Søke finansieringsbevis – få tilbud fra flere banker

Et finansieringsbevis er bankens bekreftelse på hvor mye du kan låne til boligkjøp. Med vår tjeneste kan du enkelt søke finansieringsbevis fra flere banker. Når du har skaffet finansieringsbevis er du klar for å delta i budrunder på en primærbolig, sekundærbolig eller hytte.

Hva er finansieringsbevis?

Et finansieringsbevis er et viktig dokument som sier at du kan få et lån fra en bank eller en annen långiver. Det viser hvor mye penger du kan låne og hvilke vilkår som gjelder for en bestemt periode. Du kan søke om finansieringsbevis fra forskjellige banker for å se hvilke tilbud du kan få. Gjennom Renteradar kan du enkelt bli kontaktet av flere banker får å få uforpliktende tilbud om finansieringsbevis.

Det totale beløpet i finansieringsbeviset inkluderer både egenkapitalen din og det du kan låne fra banken. Dette beløpet er det du kan bruke når du deltar i budrunder eller lignende situasjoner.

Kort oppsummert om finanseringsbevis

 • Oversikt over hvor mye du kan kjøpe bolig for
 • Må være på plass før budrunde av bolig
 • Gyldig i 3-6 måneder
 • Det kan enkelt gjøres om til boliglån

Søke finansieringsbevis – slik går du frem

De fleste banker tilbyr finansieringsbevis, men ikke alle. For å skaffe deg finansieringsbevis kan du enten kontakte en bank direkte, søke på bankens nettsider, eller bruke vår tjeneste for førstegangskjøpere. Da vil du få svar på hvor mye du kan få i lån av banken.

Banken henter informasjon fra Skatteetaten

Ved å søke om finansieringsbevis i banken må informasjonen din fra Skatteetaten innhentes. Banken får da de nødvendige opplysninger om inntekt og egenkapital. Noen banker har en digital og rask søknadsprosess for å skaffe finansieringsbevis til sine kunder. Banken henter da med fullmakt fra deg opplysningene fra Skatteetaten.

Søke finansieringsbevis tar ikke lang tid

Mange banker fremmer at det kun tar noen minutter å søke om finansieringsbevis, så lenge du er kunde av banken på forhånd. Dersom du skal benytte deg av medlåntaker eller kausjonist er dette også relevant informasjon for banken. Det kan også være viktig å tenke på at jo mer informasjon banken har om deg, jo bedre grunnlag har de for å gi deg et godt tilbud.

Finanseringsbevis fra flere banker med vår tjeneste

Skal du kjøpe din første bolig og lurer på hvor mye du kan låne? Vi har en gratis tjeneste som hjelper deg med å finne ut av hvor mye du kan låne.

Slik fungerer det:

 1. Logg inn på tjenesten og fyll inn diverse informasjon. Da får du en oversikt over ditt estimerte lånebeløp og hvor mye du kan kjøpe bolig for.
 2. Vi forteller deg også sannsynligheten din for å få boliglån ved å se på belåningsgrad, inntekt og eksisterende gjeld.
 3. Du får en oversikt over banker sine beste tilbud for akkurat deg. Her trykker du deg videre og får tilbud av banken. Du kan også be om å bli kontaktet av våre partnerbanker for tilbud om finansieringsbevis.

Du binder deg ikke til banken du får finansieringsbevis av

Det er gratis å søke om finansieringsbevis i en bank, og du ikke forplikter deg til å ta opp et lån. Det kan derfor være smart å søke om finansieringsbevis hos flere banker. Deretter kan du ta et valg basert på hvilken bank som tilbyr deg de beste betingelsene.

Forskjellen mellom finansieringsbevis og lån

Et finansieringsbevis er en forhåndsvurdering av lånebeløpet banken kan innvilge deg. Det er imidlertid ikke det samme som et faktisk lån. Finansieringsbeviset er bankens forsikring om at du kan låne det godkjente beløpet. Ditt faktiske lån blir det endelige beløpet du får etter å ha kjøpt boligen og betalt selgeren. De avdragene du betaler, inkludert egenkapital, vil bestemme det faktiske lånebeløpet du skylder banken.

