ys og nordea

YS og Nordea Direct – hvor bra tilbud får du på boliglån?

19.08.21

Er du YS-medlem? Da kan du få en god boliglånsrente hos Nordea Direct. Renteradar.no har sett nærmere på hvilke fordeler du får hos YS og Nordea Direct.

YS og Nordea Direct – fordeler på boliglån

Er du medlem i YS, får du ekstra gode lånebetingelser hos Nordea Direct. Renteradar.no har sett på historiske renter til Nordea Direct-kunder, både standard kunder og de som er medlem i YS. Vi tar utgangspunkt i en lånekunde som er 30 år gammel, med et lån på 3 millioner og en belåningsgrad på 75 %.

Snittrenten på standard boliglån hos Nordea Direct vært 2,61 % for ordinære kunder de siste fem årene, og 2,06 % for medlemmer i YS. Dette tilsvarer en renteforskjell på 0,55 %.

Kort om YS

Kort om YS YS består av 13 forbund. Til sammen har YS 226000 medlemmer. Formålet til bedriften er å forhandle lønns- og arbeidsvilkår på vegne av de 13 YS-forbundene. Er du medlem i et av de 13 forbundene er du automatisk tilsluttet hovedorganisasjonen.

ys og nordea direct

YS og Nordea Direct – hvor bra er tilbudet over tid?

Dersom du vurderer å bruke tilbudet mellom YS-forbund og Nordea Direct er det en rekke faktorer du bør vurdere. Du bør regne ut hva rentekostnadene vil koste over tid, og om det totalt sett vil være en billigere løsning for deg. I tillegg bør du ta en titt på de andre fordelene du kan få som medlem i YS-forbund. Nedenfor ser du et priseksempel, men merk at rentetilbudet varierer ut i fra alder, belåningsgrad og om lånet er et rammelån eller ikke.

Priseksempel: Vi kan bruke et eksempel. Du skal låne bolig til et ordinært boliglån. Markedsverdien er på 3 millioner, og du trenger å låne 75 % av denne summen. Med en nedbetalingstid på 25 år vil du få en flytende, nominell rente på 1,85 %. Som YS-medlem vil denne renten være 1,35 %. Du slipper også å betale etableringsgebyr. Totalt sett vil du spare 192600 kroner i samlede lånekostnader. Etter dette bør du også ta høyde for prisen på medlemskontingenten.

 Ordinært boliglån på inntil 75 %Ordinært boliglån som YS-medlem på inntil 75 %
Lånets størrelse2250000 kr2250000 kr
Nominell rente p.a1,95 % 1,35 %
Effektiv rente p.a2,04 %
1,41 %
Etableringsgebyr2 500 kr0
Termingebyr65 kr/mnd

50 kr/mnd
Samlede lånekostnader2862900 kr2670300 kr

Hva er forskjellen på Nordea og Nordea Direct?

Nordea Direct gikk tidligere under navnet Gjensidige Bank, og ble en del av Nordea i 2019. Det er et helt eget og separat banktilbud fra Nordea. Banken er en heldigital bank, og bygger på Gjensidige Bank sine kunder. Derfor opererer de med andre prislister og rentesatser enn Nordea.

Hva koster det å bli medlem i et YS-forbund?

Medlemskontingenten til de forskjellige forbundene i YS varierer. Vil du bli medlem av Finansforbundet ligger medlemskontingenten på 1,1 % av brutto månedslønn. Skatteetatens Landsforbund har et medlemskontingent som utgjør 1,1 % av brutto regulativlønn. Hos Skolelederforbundet må du betale medlemskontingent på 1,3 % av bruttolønn.

Priseksempel: La oss si du betaler 5500 kroner i medlemskontingent hvert år. Du kjøper en bolig til 3 millioner, og får et lån som tilsvarer 75 % av boligprisen. Med ordinært boliglån hos Nordea Direct får du en rente på 1,99 % p.a, men med medlemskap i et YS-forbund får du en rente på 1,35 %. Velger du 25 år som nedbetalingstid vil du kunne spare 8220 kroner årlig. Allerede her har du spart inn medlemskontingenten.

Se hva du kan spare på boliglånet på Renteradar.no

Renteradar.no_Få oversikt

Nedenfor ser du lånebetingelsene du får hos Nordea Direct som YS-medlem. Disse lånebetingelsene gjelder også om du er medlem i NAL eller Unio. Tabellen oppdateres daglig.

YS og Nordea Direct – rentebetingelser

YS sine medlemsforbund

grønt boliglån

Sammenlign boliglånet ditt mot markedets beste tilbud

Hos Renteradar.no kan du enkelt få en oversikt over de beste lånetilbudene. Du logger inn med BankID, og deretter henter vi ut din rente- og lånedata. Vi sammenlikner renten du betaler i dag mot markedets beste tilbud og forteller deg hvor mye du kan spare. Du får en oversikt over de beste tilbudene for deg rangert etter beste effektive rente.

Har du ikke boliglån fra før kan du bruke vår boliglånskalkulator. Da fyller du enten inn hvor mye du tjener eller ønsket lånebeløp. Etter det fyller du inn alderen din og hva du har i egenkapital. Da får du opp en liste over markedets beste lånerenter for dine behov.

Er du medlem i en organisasjon eller et forbund som har samarbeidsavtale med en eller flere banker? Hos oss kan du også legge til denne informasjonen, så regner vi det med i tilbudet.

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hva er YS-forbund?

YS består av 13 medlemsforbund, som representerer ulike yrkesgrupper i samfunnet.

Hva slags fordeler får YS-medlemmer hos Nordea Direct?

Er du YS-medlem får du blant annet en ekstra gunstig boliglånsrente hos Nordea Direct, i tillegg til at du slipper å betale etableringsgebyr.

Hvordan blir jeg YS-medlem?

De ulike medlemsforbundene til YS har egne nettsider, vilkår og medlemskontingenter. Her får du en oversikt over de ulike forbundene.