YS og Nordea Direct – hvor bra tilbud får du på boliglån?

ys og nordea

Er du YS-medlem? Da kan du få en god boliglånsrente hos Nordea Direct. Fra årsskiftet 22/23 slår banken seg sammen med Nordea, og du får da fordeler hos Nordea istedenfor. Renteradar har sett nærmere på hvilke fordeler du får hos YS og Nordea Direct.

Kort om YS

YS består av 12 forbund. Til sammen har YS 229000 medlemmer. Formålet til bedriften er å forhandle lønns- og arbeidsvilkår på vegne av de 12 YS-forbundene. Er du medlem i et av de 12 forbundene er du automatisk tilsluttet hovedorganisasjonen.

Hva er forskjellen på Nordea og Nordea Direct?

Nordea Direct gikk tidligere under navnet Gjensidige Bank, og ble en del av Nordea i 2019. Det er et helt eget og separat banktilbud fra Nordea. Banken er en heldigital bank, og bygger på Gjensidige Bank sine kunder. Derfor opererer de med andre prislister og rentesatser enn Nordea.

Tilbudet mellom YS og Nordea Direct fases ut

Ved årsskiftet 22/23 vil Nordea Direct og Nordea slå seg sammen, og fortsetter under navnet Nordea. For at nye kunder skal slippe å bytte bank ved årsskiftet tilbyr banken at du oppretter kundeforholdet i Nordea, fremfor Nordea Direct. Du får altså YS sine medlemsfordeler hos Nordea nå, og ikke Nordea Direct.

Er du allerede Nordea Direct-kunde, vil du ha samme bankhverdag som tidligere. Du kommer til å motta informasjon en god stund før sammenslåingen.

YS og Nordea Direct – fordeler på boliglån

Er du medlem i YS, får du ekstra gode lånebetingelser hos Nordea Direct. Renteradar.no har sett på historiske renter til Nordea Direct-kunder, både standard kunder og de som er medlem i YS. Vi tar utgangspunkt i en lånekunde som er 45 år gammel, nedbetalingstid på 30 år, med et lån på 3 millioner og en belåningsgrad på 65 %. Snittrenten på standard boliglån hos Nordea Direct vil være 2,70 %, og 2,10 % for medlemmer i YS. Dette tilsvarer en renteforskjell på 0,60 %. Nedenfor ser du en oversikt over renteforskjellene mellom ordinært medlemstilbud og YS-tilbudet.

Viser renteendringer for YS og Nordea

YS og Nordea Direct – hvor bra er tilbudet over tid?

Dersom du vurderer å bruke tilbudet mellom YS-forbund og Nordea Direct er det en rekke faktorer du bør vurdere. Du bør regne ut hva rentekostnadene vil koste over tid, og om det totalt sett vil være en billigere løsning for deg. I tillegg bør du ta en titt på de andre fordelene du kan få som medlem i YS-forbund. Nedenfor ser du et priseksempel, men merk at rentetilbudet varierer ut i fra alder, belåningsgrad og om lånet er et rammelån eller ikke.

Priseksempel: Vi kan bruke et eksempel. Du skal låne bolig til et ordinært boliglån. Markedsverdien er på 3 millioner, og du trenger å låne 70 % av denne summen. Med en nedbetalingstid på 30 år vil du få en flytende, nominell rente på 2,70 %. Som YS-medlem vil denne renten være 2,10 %. Du slipper også å betale etableringsgebyr. Totalt sett vil du spare 236 020 kroner i samlede lånekostnader. Etter dette bør du også ta høyde for prisen på medlemskontingenten.

 Ordinært boliglån på inntil 75 %Ordinært boliglån som YS-medlem på inntil 75 %
Lånets størrelse2 100 000 kr2 100 000 kr
Nominell rente p.a2,70 % 2,10 %
Etableringsgebyr og depotkostnader1700 kr0
Termingebyr50 kr/mnd
50 kr/mnd
Månedlig betaling8 583 kr/mnd

7 934 kr/mnd
Samlede lånekostnader3 087 758 kr
2 851 738 kr

Hva koster det å bli medlem i et YS-forbund?

Medlemskontingenten til de forskjellige forbundene i YS varierer. Vil du bli medlem av Finansforbundet ligger medlemskontingenten på 1,1 % av brutto månedslønn. Skatteetatens Landsforbund har et medlemskontingent som utgjør 1,1 % av brutto regulativlønn. Hos Skolelederforbundet må du betale medlemskontingent på 1,3 % av bruttolønn.

Priseksempel: La oss si du betaler 5500 kroner i medlemskontingent hvert år. Du kjøper en bolig til 3 millioner, og får et lån som tilsvarer 70 % av boligprisen. Med ordinært boliglån hos Nordea Direct får du en rente på 2,70 % p.a, men med medlemskap i et YS-forbund får du en rente på 2,10 %. Velger du 30 år som nedbetalingstid vil du kunne spare 7870 kroner årlig. Allerede her har du spart inn medlemskontingenten.

Nedenfor ser du lånebetingelsene du får hos Nordea Direct som YS-medlem. Disse lånebetingelsene gjelder også om du er medlem i NAL eller Unio. Tabellen oppdateres daglig.

YS og Nordea Direct – rentebetingelser

YS sine medlemsforbund

Interiør og bolig

Sammenlign boliglånet ditt mot markedets beste tilbud

Hos Renteradar.no kan du enkelt få en oversikt over de beste lånetilbudene. Du logger inn med BankID, og deretter henter vi ut din rente- og lånedata. Vi sammenlikner renten du betaler i dag mot markedets beste tilbud og forteller deg hvor mye du kan spare. Du får en oversikt over de beste tilbudene for deg rangert etter beste effektive rente.

Har du ikke boliglån fra før kan du bruke vår boliglånskalkulator. Da fyller du enten inn hvor mye du tjener eller ønsket lånebeløp. Etter det fyller du inn alderen din og hva du har i egenkapital. Da får du opp en liste over markedets beste lånerenter for dine behov.

Er du medlem i en organisasjon eller et forbund som har samarbeidsavtale med en eller flere banker? Hos oss kan du også legge til denne informasjonen, så regner vi det med i tilbudet.

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hva er YS-forbund?

YS består av 13 medlemsforbund, som representerer ulike yrkesgrupper i samfunnet.

Hva slags fordeler får YS-medlemmer hos Nordea Direct?

Er du YS-medlem får du blant annet en ekstra gunstig boliglånsrente hos Nordea Direct, i tillegg til at du slipper å betale etableringsgebyr.

Hvordan blir jeg YS-medlem?

De ulike medlemsforbundene til YS har egne nettsider, vilkår og medlemskontingenter. Her får du en oversikt over de ulike forbundene.

Gjør som 60 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.