NITO og Nordea – hvor bra er avtalen på boliglån?

Er du NITO-medlem og vurderer boliglån gjennom Nordea? Avtalen inkluderer blant annet gunstigere boliglånsrente, forsikringsavtaler og karrierehjelp. Lønner det seg for deg som NITO-medlem å få boliglån hos Nordea? Renteradar har sett nærmere på hvor bra lånevilkår du kan få som NITO-medlem.

Hva er NITO?

NITO (Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon) er en fagorganisasjon for ingeniører og teknologer i Norge. De tilbyr medlemsfordeler som forsikringer, faglige arrangementer og karrieresenter, samt jobbmuligheter og karriereveiledning for medlemmene sine. NITO jobber også for å fremme ingeniør- og teknologfagene og for å bedre vilkårene for ingeniører og teknologer i arbeidslivet. Til sammen har de 19 lokale avdelinger.

Boliglån i Nordea for deg som NITO-medlem

Det skilles mellom NITO Premium og NITO Premium Next. Med NITO Premium får du gunstig rente på boliglån og billån, samt kampanjerente på førstehjemslån.

NITO Premium Next er for deg mellom 18-34 år. Her får du også kampanjerente på førstehjemslån, men i tillegg får du Nordeas laveste boliglånsrente. Du får beholde renten også etter du har fylt 34 år.

Er du medlem i en organisasjon eller et forbund som har samarbeidsavtale med en eller flere banker? Hos oss kan du også legge til denne informasjonen, så regner vi det med i tilbudet.

Hva koster det å bli NITO-medlem?

Har du et yrkesaktivt medlemskap koster det deg 445 kroner per måned, eller 5 340 kroner per år. Det er verdt å nevne at du som medlem kan få skattefradrag. Fra og med 2022 har medlemmer fått trukket fra hele medlemskontingenten. Er du registrert med personnummer hos NITO innrapporterer de fagforeningskontingenten direkte til skattemyndighetene.

I tillegg kan du få rabatt på medlemskontingenten dersom du er nyutdannet, student eller doktorgradsstipendiat. For studenter betaler du et engangsbeløp på 350 kroner. Da er medlemskapet ditt aktivt gjennom hele studietiden. Doktorgradsstipendiater betaler 25 % kontingent i perioden de tar graden sin.

Nito og Nordea har avtale som gir deg bedre lånevilkår

Lønner tilbudet seg over tid?

For å finne ut av om tilbudet lønner seg over tid, er det en rakke faktorer du bør vurdere. Du bør regne ut hva de totale lånekostnadene dine vil bli over tid. Er du ikke allerede NITO-medlem må du regne inn medlemskapskontigenten. I tillegg er det verdt å se på de andre medlemsfordelene du får utover boliglånsrente.

Det er også verdt å nevne at det er flere andre forbund som også har medlemsfordeler med banker, blant annet LOFavør, Unio, og Akademikerne.

Oversikt over Nordea sine fordeler for NITO-medlemmer

Nedenfor ser du en rekke av fordelene du som NITO-medlem kan få hos Nordea. Tabellen under viser også ulike boliglånsrenter du kan få, og oppdateres jevnlig.

Nito og Nordea - oversikt over renter

Andre fordeler som NITO-medlem

Som NITO-medlem får du også andre fordeler utover de Nordea tilbyr. Blant annet får du:

  • Juridisk hjelp
  • Fire besøk per år i flyplasslounger
  • God rente på billån
  • Egen personlig rådgiver

Se hvor mye du kan spare på boliglånet ditt

Renteradar kan du enkelt få en oversikt over de beste lånetilbudene. Legg inn medlemskapet ditt så viser vi også disse tilbudene i oversikten Vi sammenligner renten du betaler i dag mot markedets beste tilbud og forteller deg hvor mye du kan spare. Få oversikt over de beste tilbudene for deg rangert etter beste effektive rente.

Søke boliglån for første gang?

Har du ikke boliglån fra før kan du bruke vår tjeneste for førstegangskjøpere. Se hvor hvor mye du kan låne og kjøpe for, samtidig viser vi deg tilbud fra flere banker. Du kan også be om å bli kontaktet av banker. På denne måten kan du enkelt sammenligne tilbud og velge banken som gir deg best betingelser.

Hvilke andre forbund har avtaler med banker på boliglån?

Flere andre forbund har liknende avtaler med andre banker på boliglån:

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål om NITO og Nordea

Hva er NITO?

NITO er Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon, og er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer.

Hvilke fordeler får jeg hos Nordea som NITO-medlem?

Blant annet får du en gunstig boliglånsrente på både ordinært boliglån og førstehjemslån. I tillegg får du personlig rådgivning og gratis juridisk hjelp innenfor familierett.

Hvilke andre fordeler får jeg som NITO-medlem?

Du kan få blant annet studentforsikring, legehjelp og gratis fagbøker.

Hva koster medlemskapet?

Et normalt yrkesaktivt medlemskap koster 445 kroner per måned, eller 5 340 kroner per år. Er du student betaler du bare et medlemskontingent på 350 kroner. Da varer medlemskapet ditt gjennom hele studietiden.

Gjør som 180 000 nordmenn før deg.

Få boliglånsrenten du fortjener

Sammenlign renten på boliglånet ditt mot markedets beste rente og se hva du kan spare.

Få oversikt

Se din forventede rente- og kostnadsutvikling på boliglånet.

Forhandle med banken på 2 klikk

Renteradars prutefunksjon hjelper deg til bedre rente.

© 2022, HAYON AS

Sjekk renten på boliglånet ditt