Stor pågang av misfornøyde Sbanken kunder på Renteradar

På onsdag ble det kjent at DNB likevel får kjøpe Sbanken. Nå er det tydelig at mange ønsker å bytte bank. Oppsiktsvekkende mange kunder av Sbanken har sjekket alternativer på Renteradar. Bare de siste tre døgnene har nesten like mange kunder av Sbanken benyttet tjenesten som i hele februar. I tillegg opplever Renteradar stor pågang av DNB kunder.

Også vår samarbeidsbank Bulder Bank melder om rekordpågang av lånesøknader. Mye tyder på at kunder fra Sbanken ikke ønsker å bli med over til DNB.

Akkurat nå er det ikke så mye å spare for mange Sbanken kunder å flytte boliglånet til en annen bank. Sbanken har vært bevisste på holde boliglånerentene lave for å forhindre kundeflukt. Årsaken til kundeflukten fra Sbanken nå akkurat virker å være mer prinsipiell og da holder det kanskje ikke med lave boliglånsrenter.

Opplever også stor pågang av DNB kunder

Renteradar har også opplevd uvanlig høy tilstrømning av DNB kunder som har brukt tjenesten de siste dagene for å sjekke alternativer. Mediedekningen av oppkjøpet virker å ha generelt økt boliglånskunder fokus på sjekke betingelsene sine.

I motsetning til Sbanken kundene har mange kunder mye å spare på å flytte boliglånet til en annen bank. I snitt kan DNB kundene spare mer enn 10 000 kroner i året på å flytte boliglånet til bankene med beste tilbud. Et paradoks er at for mange DNB kunder er det beste tilbudet nettopp fra Sbanken. Kanskje man bør kontakte rådgiveren sin i DNB og be om samme betingelser som Sbanken siden man nå er samme bank?

Har skapt sterke reaksjoner

Det er ikke bare på Renteradar at det merkes stor pågang. I Facebookgruppa Redd Sbanken – Nei til DNB, har diskusjonene om bankbytte eksplodert. Gruppa har i dag nærmere 12 000 medlemmer, og flere mener at oppkjøpet er et stort tap for norske bankkunder. En fersk måling foretatt i gruppen viser at flere allerede har byttet bank. Hele 3 av 4 kunder i Sbanken vil forlate banken.

Kilde: Redd Sbanken – Nei til DNB

Bulder Bank melder om rekordpågang

Bulder Bank, en av Renteradars samarbeidsbanker, melder om rekordpågang av lånesøknader den siste tiden. Banken leverer en innovativ mobilbank med lave og transparente priser på boliglån. I tillegg får man en høyere rente på sparekonto i forhold til de fleste andre banker. Dette er et godt alternativ for mange kunder med god sikkerhet. Siden banken kom på markedet på tampen av 2019, har Bulder bank opplevd betydelig vekst, og har allerede passert 25 000 kunder.

Sbanken hever fastrentene på boliglån

I går hevet Sbanken fastrentene sine kraftig med rundt et halvt prosentpoeng og er ikke lenger spesielt konkurransedyktig på fastrentelån. Sbanken er ikke alene om å ha hevet fastrentene den siste tiden, men denne økningen er oppsiktsvekkende høy sammenliknet med de fleste andre banker. Vi antar at hevingen er tilfeldig og det ikke er DNB som vil forhindre at Sbanken låser inn for lave lånemarginer på sin kunder…

Endring i renter på fastrentelån 17. mars

Kilde: Renteradar.no

Gjør som 170 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

© 2022, HAYON AS

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.