Slik fungerer Renteradar.no

Slik fungerer Renteradar.no

22.06.20

Få innsikt i hvordan Renteradar.no fungerer her. På kort tid har vi fått over 25 000 brukere. Tre av fire brukere kan spare flere tusen kroner på å bruke tjenesten.

Kort oppsummert fungerer Renteradar.no som følger:

  • Renteradar.no lar deg sammenligne boliglånsrenten din mot de beste tilbudene på markedet
  • Du logger deg inn ved hjelp av BankID på Mobil
  • Renteradar.no henter opplysningene om lånet ditt fra banken din
  • Renten sammenlignes med andre i din bank, og med renten i andre banker
  • Med ett klikk kan du starte bytte av bank eller prute på renten i banken din

Forside

Forside for renteradar.no

Tjenesten er gratis for brukeren, og man slipper å fylle ut tidkrevende skjemaer. Renteradar.no innhenter mesteparten av informasjonen automatisk. Man starter tjenesten med å velge banken man har boliglån i dag.


På forsiden kan man lese sitater fra fornøyde brukere og artikler om Renteradar.no i media. Under meny kan du finne svar på ofte stilte spørsmål, lese mer om teamet bak Renteradar.no eller gå til bloggen.

Her kan man lese mer om noen av våre fornøyde brukere.Velge bank og innlogging

Log-in bilde. Velg bank for å se hvordan renteradar.no fungerer.

Brukeren starter med å logge seg inn med BankID på Mobil. Brukere med kodebrikke og personlig passord kan ikke benytte tjenesten.

Renteradar.no henter etter innlogging brukerens rente- og lånedata fra banken samt personalia via krypterte kommunikasjonskanaler. Brukeren slipper da selv å fylle ut denne informasjonen.

Det innhentes kun informasjon som er nødvendig for å finne det beste tilbudet for brukeren. Tilbudet sammenliknes med renten brukeren betaler i dag og hvor mye man kan spare.

Få oversikt over hva du kan spare

Oversiktsbilde over hvor mye man sparer

Renteradar.no sammenlikner renten brukeren har i dag med markedets beste tilbud. Brukeren kan da se hvor mye man kan spare over lånets løpetid i kroner og øre.

Markedstilbudene innhentes fra Finansportalen. Vi henter også inn estimat på brukerens boligverdi fra Virdi.no og beregner belåningsgraden. Belåningsgraden er viktig for å finne et riktig tilbud i markedet og hvor mye du kan låne.

Renteradar.no sammenlikner også renten din med hva andre kunder betaler i din bank og i andre banker.

Beste tilbud – Bytte eller prute

Beste tilbud. Bytte eller prute.

Renteradar.no gir brukeren oversikt over de fem beste tilbudene rangert etter beste effektive rente.

Brukeren kan velge å bytte til en av de beste bankene eller sende en mail til sin bank og be om bedre rente. Renteradar.no tar da utgangspunkt i beste tilbud og lager automatisk en melding til banken din og ber om lavere rente.

Rundt halvparten av våre brukere har benyttet denne funksjonen. Banken tar som regel kontakt i løpet av noen dager og setter ofte ned renten.

Renteradar.no overvåker også markedet for boliglån for brukeren over tid. Vi gir beskjed til brukeren hvis det kommer nye tilbud på markedet som brukeren kan spare på.

Om Forbrukerøkonomene AS

Renteradar.no eies og driftes av Forbrukerøkonomene AS. Tjenesten så dagens lys våren 2019, først som en beta-versjon, og en mer ferdig løsning ble markedsført utover høsten. Særlig siden nyttår har vi sett sterk brukervekst med en månedlig vekst i registrerte boliglån på rundt NOK 10 milliarder.

Renteradar.no - Teamet

Teamet bak Renteradar.no teller i dag fire mann og vi har også med oss støttespillere på eiersiden. Vi kjenner rentemarkedet godt og har bred erfaring innenfor bank, finans, konsulentvirksomhet og teknologi.

Målsetningen vår er å gjøre det enklere for boliglånskunder å få oversikt og ikke betale mer enn nødvendig. Vi ønsker også å gjøre det enklere å bytte til utfordrerbanker eller andre aktører med gode tilbud på boliglån.

Ta gjerne kontakt med oss her