Boliglån OPF, KLP og pensjonskasser – hvor bra er det?

akademikerne og handelsbanken

Du kan som medlem i en pensjonsordning i Oslo Pensjonsforsikring (OPF), Statens Pensjonskasse, eller KLP få billigere boliglån enn i banken. Renteradar gir deg oversikten her.

Få lavere boliglånsrente

Renteradar finner får du enkelt oversikt over de beste banktilbudene for deg, inkludert tilbud for medlemskap. Vi sammenligner din boliglånsrente mot markedets beste rente. Videre hjelper vi deg med å forhandle med din nåværende bank, eller setter deg i gang med prosessen med å bytte bank.

OPF – Oslo Pensjonsforsikring

OPF eies av Oslo kommune og leverer offentlig tjenestepensjon til de fleste ansatte i Oslo kommune, kommunale foretak, ansatte på sykehus som tidligere ble eid av kommunen, samt flere av kommunens aksjeselskap. OPF har tidligere kun gitt boliglån til sine medlemmer samt lærere i Osloskolen og ansatte i offentlige og private helseinstitusjoner i Oslo og Akershus.

Boliglån OPF – tilbyr nå billig boliglån til alle boliglånskunder

Oslo Pensjonsforsikring (OPF) har lenge tilbudt gode boliglånsvilkår til ansatte i Oslo kommune, men tilbyr nå sine fordelsaktige boliglån til et større publikum. OPF har lansert Kassa, som er deres tjeneste for boliglån. Du slipper å bytte bank, du trenger kun å flytte boliglånet ditt. Boliglånet er også gebyrfritt. Boliglånet er mest lønnsomt for de med lavere belåningsgrad. Les mer om boliglån i OPF her.

Boliglån OPF – rente

Renten OPF tilbyr ligger rundt 0,25 % til 0,50 %-poeng lavere enn listeprisen til bankene. I Kassa klassifiseres låntakere i kategoriene Small, Medium eller Large basert på belåningsgrad, og tilbyr en av markedets beste renter.

I tillegg til gode lånevilkår får du som medlem i OPF også en god pensjonsordning. De fleste medlemmer er også dekket av OPF sine personalforsikringer.

Boliglån OPF

Statens Pensjonskasse (SPK)

Statens Pensjonskasse er Norges største pensjonsordning, med over en million medlemmer. Hvis du er ansatt i en virksomhet tilknyttet Statens Pensjonskasse (SPK) kan du få opptil 2,3 millioner kroner i boliglån til en lav rente. Renten settes av Skatteetaten inntil seks ganger årlig. Les mer om tilbudet her.

KLP

Har du jobb med pensjon i KLP kan du få gode betingelser på boliglån. KLP ligger rundt 0,20 %-poeng under listeprisen til bankene for vanlige kunder. Er du KLP Medlem får du enda bedre lånebetingelser.

For unge under 35 år har de også ekstra gode tilbud. KLP gir også rabatt på grønne boliglån til boliger med energimerking A eller B. Fastrentelånene til KLP pleier også være blant markedets beste.

Les mer om KLP sine tilbud for medlemmer her.

Pensjonskasser

Enkelte kommunale og private pensjonskasser tilbyr boliglån til sine medlemmer, men i praksis er det lite benyttet ettersom vilkårene ikke er bra nok. Som medlem av flere pensjonskasser kan man få noe rimeligere boliglån i Storebrand som har en samarbeidsavtale med Norsk Pensjonskasseforening.

Medlemskap i ulike organisasjoner

Er du medlem i en organisasjon eller et fagforbund? Da kan det være du kan få ekstra gode lånevilkår hos banken. Derfor bør du alltid undersøke om organisasjonen du er med i har en slik avtale med banken. Dette gjelder blant annet Akademikerne, YS, Unio, LoFavør og Norsk Sykepleierforbund.

Hvor burde du ha boliglån?

Renteradar kan du legge inn ditt medlemskap under «profil» etter innlogging og enkelt se om du kan få et bedre tilbud. Mange av våre kunder oppdager at de kan spare store beløp på medlemskapet sitt.

Renteradar hjelper deg å bytte til banken som gir medlemskapstilbudet eller lar deg prute i din eksisterende bank for å få like bra rente. Les om noen av våre fornøyde brukere her.

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hvilken rente kan jeg få hos Oslo Pensjonsforsikring (OPF)?

Renten OPF tilbyr ligger rundt 0,25 % til 0,50 %-poeng lavere enn listeprisen til bankene.

Hvordan får jeg boliglån i Oslo Pensjonsforsikring (OPF)?

OPF har nå lansert Kassa og tilbyr boliglån til deg som har boliglån fra før i OPF eller andre banker.

Hvordan finner jeg ut av boliglånene er bedre enn det jeg har nå?

Den letteste måten å sammenligne boliglånet ditt mot tilbudene over, er på Renteradar. Her kan du huke av om du er en del av OPF, SPK eller har andre medlemskaper. Vi sammenligner boliglånet ditt mot markedets beste tilbud.

Gjør som 180 000 nordmenn før deg.

Få boliglånsrenten du fortjener

Sammenlign renten på boliglånet ditt mot markedets beste rente og se hva du kan spare.

Få oversikt

Se din forventede rente- og kostnadsutvikling på boliglånet.

Forhandle med banken på 2 klikk

Renteradars prutefunksjon hjelper deg til bedre rente.

© 2022, HAYON AS

Sjekk renten på boliglånet ditt