Forhandle med banken? Det kan gjøres med to klikk

Forhandle med banken om lavere rente på boliglånet er lettere enn mange tror. Hele 4 av 5 boliglånskunder kan spare på boliglånet gjennom å forhandle med banken eller bytte til en bank med bedre tilbud. Med Renteradar kan du enkelt forhandle ned renten din med to klikk.

Forhandle med banken – hvorfor?

Boliglånsrenten har økt mye de siste årene. Sørg derfor for at du ikke betaler mer enn du må på boliglånet.

De fleste banker i Norge gir individuelle renter på boliglån. Det betyr at banken vurderer hver kunde individuelt når de setter renten på boliglånet. Bankene står helt fritt til å øke renten din så lenge de sender deg en varsling åtte uker før de øker renten. Det gjelder ikke kunder som har fastrente.

Ikke alle banker kan forhandles med

Noen få banker som for eksempel Bulder Bank, Sbanken og Nybygger, har listepriser. Her vil alle kunder innenfor samme gruppe få samme rente. Det samme gjelder som oftest de som har fagforeningsavtale gjennom LOFavør, Akademikerne, YS eller Unio. For banker som kun bruker listepriser, hjelper det lite å forhandle med banken om bedre rente.

Forhandle med banken med Renteradars prutefunksjon

Mange boliglånskunder synes det er skummelt å kontakte banken sin for å prute ned renten. Bankrådgiverene har ofte mange «gode» argumenter for å beholde den nåværende renten og ikke senke den betydelig. Andre blir frustrerte over å vente i telefonkø for å forhandle renten igjen med kundesenteret eller rådgiveren.

Med Renteradar slipper du for å forhandle med banken på egenhånd. Vår prutefunksjon gjør det mulig å forhandle med bare noen få klikk.

Forhandle med banken eller bytte bank?

Etter du har logget deg inn på Renteradar, får du oversikt over hva du kan spare, dine lånedetaljer og beste tilbud for deg. Vi gir deg også to alternativer:

  • Se beste lånetilbud: Du får oversikt over bankene som har best tilbud for deg.
  • Prute: Renteradar sender en tilpasset melding til banken din med nødvendige opplysninger og hvilke betingelser du kan få hos konkurrentene.

Renteradars prutefunksjon

Dersom det finnes bedre tilbud i markedet enn den renten du har, kan du benytte deg av Renteradars prutefunksjon. Med bare noen få klikk kan du enkelt forhandle renten med din bank. I meldingen ber vi banken om å kontakte deg med tilbud om en lavere rente.

Koster det penger?

Renteradar tar et beløp for forhandlingsfunksjonen hvis vi ikke har samarbeid med banken din. Har vi samarbeid med banken din så er det gratis for deg å prute.

Hva skjer videre?

Etter du har brukt prutefunksjonen bruker banken normalt et par dager på å svare, men det kan ta opptil to uker. Det er i praksis tre utfall som kan skje av forhandlingen:

  1. Banken matcher det beste tilbudet.
  2. Banken møter deg et sted på halvveien.
  3. Banken gir deg ikke en bedre rente.

Matcher de det beste tilbudet er det supert. I de to siste tilfellene bør du ikke gi deg, men forhandle mer eller bytte bank.

Tips og argumenter til å forhandle med banken

Skal du forhandle videre med banken din på egenhånd? Her får du noen gode tips og argumenter du kan bruke!

Tips:

  • Banken ønsker å beholde deg som kunde: Banken tjener godt på boliglånet ditt og ønsker gjerne å beholde deg som kunde. Derfor skal du ikke være redd for å forhandle med banken – de er vant til at kunder tar kontakt angående boliglånsrenten.
  • Ha oversikt over konkurrentenes renter: Lojalitet er ikke alltid effektivt. Vær klar over beste rente du kan få andre steder og hvor mye du kan spare årlig. Banken vil kanskje alltid ikke matche den beste renten, men bør være villig til å møtes halvveis.
  • Det kan lønne seg å bytte bank: Det tar ikke lang tid å bytte bank. Hvis din nåværende bank ikke ønsker å møte kravet ditt bør du ta en vurdering om du heller skal flytte boliglånet ditt til en annen bank.

