Akademikerne og Handelsbanken – Hvor bra er avtalen?

Akademikerne og Handelsbanken

Fra 1. januar 2024 overtok Handelsbanken Akademikerne Pluss-avtalen fra Danske Bank. Som medlem i underforeningene av Akademikerne får du ekstra gode betingelser på boliglån i Handelsbanken. Renteradar har sett nærmere på hvor bra vilkårene er.

Akademikerne og Handelsbanken samarbeidet

Akademikerne Pluss har nå skiftet sin samarbeidsbank fra Danske Bank til Handelsbanken. Handelsbanken ble valgt på grunn av høy kundetilfredshet og gode priser. Bankavtalen til Akademikerne er kjent for å tilby noen av de beste boliglånsrentene i landet for medlemmene.

Tips om du har boliglån i en annen bank

Hvis du har en annen bank og ikke vil bytte, kan du fortsatt bruke Akademikerne sine gode vilkår til å prute på renten i din bank. Bankene vil ofte strekke seg langt for å beholde deg som kunde, selv om de kanskje ikke matcher renten helt. Som medlem i Akademikerne bør du ikke akseptere en rente som er mye høyere enn det Akademiker-tilbudet fra Handelsbanken.

Renteradar kan du enkelt forhandle på renten med et par klikk.

Kort om Akademikerne

Akademikerne er hovedorganisasjonen for folk med høyere utdanning. Organisasjonen er en sammenslutning av 11 fagforeninger med til sammen 205 000 medlemmer.

Disse fagforeningene er inkludert i Akademikerne Pluss:

 • Arkitektenes fagforbund
 • Legeforeningen
 • Lektorlaget
 • Naturviterne
 • Krigsskoleutdannede offiserers landsforening
 • Psykologforeningen
 • Samfunnsviterne
 • Samfunnsøkonomene
 • Tannlegeforeningen
 • Veterinærforeningen

Econa som også er en del av Akademikerne har en egen bankavtale med Nordea.

Sammenlign boliglånet ditt mot markedets beste tilbud

På Renteradar får du enkelt oversikt over de beste lånetilbudene. Vi sammenligner renten din mot markedets beste tilbud og viser deg hvor mye du kan spare. Se oversikten over de beste bankene for deg rangert etter beste effektive rente.

Har du ikke boliglån fra før? Da kan du bruke vår tjeneste for førstegangskjøpere. Vi viser deg hvor mye du kan låne og kjøpe bolig for, i tillegg til lånetilbud fra banker. Du kan også be om å bli kontaktet av én eller flere banker uforpliktende lånetilbud.

Akademikerne og Handelsbanken – Renter

Handelsbanken har listepriser, altså faste priser, på boliglån for Akademikerne-medlemmene. Rentetilbudet varierer ut i fra alder, belåningsgrad og om lånet er et rammelån eller ikke. Tabellen under viser bankens listepriser.

Hva er Akademikerne Pluss?

Akademikerne har samlet medlemsfordelene som de har fremforhandlet i programmet Akademikerne pluss. Her ligger avtalen med Handelsbanken på boliglån og andre banktjenester, men også gode vilkår på andre produkter som blant annet:

 • Forsikring: Med unntak av Tekna og KOL som har avtale med Gjensidige, får Akademikerne-medlemmer gode vilkår på forsikring gjennom Storebrand.
 • Pensjon og Fond: Akademikerne har en avtale med Kron som gir tilgang til billige pensjonsavtaler, inkludert medlemsrabatt på privat fond- og pensjonssparing. Renteradar anbefaler Kron for pensjon og fond på grunn av lave gebyrer og brukervennlig app.
 • Bilkjøp/Leasing: Samarbeidsavtaler med en rekke bilforhandlere

Sammenling av tilbud – LOfavør og Akademikerne

I grafen under har vi sammenlignet medlemstilbudet for LOfavør fra Sparebank 1 Østlandet med Akademikere i Danske Bank frem til 2023. Det er tatt utgangspunkt i et standardlån på 3 millioner, belåningsgrad på 65 % og en alder over 34 år. Grafen viser at tilbudet til LOfavør har gitt en lavere rente enn tilbudet til Akademikerne i Danske Bank de siste årene.

Hvilke andre forbund har avtaler med banker på boliglån?

Flere andre forbund har liknende avtaler med andre banker på boliglån:

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Når tar Handelsbanken over avtalen med Akademikerne?

Handelsbanken tok over avtalen med Akademikerne 1. januar 2024. Kunder i Danske Bank må bytte bank til Handelsbanken for å få avtaleprisen på boliglån.

Gir avtalen mellom Handelsbanken og Akademikerne bra rente?

Bankavtalen til Akademikerne er kjent for å tilby noen av de beste boliglånsrentene i landet for medlemmene. På Renteradar kan du se din rente sammenlignet med markedets beste.

Hva er Akademikerne Pluss?

Akademikerne Pluss er de samlede medlemsfordelene som Akademikerne tilbyr. I tillegg til avtalen med Handelsbanken på boliglån, tilbyr de også gode tilbud innenfor forsikring, pensjon og bilkjøp.

Gjør som 170 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

© 2022, HAYON AS

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

 • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
 • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
 • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.