NITO og Nordea – hvor bra er det på boliglån?

Nito og Nordea har en avtale som gir deg bedre boliglånsrente

Nordea har en avtale med NITO. Avtalen inkluderer blant annet gunstigere boliglånsrente, forsikringsavtaler og karrierehjelp. Lønner det seg for deg som NITO-medlem å få boliglån hos Nordea? Renteradar har sett nærmere på hvor bra lånevilkår du kan få som NITO-medlem.

Hva er NITO?

NITO (Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon) er en fagorganisasjon for ingeniører og teknologer i Norge. De tilbyr medlemsfordeler som forsikringer, faglige arrangementer og karrieresenter, samt jobbmuligheter og karriereveiledning for medlemmene sine. NITO jobber også for å fremme ingeniør- og teknologfagene og for å bedre vilkårene for ingeniører og teknologer i arbeidslivet. Til sammen har de 19 lokale avdelinger.

Boliglån i Nordea for deg som NITO-medlem

Det skilles mellom NITO Premium og NITO Premium Next. Med NITO Premium får du gunstig rente på boliglån og billån, samt kampanjerente på førstehjemslån.

NITO Premium Next er for deg mellom 18-34 år. Her får du også kampanjerente på førstehjemslån, men i tillegg får du Nordeas laveste boliglånsrente. Du får beholde renten også etter du har fylt 34 år.

Er du medlem i en organisasjon eller et forbund som har samarbeidsavtale med en eller flere banker? Hos oss kan du også legge til denne informasjonen, så regner vi det med i tilbudet.

3 Skjermbilder Renteradar

Hva koster det å bli NITO-medlem?

Har du et yrkesaktivt medlemskap koster det deg 434 kroner per måned, eller 5 208 kroner per år. Det er verdt å nevne at du som medlem kan få skattefradrag. Fagforeningskontingenten er fradragsberettiget. Fra og med 2022 vil du få trukket fra hele medlemskontingenten. Er du registrert med personnummer hos NITO innrapporterer de fagforeningskontingenten direkte til skattemyndighetene.

I tillegg kan du få rabatt på medlemskontingenten dersom du er nyutdannet, student eller doktorgradsstipendiat. For studenter betaler du et engangsbeløp på 350 kroner. Da er medlemskapet ditt aktivt gjennom hele studietiden. Doktorgradsstipendiater betaler 25 % kontingent i perioden de tar graden sin.

Nito og Nordea har avtale som gir deg bedre lånevilkår
Kilde: Nordea Norge

Lønner tilbudet seg over tid?

For å finne ut av om tilbudet lønner seg over tid, er det en rakke faktorer du bør vurdere. Du bør regne ut hva de totale lånekostnadene dine vil bli over tid. Er du ikke allerede NITO-medlem må du regne inn medlemskapskontigenten. I tillegg er det verdt å se på de andre medlemsfordelene du får utover boliglånsrente.

Det er også verdt å nevne at det er flere andre forbund som også har medlemsfordeler med banker, blant annet LOFavør, Unio, og Danske Bank Akademikerne.

Oversikt over Nordea sine fordeler for NITO-medlemmer

Nedenfor ser du en rekke av fordelene du som NITO-medlem kan få hos Nordea. Tabellen under viser også ulike boliglånsrenter du kan få, og oppdateres jevnlig.

Nito PremiumNito Premium Next
Gunstig rente på boliglån
Kampanjerente på billånsrente
Gunstig rente på billånKampanjerente på boliglån for unge
Personlig rådgivningPersonlig rådgivning skreddersydd for unge
Gratis juridisk hjelp og rådgivning innen familierettGratis VISA-kort og Premium kredittkort
Fire kostnadsfrie besøk per år i flyplasslounger (LoungeKey). Gratis dagligbank

Nito og Nordea - oversikt over renter

Andre fordeler som NITO-medlem

Som NITO-medlem får du også andre fordeler utover de Nordea tilbyr. Blant annet får du:

  • Juridisk hjelp
  • Fire besøk per år i flyplasslounger
  • God rente på billån
  • Egen personlig rådgiver

Sammenlign boliglånet ditt mot markedets beste tilbud

Hos Renteradar kan du enkelt få en oversikt over de beste lånetilbudene. Du logger inn med BankID, og deretter henter vi ut din rente- og lånedata. Vi sammenlikner renten du betaler i dag mot markedets beste tilbud og forteller deg hvor mye du kan spare.

Du får en oversikt over de beste tilbudene for deg rangert etter beste effektive rente. Har du ikke boliglån fra før kan du bruke vår boliglånskalkulator. Da fyller du enten inn hvor mye du tjener eller ønsket lånebeløp. Etter det fyller du inn alderen din og hva du har i egenkapital. Da får du opp en liste over markedets beste lånerenter for dine behov.

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål om NITO og Nordea

Hva er NITO?

NITO er Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon, og er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer.

Hvilke fordeler får jeg hos Nordea som NITO-medlem?

Blant annet får du en gunstig boliglånsrente på både ordinært boliglån og førstehjemslån. I tillegg får du personlig rådgivning og gratis juridisk hjelp innenfor familierett.

Hvilke andre fordeler får jeg som NITO-medlem?

Du kan få blant annet studentforsikring, legehjelp og gratis fagbøker.

Hva koster medlemskapet?

Et normalt yrkesaktivt medlemskap koster 434 kroner per måned, eller 5 208 kroner per år. Er du student betaler du bare et medlemskontingent på 350 kroner. Da varer medlemskapet ditt gjennom hele studietiden.

Gjør som 110 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.