Nettavisen.no: DNB tjener rått på personkundene

Renteradar.no ble nylig omtalt i Nettavisen Økonomi. Bakgrunnen for dette var at DNB gikk langt over sitt interne mål om en total egenkapitalavkastning på 12 prosent etter skatt.

Den annualiserte avkastningen i andre kvartal viste hele 15,5 prosent. Sindre Noss, markedssjef i Renteradar.no, uttaler seg om dette. Han mener det er påfallende at DNB hevder det er for stor konkurranse i boliglån- og personmarkedet, når de likevel har en så god avkastning.

Økte marginer

I tillegg har bankene fått høyere utlånsmarginger grunnet fallet på pengemarkedsrenten NIBOR. Dette betyr at bankene har fått billigere finansiering, men DNB har likevel ikke satt ned boliglånsrenten på ordinært boliglån som følge av dette. I praksis betyr det at DNB tjener mer på sine personkunder enn tidligere.

Sparer 200 millioner

Totalt har brukere våre spart 200 millioner i året på å brute ned boliglånsrentene. Daglig får de e-poster fra folk som har spart penger på å bruke prutefunksjonen. Kunder i Sbanken og DNB kan derimot ikke bruke denne funksjonen. DNB har valgt å nekte sine kunder tilgang til å innhente sin egen låneinformasjon gjennom oss. Blokkering er etter vår mening uakseptabel og vi vurderer ulike tiltak.

Hva gjør bankene fremover?

Sindre Noss uttalte seg også om hva han tror skjer med bankene fremover. Trolig vil Norges Bank sette opp styringssrenten i september. Etter dette vil mest sannsynnsynlig storbankene gå først ut med å varsle renteøkninger.

«Det blir interessant å se om DNB igjen er først ute, og om de andre bankene følger slavisk etter«, forteller Noss til Nettavisen.

Gjør som 180 000 nordmenn før deg.

Få boliglånsrenten du fortjener

Sammenlign renten på boliglånet ditt mot markedets beste rente og se hva du kan spare.

Få oversikt

Se din forventede rente- og kostnadsutvikling på boliglånet.

Forhandle med banken på 2 klikk

Renteradars prutefunksjon hjelper deg til bedre rente.

© 2022, HAYON AS

Sjekk renten på boliglånet ditt