er du YS-medlem? Da kan du få en god boliglånsrente hos Nordea. Tilbudet har tidligere blitt gitt gjennom Nordea Direct. Renteradar har sett nærmere på hvilke fordeler du får hos YS og Nordea.

Kort om YS

YS består av 12 forbund. Til sammen har YS 226 000 medlemmer. Formålet til bedriften er å forhandle lønns- og arbeidsvilkår på vegne av de 12 YS-forbundene. Er du medlem i et av de 12 forbundene er du automatisk tilsluttet hovedorganisasjonen.

YS og Nordea – fordeler på boliglån

Er du medlem i YS, får du ekstra gode lånebetingelser hos Nordea. Renteradar har sett på historiske renter til Nordea-kunder, både standard kunder og de som er medlem i YS. Uten medlemskap i YS får du typisk en rente som er 0,3-0,5 % høyere enn dersom du har medlemskap.

Utover en lavere boliglånsrente får du også andre fordeler. For eksempel får du en ekstra god rente på billån, kredittkort uten årsgebyr, samt en bedre innskuddsrente på bruks- og sparekonto.

YS og Nordea – hvor bra er tilbudet over tid?

Dersom du vurderer å bruke tilbudet mellom YS og Nordea er det en rekke faktorer du bør vurdere. For eksempel bør du regne ut hva rentekostnadene vil koste over tid, og om det totalt sett vil være en billigere løsning for deg. I tillegg bør du ta en titt på de andre fordelene du kan få som medlem i YS. Nedenfor ser du et priseksempel, men merk at rentetilbudet varierer ut i fra alder, belåningsgrad og om lånet er et rammelån eller ikke.

Vi kan bruke et eksempel. Du skal kjøpe bolig. Markedsverdien er på 3 millioner, og du trenger å låne 85 % av denne summen. Med en nedbetalingstid på 30 år får du typisk en rente som er 0,3-0,5 % høyere enn dersom du har medlemskap. La oss si du som medlem får en rente på 4 %, men at du uten medlemskap hadde fått en rente på 4,4 %.

Årlig vil du spare 12 000 kroner i rentekostnader. Etter dette bør du også ta høyde for prisen på medlemskontingenten. Et medlemskap i YS via Finansforbundet koster for eksempel maksimalt 420 kroner per måned.

YS og Nordea – rentebetingelser

YS sine medlemsforbund

Nordea har avtale med flere andre organisasjoner også. Dette gjelder for eksempel Unio og NITO. Du får samme lånebetingelser med banken i disse organisasjonene som YS-medlemmer får.

Sammenlign boliglånet ditt mot markedets beste tilbud

Hos Renteradar kan du enkelt få en oversikt over de beste lånetilbudene. Du logger inn med BankID, og deretter henter vi ut din rente- og lånedata. Vi sammenlikner renten du betaler i dag mot markedets beste tilbud og forteller deg hvor mye du kan spare. Du får en oversikt over de beste tilbudene for deg rangert etter beste effektive rente.

Hvilke andre forbund har avtaler med banker på boliglån?

Flere andre forbund har liknende avtaler med andre banker på boliglån:

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hva er YS?

YS består av 12 medlemsforbund, som representerer ulike yrkesgrupper i samfunnet.

Hva slags fordeler får YS-medlemmer hos Nordea?

Er du YS-medlem får du blant annet en ekstra gunstig boliglånsrente hos Nordea, i tillegg til at du slipper å betale etableringsgebyr.

Hvordan blir jeg YS-medlem?

De ulike medlemsforbundene til YS har egne nettsider, vilkår og medlemskontingenter. Her får du en oversikt over de ulike forbundene.

Gjør som 160 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

© 2022, HAYON AS

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.