Close sidebar

Finansportalen gir Renteradar innsikt i listepriser på boliglån

Renteradar og finansportalen

Finansportalen samler inn listepriser på boliglån, forsikring, strøm og andre produkter som banker og andre aktører er forpliktet til å innrapportere. Men i mange tilfeller er listepriser ikke de faktiske prisene. Det er her Renteradar kommer inn.

Forskjellen mellom Finansportalen og Renteradar – boliglån

Finansportalen: Finansportalen har i en årrekke hjulpet norske boliglånskunder med å navigere i et uoversiktelig boliglånsmarked. Det er få land som har satt i system at bankene må innrapportere sine listepriser og at de publiseres på en nettside. Finansportalen, som drives av Forbrukerrådet, gjør derfor norske forbrukere en stor tjeneste.

Renteradar: Renteradar henter disse listeprisene fra Finansportalen, men i tillegg innhentes lånedetaljene til brukerene og annen data som til sammen gir deg full oversikt. På Renteradar vil du også se hva andre boliglånskunder faktisk betaler på boliglånene sine. På denne måten kan du sammenligne din rente med faktiske renter.

I Renteradar jobber vi for at du enkelt skal kunne sammenligne din boliglånsrente med andre banker, få tilbud om å bytte bank eller forhandle med din nåværende bank. Vi ønsker å finne den beste boliglånsrenten for alle våre brukere. Du logger på gjennom BankID, og vi henter opplysningene om boliglånet ditt automatisk fra banken din. Renteradar eies og driftes av Hayon AS. Du kan lese mer om hvordan Renteradar fungerer her. 

6 måter Renteradar hjelper deg med boliglån som Finansportalen ikke kan

1. Automatisk utfylling

Det er ofte tidkrevende å fylle ut ulike skjema og velge ulike alternativer på nettsider som sammenlikner priser. Renteradar henter de fleste opplysningene, som for eksempel renten din og lånedetaljer, automatisk når du logger inn med BankID.

Dette gjør det raskt og enkelt for deg som bruker av tjenesten å få oversikt og spare penger med kun ett par klikk. På Finansportalen sin nettside må du selv fylle ut informasjon om deg selv og ditt lån. Dette er tidkrevende og kan også bety mer jobb fordi du gjerne må finne frem til informasjon som du kanskje har glemt.

2. Sammenligner renten din med andre brukere

Det unike med Renteradar sin tjeneste er at vi har informasjon om hva andre kunder i din bank betaler på sitt boliglån. Du kan sammenligne renten du betaler med snittet i din og andre banker. Vi viser deg også den beste renten som banken tilbyr til enkelte av sine kunder.

Finansportalen viser deg kun listeprisene til bankene. Storbankene som DNB og Nordea samt sparebankene benytter seg av individuelle boliglånsrenter. Det betyr at det er opp til hver enkelt kunde å forhandle renten med banken. Listeprisen fra disse bankene er ofte ikke spesielt god og de beste kundene får langt lavere rente.

3. Viser hva du kan spare

Ved å benytte deg av Renteradar kan du spare tusenvis av kroner på å bytte bank eller forhandle med banken din. Vi viser deg i kroner hvor mye du kan spare første året og gjennom hele lånets løpetid.

Finansportalen viser kun renter og sammenligner ikke dine betingelser med andre tilbud på samme måte. Mange bankkunder vet ikke at det er mye å spare på boliglånet og det er vanskelig å navigere i markedet for boliglån.

Dette er hovedgrunnen til at Renteradar ble dannet og vår visjon er å gjøre det enkelt for kunder å få oversikt og få lavere rente.

4. Følger renten din over tid og varsler deg

Renteradar følger opp brukerne sine over tid. Vi overvåker markedet og kontakter deg per mail dersom det kommer nye tilbud som du kan spare på. Du får også beskjed når banken din har endret renten på boliglånet slik at du kan oppdatere deg på vilkårene.

Inne hos oss kan du også se hva renten din er forventet å øke med i tiden fremover, og hvor mye de månedlige kostnadene for lånet ditt er forventet å øke.

5. Estimat på boligverdi

På Finansportalen må man selv legge inn boligverdien. Renteradar henter automatisk et estimat på din boligverdi og beregner belåningsgraden din. Belåningsgraden er boliglånsbeløpet delt på markedsverdi av boligen. Hvor mye sikkerhet du har er viktig for bankene og påvirker hvilket rentetilbud de kan gi deg.

Estimat på boligverdi henter vi fra tjenesten Virdi som vi kan anbefale alle våre brukere å prøve. I tillegg kan du via vår tjeneste lett få tilbud på en verdivurdering fra en eiendomsmegler.

finansportalen boliglån

6. Renteradar lar deg forhandle renten med ett klikk

Vår tjeneste skal være så enkel som mulig å bruke, og du kan derfor forhandle renten din med banken med ett klikk. Renteradar lager en automatisk ferdig utfylt og tilpasset melding til banken din som begrunner hvorfor du bør få bedre renten.

I meldingen henvises det til beste tilbud i markedet og ber banken kontakte deg per telefon eller mail.

Finansportalen tilbyr deg også å forhandle, men det krever utfylling av et langt skjema. Du må selv gå inn på tilbudet som kommer opp, for så å finne frem på banken de mener er best for deg.

FAQ – Finansportalen og boliglån

Hva er Finansportalen?

Finansportalen er en offentlig nettjeneste utviklet av Forbrukerrådet. Tjenesten er ment for å gi forbrukere makt og mulighet til å ta gode valg i markedet for finansielle tjenester. Inne på Finansportalen finner du flere digitale informasjonsverktøy for å sammenligne bank-, pensjons-, forsikrings- og investeringsprodukter.

Hva er forskjellen mellom Finansportalen og Renteradar?

Finansportalen deler sine data med Renteradar, som også innhenter listepriser og annen data fra andre kilder for å gi deg enda mer innsikt i boliglånsmarkedet enn Finansportalen. Renteradar gir deg derfor bedre innsikt på boliglånsrenter, mens Finansportalen i tillegg fokuserer på andre tjenester som forsikring, fond og pensjon.

Hvilke måter kan Renteradar hjelpe deg på med boliglån som Finansportalen ikke kan?

Vi nevner og forklarer seks måter i artikkelen vår: automatisk utfylling, sammenligner renten din med andre brukere, viser hva du kan spare, følger renten din over tid, lar deg forhandle renten med ett klikk og gir deg et estimat på boligverdi.

Gjør som 130 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.