Beste bank 2024 – Se topplisten

Hvilken bank er best? Renteradar kårer de beste bankene på boliglån, basert på beste tilbud til våre brukere. Sjekk også hvilke banker folk er mest fornøyd med i EPSIs årlige bankundersøkelse.

Beste banker 2024

  1. Sbanken (DNB Bank ASA)
  2. Landkreditt
  3. Kassa (Boliglån fra Oslo Pensjonsforsikring)

Dette er bankene som har hatt de beste tilbudene for Renteradars brukere på boliglån den siste tiden. Med en gjennomsnittlig boliglånsrente på 6 % er det mye å spare på å forhandle på renten eller flytte boliglånet. Våre brukere kan i april spare godt over 11 000 kroner i snitt!

Digitale banker har mindre avgifter

Alle de tre beste bankene er digitale. Kassa er ikke en bank, men Oslo Pensjonsforsikring AS (OPF), et livsforsikringsselskap eid av Oslo kommune, som tilbyr boliglån. Digitale banker skiller seg fra tradisjonelle banker ved å tilby tjenester hovedsakelig gjennom digitale plattformer. De fokuserer på brukervennlighet og effektivitet, noe som ofte resulterer i raskere tjenester og lavere avgifter. Imidlertid har digitale banker vanligvis et smalere utvalg av produkter sammenlignet med tradisjonelle banker.

Beste banker med bredt produktspekter

  1. Danske Bank
  2. Sparebanken Møre
  3. Oslofjord Sparebank

Dette er de beste bankene med bredt produktspekter den siste tiden. Tradisjonelle banker med et bredt produktspekter tilbyr blant annet banklokaler, personlig rådgivning og andre produkter som forsikring, pensjon og innskuddskontoer.

Beste bank for deg?

Bankene setter individuelle renter basert på flere faktorer som lånestørrelse, belåningsgrad og område for bolig blant annet. Derfor er det ikke én bank som er best for alle. Du finner enkelt de beste bankene for akkurat deg på Renteradar. Vi tar hensyn til alle faktorene bankene vurderer for så å vise de bankene som kan gi deg de beste tilbudene. Vi sammenligner din rente med de beste i markedet, slik at du lett kan avgjøre om din nåværende rente er god nok. Skulle det lønne seg å forhandle eller bytte, viser vi deg også hvor mye du kan spare.

147
Skal du bytte bank i år?

Hvilken bank er kundene mest fornøyd med?

EPSI gjennomfører en årlig bankstudie som gir innsikt i hvordan kundetilfredsheten til bankkunde har utviklet seg det siste året. Med en styringsrente som har økt mye, kjenner folk på trangere økonomi. Samtidig rapporterer bankene rekordhøy fortjeneste, noe som naturlig nok reiser spørsmål om kundetilfredsheten.

I EPSI bankstudien for 2023 har Bulder gjort et imponerende hopp og nådd toppen av kundetilfredshetslisten, mens DNB er enda nærmere bunnen enn tidligere. Kundene rapporterer at DNB er en dyr bank som er passive ovenfor kundene.

I en tid hvor digitale løsninger som kontaktløs betaling som Apple Pay blir stadig mer populært, viser rapporten at de kundene som bruker disse er mer fornøyde og lojale.

Nr.Bank
1Bulder
2Handelsbanken
3Banken
4Sparebanken Møre
5Sparebanken SF
6Eika Alliansen
7Landkreditt Bank
8Øvrige banker
9OBOS-banken
10Sparebanken Sør
11Sparebanken Vest
12LOKALBANK
13Fana Sparebank
14Sparebank 1 SMN
15Sparebank 1 (øvrige)
16SpareBank 1 Østlandet
17Sparebank 1 SR-Bank
18Sparebank 1 Nord-Norge
19Storebrand Bank
20Nordea
21DNB
22Danske Bank

Flere vurderer å bytte bank

Data fra Renteradar og EPSIs undersøkelser viser på at stadig flere bankkunder vurderer bytte av bank fremover. Flere av kundene sier at valg av bank ikke spiller noen rolle så lenge betingelsene er gode. Dette tyder på at kunder er mer prisbevisste og åpne for å bytte bank for å sikre seg bedre vilkår.

Har du ikke boliglån fra før?

Vi har også laget en tjeneste for deg som skal søke boliglån for første gang. Du fyller enkelt inn nødvendig informasjon slik at vi kan gi deg en oversikt over hvor mye du kan låne og kjøpe for. Vurderingen er basert på din belåningsgrad, inntekt og eksisterende gjeld.

Se de beste bankene for deg: Sjekk deretter de beste tilbudene for deg fra våre samarbeidsbanker som tilbyr lån der du ønsker å kjøpe bolig. Du får også en oversikt over rentene hos andre banker.

Bli kontaktet av banker: Trykk på «Få tilbud». Innen fem dager vil bankene ta kontakt for å rådgi deg videre på boliglån eller finansieringsbevis. Det kan være forskjellig om og hvor mye bankene ønsker å gi deg i lån. Sammenlign de ulike tilbudene nøye, inkludert renter, andre betingelser og vilkår. Slik sparer du tid og får et bedre utvalg av tilbud.

BankID gjør bankbytte enkelt

Med BankID har prosessen for å søke boliglån blitt mye enklere. Nå kan du raskt bekrefte identiteten din og signere søknaden digitalt, uten å måtte håndtere en haug med papirer. Det meste av informasjonen som bankene trenger for å vurdere lånesøknaden, som økonomiske data fra Gjeldsregisteret, er nå lett tilgjengelig elektronisk.

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hvilken bank er best på boliglån?

Banken som er nå Sbanken. Det er banken som har hatt best tilbud for våre brukere. Banken som er best på kundetilfredshet er Bulder. Men den beste banken for deg finner du på Renteradar.

Beste banker i Norge?

De beste bankene i Norge basert på beste tilbud er Sbanken, Landkreditt og Kassa. Det betyr derimot ikke at dette er de beste bankene for deg, de finner du på Renteradar.

Hvilken bank er folk mest fornøyd med?

Bulder kom på førsteplass i EPSIs bankstudie for kundetilfredshet. De har konkurransedyktige betingelser og har gode digitale løsninger.

Hvilken bank er best for privatpersoner?

De beste bankene for privatpersoner nå er Sbanken, Landkreditt og Kassa.

Hvilke banker er best med bredt produktspekter?

Blant tradisjonelle banker med bredt produktspekter er det Danske Bank, Sparebanken Møre og Oslofjord Sparebank som topper tronen.

Gjør som 180 000 nordmenn før deg.

Få boliglånsrenten du fortjener

Sammenlign renten på boliglånet ditt mot markedets beste rente og se hva du kan spare.

Få oversikt

Se din forventede rente- og kostnadsutvikling på boliglånet.

Forhandle med banken på 2 klikk

Renteradars prutefunksjon hjelper deg til bedre rente.

© 2022, HAYON AS

Sjekk renten på boliglånet ditt