Spare penger? Start med boliglånsrenten din

sitat_Ted Inge

Å spare penger på boliglånet er enklere enn du tror. Det tar deg rundt ett minutt å sjekke renten på Renteradar. Den automatiske «pruteknappen» vår har spart mange millioner kroner til sammen for våre brukere. Enklere måte å spare penger på finnes knapt.

Vi får daglig hyggelige tilbakemeldinger fra fornøyde brukere som har spart mye penger på å prute eller bytte bank. Enkelte har fått kuttet renten med over en hel prosent! Med et boliglån på NOK 3 millioner utgjør ett prosentpoeng lavere rente hele 30 000 kroner i sparte årlige rentekostnader. Over hele lånets løpetid betyr det flere hundre tusen.

3 Skjermbilder Renteradar

Spare penger? Sjekk renten din og se om det er bedre tilbud

Bankenes forbrukerøkonomer ber deg kutte i forbruket for å spare penger. De snakker lite om den kanskje enkleste måten å spare penger – nemlig å forhandle ned boliglånsrenten med banken din.

Er det lenge siden du sjekket hva den laveste boliglånsrenten du kan få? Mange blir overrasket når de oppdager hvor mye penger man kan spare. Det er ofte mange banker som ønsker å ha deg som kunde og kan gi deg gode tilbud.

Vi opplever også at en stor andel av brukerne våre har vært for lojale mot banken sin i alt for mange år. Det er faktisk enklere for de fleste å bytte bank enn man tror. Her er det mye penger å spare!

Vi har sett nærmere på våre rentene til våre brukere som har logget på tjenesten vår de siste seks månedene. Det viser seg at over 80 % kan spare penger på boliglånet. I snitt kan disse spare over 8 000 kroner i året på å bytte til den banken med best tilbud. Over hele lånets løpetid kan man altså fort spare over hundre tusen kroner.

Nå øker renten

Hallgeir Kvadsheim: – Å prute på boliglånet er for mange den enkleste måten du kan spare penger på

Hallgeir Kvadsheim, kjent fra blant annet Luksusfellen på TV3, vet at det lønner seg å prute på boliglånsrenten. På Pengeverkstedet.no, Hallgeir sin egen nettside om personlig økonomi, har han ofte tatt til orde for at du bør prute på renten din. Han blir likevel overrasket over historiene fra våre brukere som har fått satt ned renten med mer enn ett prosentpoeng.

– Her utnytter bankene at kundene er lojale og stoler på banken sin. Storbankene og sparebankene bruker individuelle renter på boliglån. Da må du som kunde i disse bankene følge med på at du ikke får for høy rente. Du bør derfor sjekke renten din og forhandle med banken ved jevne mellomrom, sier Hallgeir.

Pengeverkstedet.no kan du få flere tips på hvordan du kan spare penger.

Hallgeir Kvadsheim og Renteradar.no snakker om å spare penger i TV2-artikkel
Hallgeir Kvadsheim Foto: Rune Andre Bendiksen / TV3

Du slipper å ringe banken. De må kontakte deg.

Mange ønsker ikke å bytte bank og vegrer seg mot å ringe for å forhandle ned renten. Med pruteknappen vår slipper du å ringe banken din. Banken må kontakte deg.

Vi opplever ofte at bankene tar kontakt og setter ned renten etter meldingen fra Renteradar er sendt. Derimot er det svært sjeldent at de gjør dette uoppfordret, uten at man sender melding.

Vi oppfordrer derfor alle med boliglån om å sjekke hvilken rente de har, hvilken rente de kan få og deretter forhandle med banken sin. Banken din bør strekke seg langt for å matche tilbudet som andre banker kan gi. Gjør ikke banken din det er det kanskje på tide å bytte bank?

Våre brukere kan spare penger på å kutte renten

Vi har samlet noen av de hyggelig tilbakemeldingene vi har fått fra våre brukere. De viser hvor enkelt man kan spare penger på å bruke Renteradar.

Fra over 3 % til rente på 1,8 %

Ted Inge sendte oss en melding og fortalte at han hadde fått satt ned renten fra 3,2 % til 1,8 %. Dette viser at det er utrolig mye penger å spare på dette.

Nå vet vi ikke hvor mye Ted Inge har i boliglån, men med et lån på NOK 2 millioner betyr rentekuttet at han sparer 28 000 kroner i året!

Han er heller ikke alene om å ha over 3% i rente på boliglånet sitt. Monica har fortalt at hun gikk fra å ha 3,38 % i rente, til 1,75 %. Det viser seg også at de fleste bankkunder som har en boliglånsrente på over 3 % ofte har lån i en av sparebankene.

Prute-knappen gjorde at banken ringte med bedre rente

Monica forteller at banken valgte å sette ned renten hennes med over 1%, etter å ha trykket på prute-knappen på Renteradar. Når du trykker på knappen sendes det en melding til banken din som Renteradar lager for deg.

Hun valgte dette over det beste tilbudet som kom opp, som var på 1,44%. Det viser at hun hadde vært veldig lojal mot banken sin og burde ha fått kuttet renten tidligere.

Banken matchet beste tilbud og Johanne sparte penger

Johanne fikk tilbud om tilsvarende rente som det beste forslaget som kom opp. Hun forteller at hennes opplevelse med Renteradar var utrolig. Hun fikk lavere rente uten spørsmål og kun med hennes bekreftelse! Enkelt og greit.

«Det gikk kjempebra å sette ned renten»

Susanne fikk ned renten fra 2,74 % til 1,9 % og er veldig fornøyd med resultatet. Hun forteller at det gikk kjempebra.

Tilbakemeldingene fra Susanne og de tre andre fikk vi i løpet av to uker. De er ikke unike. De finnes flere tusen brukere av Renteradar som har fått lavere rente gjennom å prute eller bytte.

Er du fortsatt ikke overbevist, kan du gjerne lese flere brukerhistorier her.

Eli-Anita spare penger

Spare penger som medlem i en organisasjon eller et forbund

Er du medlem i en organisasjon eller et forbund som har samarbeidsavtale med en eller flere banker? Da får du ofte ekstra god rente hos banken. Dette gjelder blant annet hvis du er medlem i Danske Bank Akademikerne, Unio, Norsk Sykepleierforbund, NAL eller YS. Husk at du hos oss da bør legge til denne informasjonen, så regner vi det med i tilbudet.

Husk også at du alltid kan bruke vår bankguide for å få en enkel oversikt over hvilke produkter ulike banker tilbyr.

Renteøkningen kommer

Styringsrenten økte noe i 2021 og i 2022, og det er ventet flere renteøkninger i 2023. Dette betyr at bankene også vil sette opp sine boliglånsrenter. Faktisk er boligrenten forventet å bli mellom 4,5 og 5 % i 2023 hvis Norges Bank får rett.

Vi har flere sparetips til hvordan du kan forberede deg til dette. Kort fortalt anbefaler vi at du aller først sjekker ut hvor mye du kan spare på å bytte bank, eller prute med nåværende bank.

Gi oss gjerne en tilbakemelding

Vi setter pris på både ris og ros og ønsker hele tiden å forbedre tjenesten vår. Det viktigste for oss er at brukerne våre skal få den boliglånsrenten de fortjener. Dersom du ønsker å gi oss en tilbakemelding, setter vi stor pris på det! Send oss gjerne en mail på [email protected] eller en melding på Instagram eller Facebook.

Gjør som 80 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.