Boliglån i KLP – Gode lånevilkår for medlemmer

Vurderer du å få boliglån i KLP? Renteradar har sett nærmere på hva slags lånevilkår de tilbyr. Er du arbeidstaker i en kommune eller bedrift som har avtale med KLP, eller får pensjonsutbetaling fra banken, får du ekstra gode lånebetingelser.

Fordeler med boliglån i KLP for deg som har pensjon i banken

KLP Banken AS er den delen av KLP som er Norges største pensjonsselskap. KLP Banken tilbyr både privatkunder og bedrifter de fleste nødvendige banktjenester. I tillegg er det en nett- og mobilbank, uten filialer, og er landsdekkende.

Man oppnår medlemsfordeler i KLP dersom man oppfyller en av følgende betingelser:

  • Du er arbeidstaker i en kommune, bedrift eller helseforetak som har avtale med KLP om offentlig tjenestepensjon til sine ansatte.
  • Du er pensjonist og mottar pensjonsutbetaling fra KLP sin offentlige tjenesteordning.

Hvilke renter tilbys nå i KLP for medlemmer?

I tabellen under finner du nye rentesatser som KLP Banken tilbyr til sine medlemmer. Tallene er hentet fra Finansportalen, og blir oppdatert daglig.

KLP - rentesatser for medlemmer

Hvor bra er tilbudet over tid?

KLP sin nominelle renten på vanlig boliglån, med 75 % belåningsgrad, ligger per mars 2023 på 4,15 % for boliglån over 1,5 millioner. Renten for medlemmer ligger på 4,30 %, som utgjør en forskjell på 0,15 prosentpoeng. Med et boliglån på 3 millioner kroner, kan du altså totalt spare 4 500 kroner årlig.

Dersom du vurderer å flytte over boliglånet ditt til KLP, bør du regne på om det vil lønne seg over tid.

I tillegg burde du undersøke hvilke muligheter du har før du velger å bytte bank. Er du medlem i et fagforbund eller en organisasjon kan du få enda lavere boliglånsrente. Eksempler på slike organisasjoner og fagforbund er Danske Bank Akademikerne, Norsk Sykepleierforbund, Unio, NITO og YS.

3 Skjermbilder Renteradar

KLP fastrente – gode betingelser på fastrentelån

KLP Banken har også gode lånevilkår på fastrentelån. Ved fastrente blir lånerenten avtalt for en spesifikk tidsperiode normalt i 3, 5 eller 10 år. Årsaken til at KLP ofte er gode på fastrentelån er at livselskapet som forvalter pensjonspengene dine ofte overtar lånet i etterkant. For KLP Liv er boliglån med fastrente et attraktivt investeringsalternativ for pensjonsmidler som er langsiktige og kan ha begrenset risiko.

I tillegg til god rente får du også en garanti mot økte renter de neste 3,5 eller 10 årene. Du kan velge å binde renten på deler heller hele lånet. Disse eksemplene gjelder for kunder som ikke er medlem i KLP.

Nedenfor ser du oversikt over dagens rentesatser på fastrentelån. Du huker selv av om du ønsker 3, 5 eller 10 års bindingstid. Trykker du på «flere detaljer» får du opp mer informasjon om lånetypen.

Lønner det seg å flytte boliglånet ditt til KLP Banken?

En rekke faktorer spiller inn på hvor du bør sette boliglånet ditt. KLP Banken tilbyr en lav boliglånsrente til medlemmene sine, men du kan også prøve å forhandle renten din med sin nåværende bank.

Den letteste måten å få en oversikt over dine beste lånetilbud er å benytte deg av tjenesten vår på Renteradar. Her har du mye å spare på bare få minutter. Logg inn med BankID, og vi henter ut din låne- og renteinformasjon. Vi sammenligner renten din mot markedets beste tilbud – og forteller deg hvor mye du kan spare på å bytte bank.

Hvis du vil beholde din nåværende bank, hjelper vi deg også med å forhandle på din nåværende boliglånsrente.

Boliglån i KLP kan gi ekstra gode lånevilkår
Kilde: https://www.klp.no/kontakt-oss

Medlem i en organisasjon som har avtale med en bank?

Flere organisasjoner eller fagforbund har medlemsavtaler med banker. Disse medlemsavtalene kan gi deg ekstra gode lånevilkår på boliglån. Du bør derfor undersøke om organisasjonen du er medlem i har en slik avtale, eller om du kan bli med i en organisasjon. Eksempler på slike organisasjoner er Danske Bank Akademikerne, Norsk Sykepleierforbund, YS og Unio. Er du medlem i en av disse organisasjonene kan du også fylle det inn når du bruker tjenesten vår på Renteradar.

FAQ – Boliglån i KLP

Hva er KLP Banken?

KLP Banken AS er delen av KLP som er Norges største pensjonsselskap. Banken gir deg som privatkunde eller bedrift tilgang til alle nødvendige banktjenester.

Hvordan blir jeg medlem i KLP?

Du må enten være arbeidstaker i en kommune eller bedrift som har avtale om offentlig tjenestepensjon med KLP, eller være pensjonist og motta pensjonsutbetalingen din fra KLP sin offentlige tjenesteordning.

Lønner det seg å flytte boliglånet mitt til KLP Banken?

En rekke faktorer spiller inn på hvor du bør ha boliglånet ditt. KLP Banken tilbyr en lav boliglånsrente til medlemmene sine, men du kan også prøve å forhandle renten din med sin nåværende bank. Det letteste er å logge inn på tjenesten vår på Renteradar. Her kan du lett sammenligne boliglånet ditt mot markedets beste tilbud.

Hvilke andre organisasjoner har avtale med banker?

Det er flere organisasjoner som har lignende avtaler med banker. Eksempler er YS, Unio, Norsk Sykepleierforbund og Danske Bank Akademikerne.

Gjør som 90 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.