Søke finansieringsbevis – viktig å vite

Finansieringsbevis er som regel gyldig i 3 eller 6 måneder, og kan enkelt fornyes etter at tiden er utløpt. De fleste banker fremmer også at det kun tar et par minutter å skaffe seg finansieringsbevis. Banken prioriterer ofte sine egne kunder, så som regel må være kunde i den aktuelle banken for å få beviset raskere.

Lurer du på hvor mye du kan låne til bolig? Det avhenger blant annet av din årsinntekt, egenkapital og utgifter.

Hvor mye kan jeg låne?

Det er mange ulike faktorer som kan påvirke hvilken rente du kan få på lånet ditt. Noen av de kan du påvirke selv, som for eksempel din nedbetalingstid og lånetype, og du kan forsikre deg om å sjekke ut tilbudene på rente fra flere ulike banker. Din betjeningsevne avhenger av inntekt, egenkapital og annen gjeld og det påvirker hva banken har mulighet til å tilby deg. Banken fokuserer også på risikoen og sikkerheten du kan stille med.

Det er alltid en god idé å forhandle med banken du velger. Dersom du idag sitter med et boliglån, og tror at du kan få bedre rente kan du sjekke ut dette ved å trykke på knappen under!

Ulike typer av finansieringsbevis

Det finnes mange ulike formål der en vil trenge et finansieringsbevis fra banken. Det kan være både til bolig, hytte og billån.

I tillegg til finansieringsbevis er det mange andre punkter å sette seg inn i når man er ung boligkjøper. Både egenkapital og låntype er temaer det er viktig å ha kunnskap om før du skal gå inn på boligmarkedet.

Finansieringsbevis og budrunde

Et annet poeng som er viktig å ta med seg når du skal kjøpe bolig er at megler ikke trenger å vite summen på hva ditt finansieringsbevis er på. Du kan heller be din megler om å kontakte banken din for å få informasjon om at du har fått innvilget finansieringsbevis av banken.

Du slipper da i budrunder å avsløre overfor megler hvor høyt du kan by. Det kan være greit at melger ikke vet hvor smertegrensen din går. Du kan opplyse til megler om at du har en kontaktperson i banken som er ansvarlig for deg med tanke på budprosess. Megleren får da informasjon direkte fra din kontaktperson om det man trenger.

Søke finansieringsbevis hos din bank

Her er en samling av direkte linker til flere banker sin side for å søke om finansieringsbevis. Dersom din bank ikke står på listen, kan du kontakte din bank direkte for å skaffe ditt bevis, det er som regel veldig enkelt å finne frem til dette på nettsiden deres.

 1. Landkreditt
 2. DNB
 3. Storebrand
 4. Sbanken
 5. Nordea
 6. Danske Bank
 7. SpareBank1


FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hva er et finansieringsbevis?

Et finansieringsbevis er bekreftelse du får fra banken som sier hvor mye du har mulighet til å låne fra de. Du kan først delta i en eventuell budrunde når du har fått dette.

Hvordan søker jeg om finansieringsbevis?

Det er enkelt å søke om finansieringsbevis hos banken. Du kan søke hos flere banker og se hvilken bank som gir deg best tilbud. Det er allikevel verdt å merke seg at banker ofte prioriterer egne kunder. Det kan derfor gå raskere å søke hos din egen bank.

Hvor mye egenkapital trenger jeg?

Etter Finanstilsynet sine retningslinjer kreves det at du har spart opp 15 prosent av boligens kjøpesum som egenkapital.

Kan man søke om finansieringsbevis fra flere banker?

Ja. Å søke om finansieringsbevis fra banken er ikke bindende og gir deg ingen forpliktelser ovenfor banken. Ofte lønner det seg å søke om finansieringsbevis i flere banker for å se hvor du kan få best tilbud.

Hvor lenge er et finansieringsbevis gyldig?

Normalt sett er beviset gyldig i 3 eller 6 måneder. Etter det kan finansieringsbeviset fornyes.

Gjør som 180 000 nordmenn før deg.

Få boliglånsrenten du fortjener

Sammenlign renten på boliglånet ditt mot markedets beste rente og se hva du kan spare.

Få oversikt

Se din forventede rente- og kostnadsutvikling på boliglånet.

Forhandle med banken på 2 klikk

Renteradars prutefunksjon hjelper deg til bedre rente.

© 2022, HAYON AS

Sjekk renten på boliglånet ditt