Unio og Nordea Direct – hvor bra er det på boliglån?

unio og nordea direct

Er du medlem av Unio-forbund? Da kan du få ekstra lav boliglånsrente hos Nordea Direct! Fra årsskiftet 22/23 slår banken seg sammen med Nordea, og du får da fordeler hos Nordea istedenfor. Renteradar har sjekket ut samarbeidet mellom Unio og Nordea Direct, og skal forklare deg hva dette innebærer.

Kort om Unio

Unio er Norges største hovedorganisasjon for arbeidstakere med høyere utdanning. Organisasjonen har over 389 000 medlemmer, som er fordelt på 14 medlemsforbund. Målet til Unio er å ivareta universitets- og høyskoleutdannedes interesser, blant annet ved å jobbe for høyere verdsetting av kunnskap, kompetanse og forskning. Følgende medlemsforbund går inn under Unio:

Hva er forskjellen på Nordea og Nordea Direct?

Nordea Direct gikk tidligere under navnet Gjensidige Bank. De ble kjøpt opp av Nordea i 2019. Det er et separat og eget banktilbud fra Nordea. I tillegg er banken heldigital og den bygger videre på Gjensidige Bank sine kunder. På grunn av dette opererer Nordea Direct med andre prislister og rentesatser enn Nordea. I tillegg får du hos Nordea Direct ikke tilgang til en personlig rådgiver, og banken er mer eller mindre selvbetjent.

Nordea og Nordea Direct slår seg sammen

Ved årsskiftet 22/23 slår Nordea og Nordea Direct seg sammen, og fortsetter som Nordea. Er du allerede kunde i Nordea Direct, skal du fortsette å bruke banken som vanlig inntil videre. Er du medlem i begge banker, vil du etter hvert få alt samlet i Nordea.

Har du ikke tatt i bruk medlemsfordelen din, er det Nordea du skal opprette kundeforhold i, fremfor Nordea Direct. Da slipper du å bytte bank igjen ved årsskiftet 22/23.

Unio og Nordea Direct – fordeler på boliglån

Som Unio-medlem får du ekstra gode rentebetingelser på boliglån hos Nordea Direct. Nedenfor ser du en liste med nåværende rentesatser.

I tillegg til gode rentebetingelser har Nordea Direct også andre goder for deg som Unio-medlem:

  • Hos Nordea Direct er det ingen etableringsgebyrer når du bytter fra en bank til en annen.
  • Som hovedregel kan du låne inntil 85 % av boligens kjøpesum, men stiller du med ekstra sikkerhet kan du låne opptil hele boligens kjøpesum. Sikkerhet kan for eksempel være at du stiller med medlåntaker eller kausjonist.
  • Samboere eller ektefeller får de samme betingelsene på boliglån som deg.

Hva bra er tilbudet sammenlignet med ordinære Nordea Direct-kunder?

Avtalen startet April 2020. Tar vi utgangspunkt i et boliglån på 3 millioner, med en alder på 45 år, nedbetalingstid på 30 år og belåningsgrad på 65 %, ligger renten til Nordea Direct per juni 2022 på 2,70 %.

Snittrenten hos samme bank som Unio-medlem ligger på 2,10 %. Med en renteforskjell på 0,60 prosentpoeng har du altså mye å spare som Unio-medlem.

Viser renteforskjell på Unio og Nordea Direct

Hva koster det å bli Unio-medlem?

Det er viktig å se på hva medlemskapene koster. Dette varierer etter hvilken medlemsforbund du går inn under. Hos Norsk Sykepleierforbund er medlemskontingenten på ordinært medlemskap 1,45 % av brutto lønn. Tjener du for eksempel 450000 kroner i året vil kontingentet koste deg 6525 kroner i året. Noen medlemsforbund tilbyr også rimeligere kontingent for pensjonister og studenter. Presteforbundet opererer med 1,3 % av brutto lønn, som med en lønn på 450000 kroner i året tilsvarer 5850 kroner. Hos Norsk Fysioterapeutforbund er medlemskontingenten på 6790 kroner i året.

Priseksempel: La oss si du betaler 6000 kroner i året for medlemskontingent i et av forbundene. Du skal kjøpe en bolig til 3 millioner, og får et lån på 65 % av markedsverdien. Uten medlemskap i Unio får du en nominell rente på 2,70 %, og med medlemskap blir renten på 2,10 %. Med en nedbetalingstid på 30 år vil du kunne spare 7870 kroner årlig. Her har du allerede spart inn prisen på medlemskontingenten.

Hvor bra er Unio-tilbudet over tid?

Når du skal velge hvor du vil ta opp boliglån er det viktig å tenke langsiktig. For å se om dette lønner seg over tid bør du regne på hvor mye du kan spare i rentekostnader. I tillegg bør du overveie om du kommer til å bruke de andre fordelene som du som Unio-medlem får. Nedenfor ser du et priseksempel. Merk at rentetilbudet varierer ut i fra alder, belåningsgrad og om lånet er et rammelån eller ikke.

Andre organisasjoner som Nordea Direct har avtale med

Nordea Direct har avtale med flere andre organisasjoner også. Dette gjelder YS og NAL. Du får samme lånebetingelser med banken i disse organisasjonene som Unio-medlemmer får. Du kan trykke deg inn her for å lese mere YS, og her for å lese mer om NAL.

I tillegg har DNB en avtale med Norsk Sykepleierforbund, og Nordea har en avtale med NITO.

Sammenlign boliglånet ditt mot markedets beste tilbud

Hos Renteradar kan du enkelt få en oversikt over de beste lånetilbudene. Du logger inn med BankID, og deretter henter vi ut din rente- og lånedata. Vi sammenlikner renten du betaler i dag mot markedets beste tilbud og forteller deg hvor mye du kan spare. Du får en oversikt over de beste tilbudene for deg rangert etter beste effektive rente.

Har du ikke boliglån fra før kan du bruke vår boliglånskalkulator. Da fyller du enten inn hvor mye du tjener eller ønsket lånebeløp. Etter det fyller du inn alderen din og hva du har i egenkapital. Da får du opp en liste over markedets beste lånerenter for dine behov.

Er du medlem i en organisasjon eller et forbund som har samarbeidsavtale med en eller flere banker? Hos oss kan du også legge til denne informasjonen, så regner vi det med i tilbudet.

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hvilke fordeler får jeg hos Nordea Direct som Unio-medlem?

Du får flere fordeler, blant annet boliglån med en nominell rente fra 1,25 %. Du kan også låne hele boligens kjøpesum dersom du kan stille med ekstra sikkerhet. I tillegg får samboere og ektefeller samme goder.

Hva koster medlemskontingenten?

Dette varierer fra medlemsforbund til medlemsforbund, men varierer fra cirka 3600-6790 kroner i året. Sjekk oversikten her.

Hva bør jeg overveie før jeg velger å få boliglån hos Nordea Direct som Unio-medlem?

Du bør regne ut hva du eventuelt vil spare i rentekostnader, og om dette inkludert medlemskontingenten vil lønne seg over tid.

Gjør som 180 000 nordmenn før deg.

Få boliglånsrenten du fortjener

Sammenlign renten på boliglånet ditt mot markedets beste rente og se hva du kan spare.

Få oversikt

Se din forventede rente- og kostnadsutvikling på boliglånet.

Forhandle med banken på 2 klikk

Renteradars prutefunksjon hjelper deg til bedre rente.

© 2022, HAYON AS

Sjekk renten på boliglånet ditt