Lån til garasje – Hvor mye koster det?

Å bygge garasje vil øke eiendommens verdi og samtidig forlenge bilens levetid. Lurer du på hvordan du skaffer lån til garasje? Renteradar gir deg oversikt over de ulike mulighetene.

Lån til garasje – hvorfor?

Det er mange grunner til å ta opp lån for å bygge garasje, som for eksempel:

  • Det er en god investering. Kjøretøyet ditt vil holde seg lengre i en garasje. Du slipper i tillegg å måke og skrape bilen for snø på vinteren.
  • Du får også et sted å oppbevare barnevogn, skiutstyr eller andre ting du har liggende.
  • Garasje øker eiendommens verdi. Det kan lønne seg å få en ny e-takst etter garasjen er bygget. Da kan man øke boliglånet eller få lavere belåningsgrad. Dette kan du bruke til å forhandle med banken og få bedre lånebetingelser.

Hvor mye koster det å bygge garasje?

Prisen på garasjebygging varierer basert på flere faktorer, inkludert størrelsen på garasjen, valg av materialer, om det er en ferdiggarrasje eller spesialbygget, og om den skal være et tilbygg til huset eller ikke. Generelt sett kan kostnadene variere mellom 80 000 kroner og 500 000 kroner. Dersom du bygger en garasje som er tilknyttet boligen, kan det være noe billigere, siden det kun krever tre vegger. Når det gjelder materialvalg, kan tre være billigere enn betong, for eksempel.

Pris varierer med materialvalg

Det er imidlertid viktig å merke seg at selv om tre kan være en rimeligere løsning, har det en kortere levetid. Dette betyr at det kan kreve mer tid og penger for vedlikehold på lang sikt. For å sikre bedre flyt i prosessen med garasjebygging, er det viktig å planlegge grundig, sette opp et realistisk budsjett og velge materialer og design som passer dine behov og preferanser. Det kan være lurt å konsultere med fagfolk for å få råd om de beste materialene og byggemetodene som passer dine økonomiske rammer og langsiktige vedlikeholdsbehov.

Lån til garasje – flere muligheter

Har du en eiendom eller bolig er det flere måter du kan skaffe deg lån til garasje på. Hva slags lån du bør se etter er avhengig av hva hvor mye du kan tilby som sikkerhet. Har du sikkerhet i boligen din kan du ta opp lån med sikkerhet i den. Dette er ofte billigere enn andre kreditter og lånetyper.

Har du allerede et boliglån kan du også benytte fleksilån eller utvide boliglånet ditt. Med et rammelån (flexilån) kan man hente opptil 60 % av boligens verdi. Lånebeløpet kan da brukes til hva du vil, og renten vil være lik som i det nåværende boliglånet ditt. Husk at du alltid kan bruke Renteradar til å sammenligne din boliglånsrente mot markedets beste tilbud.

Rammelån

Nedenfor ser du en oversikt over rentesatser for rammelån. Tabellen blir oppdatert jevnlig.

Byggelån til garasje

Et annet alternativ for lån til garasje er byggelån. Kort fortalt virker det som et rammelån, men med noe høyere rente. Når byggeperioden er ferdig, konverteres lånet over til normalt boliglån.

Denne lånetypen gir deg oversiktlig og god kontroll over utgifter du bruker til å bygge garasjen. Du vil som regel ikke trenge egenkapital til byggelånet, da tomtekostnaden fungerer som egenkapital.

Forbrukslån som lån til garasje

En annen mulighet er å undersøke om det er verdt å ta opp forbrukslån for å bygge garasje. Lånet er usikret, og du bestemmer selv nedbetalingstiden. På denne måten slipper du å stille med sikkerhet i egne eiendeler for å få lånet du trenger. Du får høy frihet, men forbrukslån kommer også med en høyere risiko enn sikret lån. Det er viktig at du ikke påtar deg mer lån enn du selv klarer å betjene. Bankene har store variasjoner i renten de tilbyr på forbrukslån. Renten kan ligge på alt mellom 8 og 30 %.

lån til garasje

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Bør jeg ta opp lån til garasje?

Garasje kan øke boligens verdi, som du kan bruke for å refinansiere boliglånet ditt. Bilen din holder seg også bedre i en garasje enn om den står utenfor.

Hvilke muligheter har jeg hvis jeg vil ta opp lån til garasje?

Du kan enten utvide ditt eksisterende boliglån, søke om fleksilån eller boligkreditt, eller ta opp forbrukslån. Sistenevnte er det dyreste alternativet, og du bør tenke deg nøye gjennom før du velger å ta opp et forbrukslån.

Hvilken lånetype er best for lån til garasje?

Dette varierer ut i fra din økonomi og hvor stort byggeprosjekt du tror det vil være å få satt opp en garasje. Ofte kan et rammelån på huset være gunstig slik at man kan ta opp så mye lån som man trenger til byggingen. Et rammelån har litt høyere rente en et vanlig nedbetalingslån, men ofte er forskjellen liten eller ingenting. Byggelån er et annet alternativ, som har en del høyere rente enn rammelån. Forbrukslån bør man forsøke å unngå.

Gjør som 180 000 nordmenn før deg.

Få boliglånsrenten du fortjener

Sammenlign renten på boliglånet ditt mot markedets beste rente og se hva du kan spare.

Få oversikt

Se din forventede rente- og kostnadsutvikling på boliglånet.

Forhandle med banken på 2 klikk

Renteradars prutefunksjon hjelper deg til bedre rente.

© 2022, HAYON AS

Sjekk renten på boliglånet ditt