Slik fungerer Renteradar

Slik fungerer Renteradar

Renteradar jobber for et rettferdig boliglånsmarked og har over 180 000 brukere. Hver bruker kan i snitt spare 8 000 kroner på boliglånet sitt årlig sammenlignet med beste tilbud. Les hvordan Renteradar fungerer her.

Tjenesten er gratis for brukeren, og man slipper å fylle ut tidkrevende skjemaer. Renteradar innhenter mesteparten av informasjonen automatisk. Man starter tjenesten med å velge banken man har boliglån i dag.

Slik fungerer Renteradar – kort fortalt

  1. Renteradar lar deg sammenligne boliglånsrenten din mot de beste tilbudene på markedet.
  2. Du logger deg inn ved hjelp av BankID eller legger inn låneinfo selv.
  3. Renteradar henter automatisk ut opplysningene om lånet ditt fra banken din.
  4. Renten sammenlignes med andre i din bank, og med markedets beste rente.
  5. Med ett par klikk kan du starte prosessen med å bytte bank eller forhandle på renten med banken din.

Velg bank og innlogging

Ved innlogging med BankID, henter Renteradar brukerens rente- og lånedata fra banken, samt personalia, via sikre kanaler. Brukeren trenger ikke fylle ut disse opplysningene selv. Kun nødvendig informasjon samles for å finne det beste tilbudet. Tilbudet sammenlignes med brukerens nåværende rente og potensielle besparelser beregnes.

Det er også mulig å legge inn låneinfo selv. Man logger da inn med BankID eller Vipps for identifisering og følger en enkel utfyllingsprosess som tar et par minutter.

Kunder i DNB og noen andre banker må velge alternativet med å legge inn låneinfo selv, siden automatisk innhenting ikke fungerer mot disse bankene.

Slik fungerer Renteradar – Få oversikt over hva du kan spare

Renteradar sammenlikner renten brukeren har i dag med markedets beste tilbud. Brukeren kan da se hvor mye man kan spare over lånets løpetid i kroner og øre.
Markedstilbudene innhentes fra Finansportalen. Vi henter også inn estimat på brukerens boligverdi fra Hjemla og beregner belåningsgraden. Belåningsgraden er viktig for å finne et riktig tilbud i markedet og hvor mye du kan låne.

Videre har Renteradar en funksjon som gjør at du kan be om å få en oppdatert verdivurdering fra eiendomsmegler. Bruker du denne funksjonen vil en eiendomsmegler i ditt nærområde kontakte deg. Det er denne oppdaterte verdivurderingen som kan brukes hos banken din for å forhandle deg til en bedre rente.

Er du ny i boliglånsmarkedet? Vi har også en tjeneste som hjelper deg i gang med finansieringsbevis, og forteller deg hvor mye du kan låne.

Slik fungerer Renteradar – Bytte bank eller prute

Brukeren har muligheten til å enkelt bytte til en av de beste bankene eller kontakte sin nåværende bank via e-post for å be om en bedre rente. Renteradar benytter seg av det beste tilbudet som utgangspunkt og genererer automatisk en melding til brukerens bank for å be om en lavere rente. Nesten halvparten av våre brukere har benyttet denne funksjonen. Banken din tar da ofte kontakt i løpet av noen dager og mange brukere har fått lavere rente.

Slik fungerer Renteradar – Vi sammenligner din rente med andre brukere

Renteradar vurderer også din rente i forhold til hva andre kunder betaler både i din egen bank og i andre banker. Vår database omfatter over 180 000 brukere, og gir et pålitelig bilde av gjennomsnitts- og toppkunders rentebetalinger. Denne informasjonen kan være verdifull når du forhandler med andre banker.

Se de beste boliglånstilbudene og få informasjon om bankene

Renteradar gir brukeren oversikt over de beste tilbudene rangert etter beste effektive rente. Vi gir deg også kortfattet annen informasjon om banken og tilbudet. Totalt skal det gi deg som bruker et godt utgangspunkt for å velge riktig bank på boliglån.

Renteradar overvåker også markedet for boliglån for brukeren over tid. Vi gir beskjed til brukeren hvis det kommer nye tilbud på markedet som brukeren kan spare på.

Om Hayon AS

Renteradar eies og driftes av Hayon AS. Tjenesten så dagens lys våren 2019, først som en beta-versjon, og en mer ferdig løsning ble markedsført utover høsten. Teamet bak Renteradar teller i dag åtte ansatte og vi har med oss gode støttespillere på eiersiden.

Vi kjenner rentemarkedet godt og har bred erfaring innenfor bank, finans, konsulentvirksomhet og teknologi.

Målsetningen vår er å gjøre det enklere for boliglånskunder å få oversikt og ikke betale mer enn nødvendig. Vi ønsker også å gjøre det enkelt for brukeren å bytte til en annen bank med gode tilbud på boliglån. Utover det leverer vi også analyser som gir unik innsikt i boliglånsmarkedet.

Ta gjerne kontakt med oss her.

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hva er Renteradar?

Renteradar er en gratis forbrukertjeneste som hjelper deg å få oversikt over boliglånet ditt og se om renten din er konkurransedyktig. På Renteradar hjelper vi deg med å prute på renten og viser deg beste banktilbud for deg.

Er Renteradar gratis?

Renteradar er en gratis tjeneste, men om du ønsker å bruke prutefunksjonen vår tar vi et lite beløp hvis vi ikke har samarbeid med banken din. Vi har rentegaranti så om du ikke får lavere rente så får du pengene tilbake.

Er Renteradar trygt?

Ja Renteradar er en helt trygg tjeneste. Vi deler ikke personlig informasjon med tredjeparter. Du kan lese mer i vår personvernserklæring og brukervilkår for mer informasjon.

Hvordan fungerer Renteradar?

Renteradar gir deg oversikt over boliglånet ditt, og sammenligner renten din med andre kunder og markedets beste rente. Du kan se tilbud fra andre banker, og potensiell besparelse ved å flytte boliglånet til en annen bank.

Gjør som 180 000 nordmenn før deg.

Få boliglånsrenten du fortjener

Sammenlign renten på boliglånet ditt mot markedets beste rente og se hva du kan spare.

Få oversikt

Se din forventede rente- og kostnadsutvikling på boliglånet.

Forhandle med banken på 2 klikk

Renteradars prutefunksjon hjelper deg til bedre rente.

© 2022, HAYON AS

Sjekk renten på boliglånet ditt