Unio og Nordea – hvor bra er det på boliglån?

Er du medlem av Unio? Da kan du få ekstra lav boliglånsrente hos Nordea! Renteradar har sjekket ut samarbeidet mellom Unio og Nordea, og skal forklare deg hva dette innebærer.

Kort om Unio

Unio er Norges største hovedorganisasjon for arbeidstakere med høyere utdanning. Organisasjonen har over 400 000 medlemmer, som er fordelt på 14 medlemsforbund. Målet til Unio er å ivareta universitets- og høyskoleutdannedes interesser, blant annet ved å jobbe for høyere verdsetting av kunnskap, kompetanse og forskning.

Unio og Nordea – fordeler på boliglån

Som Unio-medlem får du ekstra gode rentebetingelser på boliglån hos Nordea. Nedenfor ser du en liste med rentetilbudene nå.

I tillegg til gode rentebetingelser har Nordea også andre goder for deg som Unio-medlem:

  • Billån til medlemspris
  • Prioritet kundeservice
  • Kredittkort uten årsgebyr
  • Dagligbankpakken for deg under 34 år. Pakken har 0 kroner i månedspris, og inkluderer gratis bankkort.
  • Medlemsrente på både bruks- og sparekonto
  • Unio Pensjon i Nordea Liv

Hva koster det å bli Unio-medlem?

Det er viktig å se på hva medlemskapene koster. Dette varierer etter hvilken medlemsforbund du går inn under. Hos Norsk Sykepleierforbund er medlemskontingenten på ordinært medlemskap 1,45 % av brutto lønn. Tjener du for eksempel 450 000 kroner i året vil kontingentet koste deg 6 525 kroner i året. Noen medlemsforbund tilbyr også rimeligere kontingent for pensjonister og studenter. Presteforeningen opererer med 1,3 % av brutto lønn, som med en lønn på 450 000 kroner i året tilsvarer 5 850 kroner. Hos Norsk Fysioterapeutforbund er medlemskontingenten på 6 962 kroner i året.

Unio og Nordea – hvor bra er tilbudet over tid?

Når du skal velge hvor du vil ta opp boliglån er det viktig å tenke langsiktig. For å se om dette lønner seg over tid bør du regne på hvor mye du kan spare i rentekostnader.

Priseksempel: La oss si du betaler 6 000 kroner i året for medlemskontingent i et av forbundene. Du skal kjøpe en bolig til 3 millioner, og får et lån på 85 % av markedsverdien. Uten medlemskap i Unio får du typisk en rente som er 0,3-0,5 prosentpoeng høyere enn dersom du har medlemskap. Merk at rentetilbudet varierer ut i fra alder, belåningsgrad og om lånet er et rammelån eller ikke.

La oss si renteforskjellen er 0,40 %. Med et boliglån på 3 millioner vil du med en nedbetalingstid på 30 år kunne spare 12 000 kroner årlig. Her har du allerede spart inn prisen på medlemskontingenten. I tillegg bør du overveie om du kommer til å bruke de andre fordelene som du som Unio-medlem får.

Sammenligning av ordinært boliglån i Nordea og UNIO-medlemskap

Det er tatt utgangspunkt i et lån på 3 millioner og belåningsgrad på 65 % og alder over 34 år.

Sammenlign boliglånet ditt mot markedets beste tilbud

På Renteradar kan du enkelt få en oversikt over de beste lånetilbudene. Vi sammenlikner renten du har i dag mot markedets beste tilbud og viser deg hvor mye du kan spare. Du får en oversikt over de beste tilbudene for deg rangert etter beste effektive rente.

Har du ikke boliglån fra før kan du bruke vår tjeneste for førstegangskjøpere. På denne tjenesten kan du se hvor mye du kan låne og kjøpe bolig for i tillegg til lånetilbud fra ulike banker. Du kan også be om å bli kontaktet av en eller flere banker for uforpliktende tilbud.

Hvilke andre forbund har avtaler med banker på boliglån?

Flere andre forbund har liknende avtaler med andre banker på boliglån:

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hvilke fordeler får jeg hos Nordea som Unio-medlem?

Du får flere fordeler, blant annet boliglån med en ekstra lav nominell rente. Du kan også låne hele boligens kjøpesum dersom du kan stille med ekstra sikkerhet. I tillegg får samboere og ektefeller samme goder.

Hva koster medlemskontingenten?

Dette varierer fra medlemsforbund til medlemsforbund, men varierer fra cirka 3600-6800 kroner i året. Sjekk oversikten her.

Hva bør jeg vurdere før jeg velger å få boliglån hos Nordea som Unio-medlem?

Du bør regne ut hva du eventuelt vil spare i rentekostnader, og om dette inkludert medlemskontingenten vil lønne seg over tid.

Gjør som 180 000 nordmenn før deg.

Få boliglånsrenten du fortjener

Sammenlign renten på boliglånet ditt mot markedets beste rente og se hva du kan spare.

Få oversikt

Se din forventede rente- og kostnadsutvikling på boliglånet.

Forhandle med banken på 2 klikk

Renteradars prutefunksjon hjelper deg til bedre rente.

© 2022, HAYON AS

Sjekk renten på boliglånet ditt