sitat_Ted Inge

Spare penger? Da bør du starte med boliglånsrenten din

26.08.21

Å spare penger på boliglånet er enklere enn du tror. Det tar deg rundt ett minutt å sjekke renten på Renteradar.no og ett klikk på pruteknappen. Den automatiske «pruteknappen» vår har mange spart mange millioner kroner til sammen for våre brukere. Enklere måte å spare penger på finnes knapt.

Vi får daglig hyggelige tilbakemeldinger fra fornøyde brukere som har spart mye penger på å prute eller bytte bank. Enkelte har fått kuttet renten med over en hel prosent! Med et boliglån på NOK 3 millioner utgjør ett prosentpoeng lavere rente hele 30 000 kroner i sparte årlige rentekostnader. Over hele lånets løpetid betyr det flere hundre tusen.

Hallgeir Kvadsheim: – Å prute på boliglånet er for mange den enkleste måten du kan spare penger på

Hallgeir Kvadsheim, kjent fra blant annet Luksusfellen på TV3, vet at det lønner seg å prute på boliglånsrenten. På Pengeverkstedet.no, Hallgeir sin egen nettside om personlig økonomi, har han ofte tatt til orde for at du bør prute på renten din. Han blir likevel overrasket over historiene fra våre brukere som har fått satt ned renten med mer enn ett prosentpoeng.

Her utnytter bankene at kundene er lojale og stoler på banken sin. Storbankene og sparebankene bruker individuelle renter på boliglån. Da må du som kunde i disse bankene følge med på at du ikke får for høy rente. Du bør derfor sjekke renten din og forhandle med banken ved jevne mellomrom, sier Hallgeir.

Hallgeir Kvadsheim og Renteradar.no i TV2-artikkel
Hallgeir Kvadsheim Foto: Rune Andre Bendiksen / TV3

Pengeverkstedet.no kan du få flere tips på hvordan du kan spare penger.

Våre brukere kan spare penger på å kutte renten

Vi har samlet noen av de hyggelig tilbakemeldingene vi har fått fra våre brukere. De viser hvor enkelt man kan spare penger på å bruke Renteradar.no.

Fra over 3 % til rente på 1,8 %

Ted Inge sendte oss en melding og fortalte at han hadde fått satt ned renten fra 3,2% til 1,8%. Dette viser at det er utrolig mye penger å spare på dette.

Nå vet vi ikke hvor mye Ted Inge har i boliglån, men med et lån på NOK 2 millioner betyr rentekuttet at han sparer 28 000 kroner i året!

Han er heller ikke alene om å ha over 3% i rente på boliglånet sitt. Monica har fortalt at hun gikk fra å ha 3,38 % i rente, til 1,75 %. Det viser seg også at de fleste bankkunder som har en boliglånsrente på over 3 % ofte har lån i en av sparebankene.

Prute-knappen gjorde at banken ringte med bedre rente

Monica forteller at banken valgte å sette ned renten hennes med over 1%, etter å ha trykket på prute-knappenRenteradar.no. Når du trykker på knappen sendes det en melding til banken din som Renteradar.no lager for deg.

Hun valgte dette over det beste tilbudet som kom opp, som var på 1,44%. Det viser at hun hadde vært veldig lojal mot banken sin og burde ha fått kuttet renten tidligere.

Banken matchet beste tilbud og Johanne sparte penger

Johanne fikk tilbud om tilsvarende rente som det beste forslaget som kom opp. Hun forteller at hennes opplevelse med Renteradar.no var utrolig. Hun fikk lavere rente uten spørsmål og kun med hennes bekreftelse! Enkelt og greit.

Monica_sitat

«Det gikk kjempebra å sette ned renten»

Susanne fikk ned renten fra 2,74% til 1,9% og er veldig fornøyd med resultatet. Hun forteller at det gikk kjempebra.

