Nettavisen.no: Boliglånsrenten kan stige til det dobbelte

Renteradar ble i dag omtalt i Nettavisen Økonomi. En fersk renteprognose fra Nordea Markets viser at Norges Bank sin styringsrente nok stiger med ytterlige 2 prosentpoeng innen utgangen av 2023. Sindre Noss i Renteradar forklarer at dette vil tilsvare at en god boliglånsrente om to år vil være på 4 %.

Renteradar sine tall viser at snittrenten på boliglån for 18 000 brukere av tjenesten har gått fra 1,78 % i oktober 2021 til 2,13 % i mars 2022. Dette er noe mindre enn styringsrenten har økt med i denne perioden (0,50 %).

Større forskjeller

Noss har observert at det nå er stor forskjell for de 10 prosentene med best rente, til de 10 prosentene med dårligst rente. Denne renteforskjellen er nå på over ett prosentpoeng. En med dårlig rente betaler over 30 000 kroner mer i året på et lån på 3 millioner kroner, enn en kunde med god rente.

Renteøkningen kommer

3 mnd Nibor har i de siste tre ukene gjort et kraftig hopp opp til 1,37 prosent. En del av dette skyldes at Norges Bank skal ha rentemøte 24. mars. Noss forklarer at de her har priset inn med full sikkerhet at Norges Bank kommer til å heve styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 0,5 prosent. Dette betyr også at boliglånsrenten nok stiger noe etter dette.

«Har du en rente på over 2,5 prosent, så snakk med banken din, ikke bare én gang, men ta en prat et par ganger i året.«, forteller Noss til Nettavisen.

Les hele saken til Nettavisen Økonomi her.

Gjør som 160 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

© 2022, HAYON AS

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.