Slik fungerer Renteradar

3 Skjermbilder Renteradar

Renteradar har fått over 100 000 brukere. Hver bruker kan i snitt spare 8 000 kroner på boliglånet sitt årlig sammenlignet med beste tilbud. Slik fungerer Renteradar.

Tjenesten er gratis for brukeren, og man slipper å fylle ut tidkrevende skjemaer. Renteradar innhenter mesteparten av informasjonen automatisk. Man starter tjenesten med å velge banken man har boliglån i dag.

Slik fungerer Renteradar – kort fortalt

  1. Renteradar lar deg sammenligne boliglånsrenten din mot de beste tilbudene på markedet.
  2. Du logger deg inn ved hjelp av BankID.
  3. Renteradar henter automatisk ut opplysningene om lånet ditt fra banken din.
  4. Renten sammenlignes med andre i din bank, og med renten i andre banker.
  5. Med ett klikk kan du starte prosessen med å bytte av bank eller forhandle på renten med banken din.
4 av 5 nordmenn kan spare

Velge bank og innlogging

Brukeren starter med å logge seg inn med BankID. Renteradar henter etter innlogging brukerens rente- og lånedata fra banken samt personalia via krypterte kommunikasjonskanaler. Brukeren slipper da selv å fylle ut denne informasjonen.
Det innhentes kun informasjon som er nødvendig for å finne det beste tilbudet for brukeren. Tilbudet sammenliknes med renten brukeren betaler i dag og hvor mye man kan spare.

Renteradar hjelper deg med å få lavere boliglånsrente

Få oversikt over hva du kan spare

Renteradar sammenlikner renten brukeren har i dag med markedets beste tilbud. Brukeren kan da se hvor mye man kan spare over lånets løpetid i kroner og øre.
Markedstilbudene innhentes fra Finansportalen. Vi henter også inn estimat på brukerens boligverdi fra Virdi.no og beregner belåningsgraden. Belåningsgraden er viktig for å finne et riktig tilbud i markedet og hvor mye du kan låne.

Videre har Renteradar en funksjon som gjør at du kan be om å få en oppdatert verdivurdering fra eiendomsmegler. Bruker du denne funksjonen vil en eiendomsmegler i ditt nærområde kontakte deg. Det er denne oppdaterte verdivurderingen som kan brukes hos banken din for å forhandle deg til en bedre rente.

Er du ny i boliglånsmarkedet? Vi har også en tjeneste som hjelper deg i gang med finansieringsbevis, og forteller deg hvor mye du kan låne.

Bytte bank eller prute

Brukeren kan enkelt velge å bytte til en av de beste bankene eller sende en mail til sin bank og be om bedre rente. Renteradar tar da utgangspunkt i beste tilbud og lager automatisk en melding til banken din og ber om lavere rente.
Nesten halvparten av våre brukere har benyttet denne funksjonen. Banken din tar da ofte kontakt i løpet av noen dager og mange brukere har fått lavere rente.

Vi sammenligner din rente med andre brukere

Renteradar sammenlikner også renten din med hva andre kunder betaler i din bank og i andre banker. Vår database med over 70 000 brukere, som gir et godt bilde av hva gjennomsnittskunden og beste kundene betaler i rente. Denne informasjonen kan være nyttig når du forhandler med andre banker.

Se de beste boliglånstilbudene og få informasjon om bankene

Renteradar gir brukeren oversikt over de beste tilbudene rangert etter beste effektive rente. Vi gir deg også kortfattet annen informasjon om banken og tilbudet. Tilsammen skal det gi deg som bruker et godt utgangspunkt for å velge riktig bank på boliglån.

Renteradar overvåker også markedet for boliglån for brukeren over tid. Vi gir beskjed til brukeren hvis det kommer nye tilbud på markedet som brukeren kan spare på.

Om Hayon AS

Renteradar eies og driftes av Hayon AS. Tjenesten så dagens lys våren 2019, først som en beta-versjon, og en mer ferdig løsning ble markedsført utover høsten. Teamet bak Renteradar teller i dag syv personer og vi har med oss gode støttespillere på eiersiden.

Vi kjenner rentemarkedet godt og har bred erfaring innenfor bank, finans, konsulentvirksomhet og teknologi.

Målsetningen vår er å gjøre det enklere for boliglånskunder å få oversikt og ikke betale mer enn nødvendig. Vi ønsker også å gjøre det enkelt for brukeren å bytte til en annen bank med gode tilbud på boliglån. Utover det leverer vi også analyser som gir unik innsikt i boliglånsmarkedet.

Ta gjerne kontakt med oss her.

Renteradar-teamet
Teamet bak Renteradar: f.v. Sanna Altun, Finn Olav Brækken, Sindre Noss, Stian Ihasee, Fredrik Heffermehl

Gjør som 110 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.