Tilbakemeldingene fra Susanne og de tre andre fikk vi i løpet av to uker. De er ikke unike. De finnes flere tusen brukere av Renteradar.no som har fått lavere rente gjennom å prute eller bytte.

Er du fortsatt ikke overbevist, kan du gjerne lese flere brukerhistorier her.

spare penger
spare penger

Du sparer penger på å sammenligne boliglånet ditt mot markedets beste tilbud

Hos Renteradar.no kan du enkelt få en oversikt over de beste lånetilbudene. Du logger inn med BankID, og deretter henter vi ut din rente- og lånedata. Vi sammenlikner renten du betaler i dag mot markedets beste tilbud og forteller deg hvor mye du kan spare. Du får en oversikt over de beste tilbudene for deg rangert etter beste effektive rente.

Har du ikke boliglån fra før kan du bruke vår boliglånskalkulator. Da fyller du enten inn hvor mye du tjener eller ønsket lånebeløp. Etter det fyller du inn alderen din og hva du har i egenkapital. Da får du opp en liste over markedets beste lånerenter for dine behov.

Medlem i en organisasjon eller et forbund

Er du medlem i en organisasjon eller et forbund som har samarbeidsavtale med en eller flere banker? Ikke noe problem! Hos oss kan du også legge til denne informasjonen, så regner vi det med i tilbudet. Dette gjelder blant annet Danske Bank Akademikerne, Unio, Norsk Sykepleierforbund og YS.

Husk også at du alltid kan bruke vår Bankguide for å få en enkel oversikt over hvilke produkter ulike banker tilbyr.

82 % av våre brukere kan spare penger på boliglånet

Vi har sett nærmere på våre rentene til våre brukere som har logget på tjenesten vår de siste seks månedene. Det viser seg at over 82 % kan spare penger på boliglånet. I snitt kan disse spare over 12 000 kroner i året på å bytte til den banken med best tilbud. Over hele lånets løpetid kan man altså fort spare over hundre tusen kroner.

Spare penger? Sjekk renten din og se om det er bedre tilbud

Bankenes forbrukerøkonomer ber deg kutte i forbruket for å spare penger. De snakker lite om den kanskje enkleste måten å spare penger – nemlig å forhandle ned boliglånsrenten med banken din.

Er det lenge siden du sjekket hva den laveste boliglånsrenten du kan få? Mange blir overrasket når de oppdager hvor mye penger man kan spare. Det er ofte mange banker som ønsker å ha deg som kunde og kan gi deg gode tilbud.

Vi opplever også at en stor andel av brukerne våre har vært for lojale mot banken sin i alt for mange år. Det er faktisk enklere for de fleste å bytte bank enn man tror. Her er det mye penger å spare!

Du slipper å ringe banken. De må kontakte deg.

Mange ønsker ikke å bytte bank og vegrer seg mot å ringe for å forhandle ned renten. Med pruteknappen vår slipper du å ringe banken din. Banken må kontakte deg.

Vi opplever at DNB, Nordea og sparebankene ofte tar kontakt og setter ned renten etter meldingen fra Renteradar.no er sendt. Derimot er det svært sjeldent at de gjør dette uoppfordret, uten at man sender melding.

Vi oppfordrer derfor alle med boliglån om å sjekke hvilken rente de har, hvilken rente de kan få og deretter forhandle med banken sin. Banken din bør strekke seg langt for å matche tilbudet som andre banker kan gi. Gjør ikke banken din det er det kanskje på tide å bytte bank?

Se hva du kan spare på boliglånet på Renteradar.no

Renteradar.no_Få oversikt

Gi oss gjerne en tilbakemelding

Vi setter pris på både ris og ros og ønsker hele tiden å forbedre tjenesten vår. Det viktigste for oss er at brukerne våre skal få den boliglånsrenten de fortjener. Dersom du ønsker å gi oss en tilbakemelding, setter vi stor pris på det! Send oss gjerne en mail på [email protected] eller en melding på Instagram eller Facebook.

spare penger