Argumenter:

  • Vis banken et boliglånstilbud fra en annen bank: Vis banken et boliglånstilbud fra en annen bank: Renteradar viser deg de beste tilbudene og hvor mye du kan spare. Bruk dette i forhandlinger. Ikke godta at din rente er bedre enn listeprisen – listepriser er ofte mye høyere enn gjennomsnittsrenten.
  • Vurder verdien av banktjenester: Banken kan forsvare høy rente med tjenester som rådgivning, banklokaler, spareprodukter og forsikring. Mange bruker sjelden disse tjenestene. Er det verdt 10 000 kroner mer i året for tilgang? Et godt motargument er å vise til et bedre tilbud i en annen bank som tilbyr lignende tjenester, og hvor mye du kan spare ved å flytte lånet.

Hvor mye kan man spare på å forhandle renten?

Basert på våre estimater, har Renteradars brukere samlet spart over 1 milliard kroner ved å forhandle ned renten eller bytte bank.

Fire av fem kan forhandle ned renten på boliglånet

Hele 80 % av boliglånskundene som bruker Renteradar får opp et bedre tilbud fra en annen bank enn de har i dag. I snitt kan hver bruker spare 110 000 kroner på boliglånet sitt over lånets løpetid. Noen banker matcher beste tilbudet det beste tilbudet i markedet, mens andre møter deg på «halvveien» hvis man bruker prutefunksjonen.

Boliglånskunder over 34 år har mest å spare

Bankene tilbyr ofte de beste rentene til førstegangskjøpere og kunder under 34 år for å få deg inn som kunde. De vet at nordmenn sjelden bytter bank. Når du passerer 34 år begynner mange banker å øke rentene. Dette på tross av at at man da har betalt ned en del på boliglånet og har lavere belåningsgrad.

Ikke la banken utnytte lojaliteten din. Banken din bør kjempe for å beholde deg som kunde, og den beste måten å forhandle på er å vise til bedre tilbud i andre banker.

119
Har du prøvd å prute på renten med Renteradar?

FAQ – Vanlige spørsmål om Renteradar

Hvor mye kan jeg spare på å forhandle med banken?

Data fra Renteradar sine bruker viser at fire ut av fem kan få lavere boliglånsrente. I snitt kan hver bruker spare 110 000 kroner på boliglånet sitt. Her er det altså en god del å spare!

Hvordan be om lavere rente i banken?

Du kan enkelt be om lavere rente i banken din med Renteradars prutefunksjon. Får du ikke lavere rente så får du pengene tilbake.

Hvordan fungerer prutefunksjonen?

Renteradar tar utgangspunkt i det beste tilbudet for deg. Benytter du prutefunksjonen lages det en automatisk melding som blir sendt til banken din, der det blir bedt om en lavere rente.

Hvordan skal jeg gå frem hvis banken ikke vil gi meg et bedre tilbud?

Da bør du forhandle videre med banken på egenhånd. Vil banken fortsatt ikke gi deg bedre rente kan du vurdere å bytte bank.

Hvordan bør jeg gå frem for å forhandle med banken på egenhånd?

Et godt tips er å ha en oversikt foran deg over hva den beste renten du kan få hos en annen bank er, og hvor mye du kan spare på å bytte bank. Husk at banken tjener godt på å ha deg som kunde og helst ønsker å beholde deg.

Gjør som 180 000 nordmenn før deg.

Få boliglånsrenten du fortjener

Sammenlign renten på boliglånet ditt mot markedets beste rente og se hva du kan spare.

Få oversikt

Se din forventede rente- og kostnadsutvikling på boliglånet.

Forhandle med banken på 2 klikk

Renteradars prutefunksjon hjelper deg til bedre rente.

© 2022, HAYON AS

Sjekk renten på boliglånet ditt