Close sidebar

BankID på mobil – Slik går du frem

BankID på mobil Renteradar.no

BankID på mobil er et innloggingsverktøy som sikrer identiteten din for banken din. Dette er en praktisk og enkel løsning for innlogging på banken, som er lettvint og trygg for deg å bruke. Her forklarer vi hvordan du kan opprette dette selv og hvorfor det er den beste og sikreste måten for identifisering.

BankID på mobil forsvinner

Fra september 2022 vil BankID på mobil fases ut til fordel for en ny app.

For å unngå eventuelle problemer når det er helt slutt for BankID på mobil, er det lurt å ta i bruk den nye ID-appen allerede nå. Den nye appen heter “BankID”, og er ventet å være en raskere og mer brukervennlig løsning.

Hvordan få BankID på mobil

BankID på mobil har blitt en del av hverdagen til mange, men det kan også være vanskelig å forstå hvordan det egentlig fungerer. Hvordan skal man gå frem? Vi har samlet en guide med alt du trenger å vite før du tar det i bruk. Ved å følge stegene nedenfor kan du enkelt finne ut av dette i din egen bank.

 1. Kontakt banken din
 2. Logg inn med vanlig BankID
 3. Aktiver under “avtaler/BankID”

For å opprette BankID på mobil må du først kontakte banken din, som hjelper deg med å komme i gang med oppsettet. Det vanligste er å logge inn på banken din med vanlig BankID. Ofte kan du aktivere dette under kategorien avtaler/BankID inne på nettsiden.

BankID på mobil følger SIM-kortet til mobilen din, og gjør det enkelt å alltid kunne logge inn på banken uten å måtte huske hvor du har lagt kodebrikken din. Bytter du SIM-kort, må du derfor gjennomføre en ny bestilling av BankID. For å logge inn skriver du inn mobilnummer, fødselsdato og en selvvalgt PIN-kode.

3 Skjermbilder Renteradar

Hvordan bruke BankID på mobil?

Under beskriver vi de ulike stegene for innlogging med Renteradar.no som eksempel, men prosedyren er lik for andre tjenester som nettbank, Altinn etc.

Steg 1: Fylle inn fødselnummer og mobilnummer

For å logge inn med BankID på mobil på Renteradar.no trykker du først på din bank, før du blir henvist til innlogging. Her fyller du inn ditt fødselsnummer og mobilnummer. På Renteradar.no må du også akspetere våre vilkår før du kan trykke på “logg inn”.

DNB og BankID på mobil

Steg 2: Vent på at identifiseringen forberedes

DNB og BankID på mobil

Steg 3: Sjekk og godta referanse som sendes

Neste steg i innloggingen er å trykke på “Godta” for referansen som banken eller tjenesten sender deg. Gjør kun dette dersom de to referansene er like. Årsaken til at en slik referanse sendes er at du skal være sikker på at det faktisk er tjenesten du kobler deg opp mot som du godkjenner.

DNB og BankID på mobil

Steg 4: Tast inn din PIN-kode

Videre taster du inn din personlige PIN-kode som du har opprettet.

DNB og BankID på mobil

Steg 5: Godta innlogging på side

Til slutt trykker du igjen på “Godta” og du blir logget inn på siden

DNB og BankID på mobil

Her kan du bestille BankID på mobil

For å opprette BankID på mobil kan du trykke på din bank for å komme direkte til nettsiden deres der du kan registrere deg for bestilling:

Dersom din bank ikke er på listen, kan du selv gå inn på nettsiden å finne frem til hvordan du kan opprette dette. Følger du fremgangsmåten over, er det enkelt å opprette det på egenhånd.

Hva kan jeg bruke BankID på mobil til?

Det er ikke bare for å logge inn på banken at dette er en trygg måte som identifiserer deg. Skal du logge deg inn eller benytte noen av disse tjenestene, kan det også brukes:

 • Offentlige tjenester
 • Signering av avtaler
 • Digital identifisering og signatur

BankID på mobil fungerer på alle norske banker og offentlige tjenester som benytter BankID innlogging, og er en god og trygg erstatning for den klassiske kodebrikken. Det er enklere å logge seg inn på banken gjennom kun få tastetrykk. Det fungerer som ditt digitale pass som identifiserer deg og er derfor like gjeldende som fysiske signaturer.

Ulike innloggingsverktøy

BankID på mobil fungerer bedre enn innloggingsverktøy som i større grad ble brukt før. Eksempler på tidligere populære innloggingsverktøy er blant annet:

 • Kodebrikke
 • Bankapp
 • Selvvalgt kode uten BankID

Ved å gå bort fra disse i stor grad, blir det enklere for deg som bruker å logge inn på en tryggere måte. Samtidig er det også bedre for miljøet fordi det bidrar til færre papirkontrakter og andre ark som ofte ble signert manuelt før digitaliseringen av BankID kom på banen.

Forskjellene mellom de ulike innloggingsmetodene er ikke så store, men sikkerheten har blitt forbedret i takt med utviklingen av moderne og nettbaserte verktøy. Dette betyr at det er en trygg og sikker måte for deg å logge inn på banken eller andre tjenester.

Svindel med kodebrikke

Tidligere hendelser viser at svindel som oppstår for privatpersoner i deres bank, ofte kan relateres til kodebrikker. Dette er fordi kodebrikker og passordet oftere kommer på avveie og derfor er lettere å få tak i av andre. BankID på mobil er sikrere fordi du benytter fingeravtrykk eller passord ved innlogging. Mobilen er noe de fleste har med seg over alt, og det er lettere at en kodebrikke blir mistet, enn at en telefon blir det. Derfor er dette en tryggere løsning for bankens kunder.

Renteradar benytter seg verken av kodebrikke, BankID med passord eller engangspassord apper. Dette er for å sikre din trygghet siden slike passord er personlige og derfor ikke skal deles med tredjeparter.

BankID på mobil sikrer din trygghet

Renteradar benytter seg av BankID på mobil fordi det er en enkel og trygg måte å logge seg inn på for brukerene våre, slik at vi kan hente dine lånebetingelser automatisk. Dette gjør at du som bruker kan sammenligne din egen boliglånsrente med andre bankers rente.

Les om erfaringer fra fornøyde brukere av Renteradar her.

Gjennom å logge seg inn på denne måten, unngår du å måtte fylle ut skjemaer. Derfor er det enklere å få en oversikt over hvor mye penger du kan spare ved å bytte bank.

FAQ

Hva gjør jeg hvis Bank ID på mobil ikke virker?

Kontakt banken som har utstedt din BankID.

Hvor trygt er det å bruke BankID på mobil?

Det er trygt å bruke dersom du følger anvisningene på riktig måte, holder koden din skjult for andre og passer på mobiltelefonen din.

Hvorfor må jeg logge inn på Renteradar.no med BankID på mobil?

Renteradar.no henter automatisk dine lånebetingelser fra din bank. Dette fungerer kun gjennom at du identifiserer deg på denne måten.

Hvis jeg bruker BankID på mobil, må jeg da sikre mobilen min ekstra?

Det er viktig å huske på å bruke mobilen på en trygg måte, der andre ikke har tilgang til din private informasjon. Ikke tast inn koden din åpenlyst, eller del den med andre.

Hvem står bak BankID på mobil?

Det ble utviklet og lansert av Telenor og bankene i BankID Samarbeidet i 2009. I 2013 ble det videreutviklet og alle operatører og nesten alle banker ble med, slik at antallet av brukende kunder øker i stor grad.

Gjør som 130 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

 • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
 • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
 • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.