Spare penger? Start med boliglånsrenten din

Å spare penger på boliglånet er enklere enn du tror. Det tar deg rundt ett minutt å sjekke renten på Renteradar. Den automatiske prutetjenesten vår har spart mange millioner kroner til sammen for våre brukere. Enklere måte å spare penger på finnes knapt.

Vi får daglig hyggelige tilbakemeldinger fra fornøyde brukere som har spart mye penger på å prute eller bytte bank. Enkelte har fått kuttet renten med over en hel prosent! Med et boliglån på 3 millioner utgjør ett prosentpoeng lavere rente hele 30 000 kroner i sparte årlige rentekostnader. Over hele lånets løpetid betyr det flere hundre tusen.

Spare penger? Sjekk renten din og se om det er bedre tilbud

Er det lenge siden du sjekket hva den laveste boliglånsrenten du kan få? Mange blir overrasket når de oppdager hvor mye penger man kan spare. Det er ofte mange banker som ønsker å ha deg som kunde og kan gi deg gode tilbud.

Vi opplever også at en stor andel av brukerne våre har vært for lojale mot banken sin i alt for mange år. Det er faktisk enklere for de fleste å bytte bank enn man tror. Her er det mye penger å spare!

Vi har sett nærmere på våre rentene til våre brukere som har logget på tjenesten vår de siste seks månedene. Det viser seg at over 80 % kan spare penger på boliglånet. I snitt kan disse spare over 8 000 kroner i året på å bytte til den banken med best tilbud. Over hele lånets løpetid kan man altså fort spare over hundre tusen kroner.

Boliglån som student
Foto: Thomas Evensen, TV2

Hallgeir Kvadsheim: – Å prute på boliglånet er for mange den enkleste måten du kan spare penger på

Hallgeir Kvadsheim, kjent fra blant annet Luksusfellen på TV3, vet at det lønner seg å prute på boliglånsrenten. På Pengeverkstedet.no, Hallgeir sin egen nettside om personlig økonomi, har han ofte tatt til orde for at du bør prute på renten din. Han blir likevel overrasket over historiene fra våre brukere som har fått satt ned renten med mer enn ett prosentpoeng.

– Her utnytter bankene at kundene er lojale og stoler på banken sin. Storbankene og sparebankene bruker individuelle renter på boliglån. Da må du som kunde i disse bankene følge med på at du ikke får for høy rente. Du bør derfor sjekke renten din og forhandle med banken ved jevne mellomrom, sier Hallgeir.

Pengeverkstedet.no kan du få flere tips på hvordan du kan spare penger.

Hallgeir Kvadsheim og Renteradar.no snakker om å spare penger i TV2-artikkel
Hallgeir Kvadsheim Foto: Rune Andre Bendiksen / TV3

Du slipper å ringe banken – de kontakter deg

Flere motsetter seg bankbytte og vegrer seg for å ringe og forhandle renten ned. Vår pruteknapp unngår behovet for å ringe banken din; det er banken som må ta kontakt med deg. Vanligvis senker bankene renten etter at Renteradar-meldingen er sendt. Sjelden gjør de det av seg selv uten at man sender en melding.

Vi oppfordrer derfor alle med boliglån om å sjekke hvilken rente de har, hvilken rente de kan få og deretter forhandle med banken sin. Banken din bør strekke seg langt for å matche tilbudet som andre banker kan gi. Gjør ikke banken din det er det kanskje på tide å bytte bank?

Våre brukere kan spare penger på å kutte renten

Vi har samlet noen av de hyggelig tilbakemeldingene vi har fått fra våre brukere. De viser hvor enkelt man kan spare penger på å bruke Renteradar.

spare penger

Spare penger som medlem i en organisasjon eller et forbund

Er du medlem i en organisasjon eller et forbund som har samarbeidsavtale med en eller flere banker? Da får du ofte ekstra god rente hos banken. Dette gjelder blant annet hvis du er medlem i Danske Bank Akademikerne, Unio, Norsk Sykepleierforbund, NAL eller YS. Husk at du hos oss da bør legge til denne informasjonen, så regner vi det med i tilbudet.

Husk også at du alltid kan bruke vår bankguide for å få en enkel oversikt over hvilke produkter ulike banker tilbyr.

Gi oss gjerne en tilbakemelding

Vi verdsetter både ris og ros og søker alltid å forbedre vår tjeneste. Vårt høyeste mål er at våre brukere skal få den boliglånsrenten de fortjener. Ønsker du å gi oss tilbakemeldinger, setter vi stor pris på det! Vennligst send oss en e-post til [email protected] eller en melding på Instagram eller Facebook.

Gjør som 170 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

© 2022, HAYON AS

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.