Boliglån i OPF, KLP og pensjonskasser

Boliglån fra Statens Pensjonskasse, OPF og KLP

Du kan som medlem i en pensjonsordning i Statens Pensjonskasse, Oslo Pensjonsforsikring (OPF) eller KLP få billigere boliglån enn i banken. Renteradar gir deg oversikten her.

Statens Pensjonskasse (SPK)

Hvis du er ansatt i en virksomhet tilknyttet Statens Pensjonskasse (SPK) kan du få opptil 2,3 millioner kroner i boliglån til en lav rente. Fra 1. mai 2022 ligger renten på 1,687 %. Man kan låne inntil 80 % av markedsverdien på boligen. Les mer om tilbudet her.

Med flere rentehevinger i 2022 og 2023 kan SPK være et godt valg. Statens Pensjonskasse har den laveste boliglånsrenten akkurat nå, dersom du har mulighet til å få det.

Oslo Pensjonsforsikring (OPF)

OPF gir gunstige boliglån til sine medlemmer samt lærere i Osloskolen og ansatte i offentlige og private helseinstitusjoner i Oslo og Akershus.

Hos OPF er det ikke noen øvre grense på hvor mye man kan låne . Den nominelle renten er lik for alle søkere. Renten OPF tilbyr ligger rundt 0.25 % til 0.50 %-poeng lavere enn listeprisen til bankene. OPF tilbyr også fastrente lån og mellomfinansieringslån.

Per juli 2022 var den nominelle boliglånsrenten 2,47 % hos OPF.

Gebyrer i OPFKroner
Etableringsgebyr - Elektronisk søknad1000
Etableringsgebyr - Papirbasert søknad2000
Termingebyr eFaktura, halvårlig betaling85
Termingebyr eFaktura (månedlig betaling)15

KLP

Har du jobb med pensjon i KLP kan du få gode betingelser på boliglån. KLP ligger rundt 0,25 %-poeng under listeprisen til bankene for vanlige kunder. Er du KLP Medlem får du enda bedre lånebetingelser.

Per juli 2022 ligger boliglån for medlemmer på 2,95 %. For unge under 35 år har de også ekstra gode tilbud. KLP gir også rabatt på 0,1 %-poeng på grønne boliglån til boliger med energimerking A eller B. Fastrentelånene til KLP pleier også være blant markedets beste.

Les mer om KLP sine tilbud for medlemmer her.

3 Skjermbilder Renteradar

Pensjonskasser

Enkelte kommunale og private pensjonskasser tilbyr boliglån til sine medlemmer, men i praksis er det lite benyttet siden vilkårene ikke er bra nok. Som medlem av flere pensjonskasser kan man få noe rimeligere boliglån i Storebrand som har en samarbeidsavtale med Norsk Pensjonskasseforening.

Boliglån OPF

Hva lønner seg?

Renteradar kan du legge inn ditt medlemskap under «profil» etter innlogging og enkelt se om du kan få et bedre tilbud. Mange av våre kunder oppdager at de kan spare store beløp på medlemskapet sitt.

Renteradar hjelper deg å bytte til banken som gir medlemskapstilbudet eller lar deg prute med din eksisterende bank om å få like bra rente. Les om noen av våre fornøyde brukere her.

Besparelser på boliglån

Medlemskap i ulike organisasjoner

Er du medlem i en organisasjon eller et fagforbund? Da kan det være du kan få ekstra gode lånevilkår hos banken. Derfor bør du alltid undersøke om organisasjonen du er med i har en slik avtale med banken. Dette gjelder blant annet Akademikerne, YS, Unio, NAL og Norsk Sykepleierforbund.

Få en lavere boliglånsrente

Husk at du alltid kan bruke Renteradar til å finne din beste boliglånsrente. Du logger enkelt inn med BankID, og vi henter ut all informasjonen vi trenger.

Vi sammenligner din boliglånsrente mot markedets beste tilbud. Videre hjelper vi deg med å forhandle med din nåværende bank, eller setter deg i gang med prosessen for å bytte bank.

Det er lettere enn du tror å få en lavere boliglånsrente – og hele prosessen tar under fem minutter!

Her kan du også huke av dersom du er med i en organisasjon eller et fagforbund som har avtale med banken.

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hvilken rente kan jeg er ansatt i en virksomhet tilknyttet Statens Pensjonskasse?

Renten hos SPK ligger på 1,687 %.

Hvordan får jeg boliglån i Oslo Pensjonsforsikring (OPF)?

OPF tilbyr boliglån til sine medlemmer, i tillegg til ansatte i offentlige og private helseinstitusjoner i Oslo og Akershus, og til lærere i Osloskolen.

Hvordan finner jeg ut av boliglånene er bedre enn det jeg har nå?

Den letteste måten å sammenligne boliglånet ditt mot tilbudene over, er på Renteradar.no. Her kan du huke av om du er en del av OPF, SPK eller har andre medlemskaper. Vi sammenligner boliglånet ditt mot markedets beste tilbud.

Gjør som 80 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.