Slik fungerer Renteradar.no

18.11.20

På kort tid har Renteradar.no fått over 30 000 brukere. Hver bruker kan i snitt spare 110 000 kroner på boliglånet sitt sammenlignet med beste tilbud. Slik fungerer Renteradar.no.

Kort oppsummert fungerer Renteradar.no som følger:

  • Renteradar.no lar deg sammenligne boliglånsrenten din mot de beste tilbudene på markedet
  • Du logger deg inn ved hjelp av BankID på Mobil
  • Renteradar.no henter opplysningene om lånet ditt fra banken din
  • Renten sammenlignes med andre i din bank, og med renten i andre banker
  • Med ett klikk kan du starte bytte av bank eller prute på renten i banken din

Slik fungerer Renteradar.no – forside

Tjenesten er gratis for brukeren, og man slipper å fylle ut tidkrevende skjemaer. Renteradar.no innhenter mesteparten av informasjonen automatisk. Man starter tjenesten med å velge banken man har boliglån i dag.

På forsiden kan man lese sitater fra fornøyde brukere og artikler om Renteradar.no i media. Under meny kan du finne svar på ofte stilte spørsmål, lese mer om teamet bak Renteradar.no eller gå til bloggen.

Velge bank og innlogging

Brukeren starter med å logge seg inn med BankID på Mobil. Brukere med kodebrikke og personlig passord kan dessverre ikke benytte tjenesten.

Renteradar.no henter etter innlogging brukerens rente- og lånedata fra banken samt personalia via krypterte kommunikasjonskanaler. Brukeren slipper da selv å fylle ut denne informasjonen.

Det innhentes kun informasjon som er nødvendig for å finne det beste tilbudet for brukeren. Tilbudet sammenliknes med renten brukeren betaler i dag og hvor mye man kan spare.

Renteradar.no_forside
Renteradar.no_Velg bank
Renteradar.no_Få oversikt

Få oversikt over hva du kan spare

Renteradar.no sammenlikner renten brukeren har i dag med markedets beste tilbud. Brukeren kan da se hvor mye man kan spare over lånets løpetid i kroner og øre.

Markedstilbudene innhentes fra Finansportalen. Vi henter også inn estimat på brukerens boligverdi fra Virdi.no og beregner belåningsgraden. Belåningsgraden er viktig for å finne et riktig tilbud i markedet og hvor mye du kan låne.

Bytte bank eller prute

Brukeren kan enkelt velge å bytte til en av de beste bankene eller sende en mail til sin bank og be om bedre rente. Renteradar.no tar da utgangspunkt i beste tilbud og lager automatisk en melding til banken din og ber om lavere rente.

Nesten halvparten av våre brukere har benyttet denne funksjonen. Banken din tar da ofte kontakt i løpet av noen dager og mange brukere har fått lavere rente.

Renteradar.no_bytte eller prute
Renteradar.no_sammenligne med andre brukere
Renteradar.no_De beste tilbudene

Vi sammenligner din rente med andre brukere

Renteradar.no sammenlikner også renten din med hva andre kunder betaler i din bank og i andre banker. Vår database med over 30 000 brukere gir et godt bilde av hva gjennomsnittskunden og beste kundene betaler i rente. Denne informasjonen kan være nyttig når du forhandler med andre banker.

Se de beste boliglånstilbudene og få informasjon om bankene

Renteradar.no gir brukeren oversikt over de beste tilbudene rangert etter beste effektive rente. Vi gir deg også kortfattet annen informasjon om banken og tilbudet. Til sammen skal det gi deg som bruker et godt utgangspunkt for å velge riktig bank på boliglån.

Renteradar.no overvåker også markedet for boliglån for brukeren over tid. Vi gir beskjed til brukeren hvis det kommer nye tilbud på markedet som brukeren kan spare på.

Om Forbrukerøkonomene AS

Renteradar.no eies og driftes av Forbrukerøkonomene AS. Tjenesten så dagens lys våren 2019, først som en beta-versjon, og en mer ferdig løsning ble markedsført utover høsten. Særlig siden nyttår har vi sett sterk brukervekst med en månedlig vekst i registrerte boliglån på nesten NOK 10 milliarder.

November 2020 lanserte vi Ränteradar.se i Sverige. På sikt ønsker vi å ta tjenesten videre ut i Europa.

Renteradar-teamet
Teamet bak Renteradar: f.v. Sanna Altun, Finn Olav Brækken, Sindre Noss, Stian Ihasee, Fredrik Heffermehl

Teamet bak Renteradar.no teller i dag fem personer og vi har med oss gode støttespillere på eiersiden.

Vi kjenner rentemarkedet godt og har bred erfaring innenfor bank, finans, konsulentvirksomhet og teknologi.

Målsetningen vår er å gjøre det enklere for boliglånskunder å få oversikt og ikke betale mer enn nødvendig. Vi ønsker også å gjøre det enkelt for brukeren å bytte til en annen bank med gode tilbud på boliglån.

Ta gjerne kontakt med oss her