Boliglån fra Statens Pensjonskasse, OPF og KLP

Boliglån i OPF, KLP og pensjonskasser

28.08.21

Du kan som medlem i en pensjonsordning i Statens Pensjonskasse, Oslo Pensjonsforsikring (OPF) eller KLP få billigere boliglån enn i banken. Renteradar.no gir deg oversikten her.

Statens Pensjonskasse (SPK)

Hvis du er ansatt i en virksomhet tilknyttet Statens Pensjonskasse (SPK) kan du få opptil 2,3 millioner kroner i boliglån til en lav rente. Per 24. juni 2021 ligger renten på 1,49 %. Man kan låne inntil 80 % av markedsverdien på boligen. Les mer om tilbudet her.

Oslo Pensjonsforsikring (OPF)

OPF gir gunstige boliglån til sine medlemmer samt lærere i Osloskolen og ansatte i offentlige og private helseinstitusjoner i Oslo og Akershus.

Hos OPF er det ikke noen øvre grense på hvor mye man kan låne . Den nominelle renten er lik for alle søkere. Renten OPF tilbyr ligger rundt 0.25 % til 0.50 %-poeng lavere enn listeprisen til bankene. OPF tilbyr også fastrente lån og mellomfinansieringslån.

Per 24. juni 2021 var den nominelle flytende boliglånsrenten 1,45 % hos OPF.

Gebyrer i OPFKroner
Etableringsgebyr - Elektronisk søknad1000
Etableringsgebyr - Papirbasert søknad2000
Termingebyr eFaktura, halvårlig betaling85
Termingebyr eFaktura (månedlig betaling)15

KLP

Har du jobb med pensjon i KLP kan du få gode betingelser på boliglån. KLP ligger rundt 0,25 %-poeng under listeprisen til bankene for vanlige kunder. Er du KLP Medlem får du enda bedre lånebetingelser.

Per 24. juni 2021 ligger boliglån for medlemmer på 1,8 %. For unge under 35 år har de også ekstra gode tilbud. KLP gir også rabatt på 0,1 %-poeng på grønne boliglån til boliger med energimerking A eller B. Fastrentelånene til KLP pleier også være blant markedets beste.

Les mer om KLP sine tilbud for medlemmer her.

Pensjonskasser

Enkelte kommunale og private pensjonskasser tilbyr boliglån til sine medlemmer, men i praksis er det lite benyttet siden vilkårene ikke er bra nok. Som medlem av flere pensjonskasser kan man få noe rimeligere boliglån i Storebrand som har en samarbeidsavtale med Norsk Pensjonskasseforening.

Hva lønner seg?

Renteradar.no kan du legge inn ditt medlemskap under Profil etter innlogging og enkelt se om du kan få bedre tilbud. Mange av våre kunder oppdager at de kan spare store beløp på medlemskapet sitt.

Renteradar hjelper deg å bytte til banken som gir medlemskapstilbudet eller lar deg pruete med din eksisterende bank om å få like bra rente. Les om noen av våre fornøyde brukere her.

formuesverdi

Medlemskap i ulike organisasjoner

Er du medlem i en organisasjon eller et fagforbund? Da kan det være du kan få ekstra gode lånevilkår hos banken. Derfor bør du alltid undersøke om organisasjonen du er med i har en slik avtale med banken. Dette gjelder blant annet Akademikerne, YS, Unio, NAL og Norsk Sykepleierforbund.

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hvilken rente kan jeg er ansatt i en virksomhet tilknyttet Statens Pensjonskasse?

Renten hos SPK ligger på 1,49 %.

Hvordan får jeg boliglån i Oslo Pensjonsforsikring (OPF)?

OPF tilbyr boliglån til sine medlemmer, i tillegg til ansatte i offentlige og private helseinstitusjoner i Oslo og Akershus, og til lærere i Osloskolen.

Hvordan finner jeg ut av boliglånene er bedre enn det jeg har nå?

Den letteste måten å sammenligne boliglånet ditt mot tilbudene over, er på Renteradar.no. Her kan du huke av om du er en del av OPF, SPK eller har andre medlemskaper. Vi sammenligner boliglånet ditt mot markedets beste tilbud.