Lån til garasje – kan øke eiendommens verdi

lån til garasje

Å bygge garasje vil øke eiendommens verdi og samtidig forlenge bilens levetid. Lurer du på hvordan du skaffer lån til garasje? Renteradar gir deg tips og triks her.

Lån til garasje – hvorfor?

Det er flere gode grunner til å ta opp lån for å bygge garasje, som for eksempel:

  • Det er en god investering. Kjøretøyet ditt vil holde seg lengre i en garasje. I tillegg slipper du å måke og skrape bilen for snø på vinteren.
  • Du får også et sted å oppbevare barnevogn, skiutstyr eller andre ting du har liggende.
  • Garasje øker eiendommens verdi. Det kan lønne seg å få en ny e-takst etter garasjen er bygget. Da kan man øke boliglånet eller få lavere belåningsgrad. Dette kan du bruke til å forhandle med banken og få bedre lånebetingelser.
3 Skjermbilder Renteradar

Hvor mye koster det å bygge garasje?

Hva det vil koste deg å bygge garasje er avhengig av ditt budsjett og dine ønsker. Prisen varierer ut i fra hvor stor garasjen er, hva slags materialer du bruker, om det er en ferdiggarrasje eller spesialbygget, og om det er et tilbygg til huset eller ikke. Generelt sett kan det koste deg mellom 80 000 kroner og 500 000 kroner. Dersom du bygger en garasje i tilknytning til boligen, kan det bli litt billigere, fordi det da holder med tre vegger. Når det kommer til materialer, er for eksempel tre billigere enn betong. Likevel er det verdt å merke seg at selvom dette er en billigere løsning, er levetiden kortere. Det kreves da muligvis mer tid og penger på vedlikehold totalt sett.

Lån til garasje – flere muligheter

Har du en eiendom eller bolig er det flere måter du kan skaffe deg lån til garasje på. Hva slags lån du bør se etter er avhengig av hva hvor mye du kan tilby som sikkerhet. Har du sikkerhet i boligen din kan du ta opp lån med sikkerhet i den. Dette er ofte billigere enn andre kreditter og lånetyper.

Har du allerede et boliglån kan du også benytte fleksilån eller utvide boliglånet ditt. Med et rammelån (flexilån) kan man hente opptil 60 % av boligens verdi. Lånebeløpet kan da brukes til hva du vil, og renten vil være lik som i det nåværende boliglånet ditt. Husk at du alltid kan bruke Renteradar til å sammenligne din boliglånsrente mot markedets beste tilbud.

Rammelån

Nedenfor ser du en oversikt over rentesatser for rammelån. Tabellen blir oppdatert jevnlig.

Byggelån til garasje

Et annet alternativ for lån til garasje er byggelån. Kort fortalt virker det som et rammelån, men med noe høyere rente. Når byggeperioden er ferdig, konverteres lånet over til normalt boliglån.

Denne lånetypen gir deg oversiktlig og god kontroll over utgifter du bruker til å bygge garasjen. Du vil som regel ikke trenge egenkapital til byggelånet, da tomtekostnaden fungerer som egenkapital. Her kan du lese mer om detaljene rundt byggelån, og hvilke banker som tilbyr det.

En annen mulighet er å undersøke om det er verdt å ta opp forbrukslån for å bygge garasje. Lånet er usikret, og du bestemmer selv nedbetalingstiden. På denne måten slipper du å stille med sikkerhet i egne eiendeler for å få lånet du trenger. Du får høy frihet, men forbrukslån kommer også med en høyere risiko enn sikret lån.

Det er viktig at du ikke påtar deg mer lån enn du selv klarer å betjene. Bankene har store variasjoner i renten de tilbyr på forbrukslån. Renten kan ligge på alt mellom 7 og 25 %.

Lån til garasje kan hjelpe deg å bygge ny garasje og kan øke boligens verdi

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hvilke muligheter har jeg hvis jeg vil ta opp lån til garasje?

Du kan enten utvide ditt eksisterende boliglån, søke om fleksilån eller boligkreditt, eller ta opp forbrukslån. Sistenevnte er det dyreste alternativet, og du bør tenke deg nøye gjennom før du velger å ta opp et forbrukslån.

Hvilken lånetype er best for lån til garasje?

Dette varierer ut i fra din økonomi og hvor stort byggeprosjekt du tror det vil være å få satt opp en garasje. Ofte kan et rammelån på huset være gunstig slik at man kan trekke opp så mye lån som man trenger til byggingen. Et rammelån har litt høyere rente en et vanlig nedbetalingslån, men ofte er forskjellen liten eller ingenting. Et annet alternativ er byggelån som har en del høyere rente enn rammelån. Forbrukslån bør man forsøke å unngå.

Hvorfor bør jeg ta opp lån til garasje?

Garasje kan øke boligens verdi, som du kan bruke for å refinansiere boliglånet ditt. Bilen din holder seg også bedre i en garasje enn om den står utenfor.

Gjør som 80 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.