Apple Pay – Hvilke banker støtter tjenesten?

Disse bankene tilbyr Apple Pay

Apple Pay har gjort betaling enkelt. Renteradar har samlet en oversikt over hvilke banker som tilbyr Apple Pay i Norge. Tilbyr ikke banken din Apple Pay? Vi forteller deg hvordan du kan bruke tjenesten likevel.

Banker som støtter Apple Pay

*Med forbehold om feil

Hva er Apple pay?

Kort fortalt er Apple Pay en digital betalingsplattform som lar deg knytte betalingskortet ditt til Apple-enheten din, enten det er en iPhone, en Apple Watch, iPad eller Mac. Dette gjør det mulig å gjennomføre trygge og raske betalinger uten å måtte lete etter lommeboken.

Få den beste boliglånsrenten på markedet

Renteradar får du oversikt over de beste banktilbudene for deg. Vi hjelper deg med å forhandle på renten med banken eller start prosessen med å bytte bank. Se de beste bankene for 2024 her.

Bruken av digitale betalingsløsninger øker

Digitale betalingsløsninger som Apple Pay, Garmin Pay og Google Pay blir stadig mer populære. Bankstudien for 2023, gjennomført av EPSI, viser at bruken har økt fra 19 % til 30 % det siste året. Det har både gjort det enklere for folk å håndtere pengene sine, men de er også mye mer fornøyde med banken sin når de bruker disse appene. Dette betyr at slike betalingsapper kan være viktig for å tiltrekke seg nye kunder og forbedre bankopplevelsen, spesielt for de som er unge og bor i byen.

62
Har din bank Apple Pay?

Hvordan bruker man Apple Pay i Norge?

Aktivering av Apple Pay er enkelt. Ved å dobbeltklikke på låseknappen på iPhone eller trykke to ganger på siden av Apple Watch, vil kortet ditt vises på skjermen. Med bruk av enten Face ID, Touch ID eller passord, kan du enkelt godkjenne kjøpet. Når du handler online, vil Apple Pay automatisk foreslå ditt lagrede kort når du trykker på «kjøp» i nettbutikken, slik at du kan fullføre kjøpet med ett enkelt trykk. Med Apple Pay blir betalingsprosessen både rask og sømløs.

Apple Pay i Norge, banker med Apple Pay

Hvorfor tilbyr ikke DNB og andre banker Apple Pay?

Det kan være flere årsaker til at de ulike bankene ikke tilbyr Apple Pay til sin kunder. Dette kan omfatte teknologiske begrensninger, utfordringer i forhandlingene med Apple, prioritering av andre digitale tjenester, samt regler eller planer fra banken som påvirker muligheten til å tilby Apple Pay som en betalingsmetode.

Noen av de største norske bankene har vært motvillige til å inkludere tjenesten for sine kunder. Dette inkluderer banker som DNB, Sbanken, Sparebank 1 og Eika Alliansen. DNB tilbyr ikke Apple Pay til sine kunder på grunn av begrensninger i tilgangen til NFC-chipen i Apple-enheter. NFC-chipen er den som muliggjør kontaktløs betaling, enten det er med betalingskort eller mobil. Noen kunder har valgt å bytte bank på grunn av dette, og den økende etterspørselen etter Apple Pay har gitt bankene som tilbyr tjenesten en konkurransefordel.

Tilbyr ikke banken din Apple Pay? Slik kan du likevel bruke det

Tjenester som Curve, Lunar og Revolut gir deg tilgang til Apple Pay, selv om banken din ikke støtter tjenesten. Curve-kortet legger seg som over ditt eksisterende bankkort og pengene blir trukket fra bankkortet som er koblet til Curve-kortet.

Lunar og Revolut er digitale banker der du må overføre penger til en betalingskonto tilknyttet bankene. Alle de tre tjenestene gir deg tilgang til gratis funksjoner, samtidig som de tilbyr ekstra tjenester og betalingsplaner for de som ønsker mer. Gjør deg kjent med detaljene før du tar i bruk disse tjenestene.

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hvilke banker støtter Apple Pay?

Banker som støtter Apple Pay er Bulder, Danske BANK, Nordea, Handelsbanken, Nybygger, Fana Sparabank, Himla Sparebank, Obos Banken, KLP, Sparebanken Sogn og Fjordane, Sparebanken Øst
Sparebanken Vest og Storebrand.

Kan jeg knytte flere betalingskort til Apple Pay?

Ja, når du dobbelklikker på låseknappen på Iphone vil du enkelt velge hvilket kort du vil bruke til å betale med.

Er det gebyrer ved bruk av Apple Pay?

Det er ingen gebyrer ved bruk av Apple Pay. Betalingsløsningen er helt gratis.

Kan jeg bruke Apple Pay til å betale i fysiske butikker i Norge?

Ja, det kan du! Dobbelklikk på låseknappen på Iphone for å aktivere betalingsløsningen.

Hvordan kan jeg bruke Apple Pay om banken min ikke tilbyr det?

Du kan benytte deg av tjenester som Curve, Lunar og Revolut for å få tilgang til Apple Pay. Les deg opp på vilkårene før du benytter deg av disse tjenestene.

Har Sparebank 1 Apple Pay?

Sparebank 1 tilbyr ikke Apple Pay, men de tilbyr Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay.

Gjør som 160 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

© 2022, HAYON AS

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.