Boliglån fra Statens Pensjonskasse, OPF og KLP

Boliglån i OPF, KLP og pensjonskasser

06.10.20

Du kan som medlem i en pensjonsordning i Statens Pensjonskasse, Oslo Pensjonsforsikring (OPF) eller KLP få billigere boliglån enn i banken.

Statens Pensjonskasse (SPK)

Hvis du er ansatt i en virksomhet tilknyttet Statens Pensjonskasse (SPK) kan du få opptil 2,3 millioner kroner i boliglån til en lav rente. Man kan låne inntil 80 % av markedsverdien på boligen.

Oslo Pensjonsforsikring (OPF)

OPF gir gunstige boliglån til sine medlemmer samt lærere i Osloskolen og ansatte i offentlige og private helseinstitusjoner i Oslo og Akershus.

Hos OPF er det ikke noen øvre grense på hvor mye man kan låne . Den nominelle renten er lik for alle søkere. Renten OPF tilbyr ligger rundt 0.25 % til 0.50 %-poeng lavere enn listeprisen til bankene. OPF tilbyr også fastrente lån og mellomfinansieringslån.

Per 6. okt 2020 var den nominelle flytende boliglånsrenten 1,6 % hos OPF.

Gebyrer i OPFKroner
Etableringsgebyr - Elektronisk søknad1000
Etableringsgebyr - Papirbasert søknad2000
Termingebyr eFaktura, halvårlig betaling85
Termingebyr eFaktura (månedlig betaling)15

KLP

Har du jobb med pensjon i KLP kan du få gode betingelser på boliglån. KLP ligger rundt 0.25 %-poeng under listeprisen til bankene for vanlige kunder. For unge under 35 år har de ekstra gode tilbud. KLP gir også rabatt på 0.1 %-poeng på grønne boliglån til boliger med energimerking A eller B. Fastrentelånene til KLP pleier også være blant markedets beste.

Pensjonskasser

Enkelte kommunale og private pensjonskasser tilbyr boliglån til sine medlemmer, men i praksis er det lite benyttet siden vilkårene ikke er bra nok. Som medlem av flere pensjonskasser kan man få noe rimeligere boliglån i Storebrand som har en samarbeidsavtale med Norsk Pensjonskasseforening.

Renteradar.no kan du legge inn ditt medlemskap under Profil etter innlogging og enkelt se om du kan få bedre tilbud. Mange av våre kunder oppdager at de kan spare store beløp på medlemskapet sitt. Renteradar hjelper deg å bytte til banken som gir medlemskapstilbudet eller lar deg prutte med din eksisterende bank om å få like bra rente. Les om noen av våre fornøyde brukere her.