Sleipt rentetriks fra DNB

DNB inngang

DNB meldte fredag om at de setter ned renten på boliglån med inntil 0,35 %-poeng. For eksisterende kunder trer det først i kraft 1. mai. Les hvorfor vi mener at dette egentlig er et sleipt rentetriks.

Fredag var DNB først ute av bankene med å sette ned renten på boliglån etter at Norges Bank kuttet styringsrenten med 0.5 %-poeng. Forbilledlig tenker kanskje de fleste, men vi i Renteradar.no er ikke spesielt imponert.

Hovedmotivasjonen til DNB med å reagere så raskt er, som største aktør, å sende et prissignal til de andre bankene. Ved å kun sette ned renten med inntil 0,35 %-poeng er det meget sannsynlig at de andre bankene kommer med samme beskjed de nærmeste dagene. DNB kan også sole seg i glansen over at de var først ute med rentekutt og få god PR på det.

DNB kunne ha kuttet mer og raskere

Det er tre forhold som DNB-kunder bør reagere på:

  1. Kun 0,35 % rentekutt: Norges Bank satte ned styringsrenten med 0,5 % – poeng. DNB kutter kun inntil 0,35 %. DNB forklarer dette med at urolighetene i markedet har ført til at markedsrentene ikke har gått like mye ned. Dette er for så vidt et greit poeng inntil videre, men da må DNB følge opp med ytterligere rentekutt snart om markedsrentene faktisk faller med 0,5 % – poeng.
  2. Trer først i kraft 1. mai for eksisterende kunder: DNB kunne gjennomført rentekuttet umiddelbart og ikke ventet helt til 1. mai. Regelverket sier at bankene ikke kan sette opp renten før det har gått seks uker fra varsling. Bankene står fritt til å sette ned utlånsrentene umiddelbart til sine kunder. I en tid med permitteringer og økonomisk uro hadde det vært å ta samfunnsansvar. Nå venter DNB nesten syv uker med å sette ned renten.
  3. Bruk av ordet INNTIL. DNB garanterer ikke at de kutter den flytende renten til alle kunder med 0,35 % – poeng. De sier lite om hvilke kunder det gjelder. Det skyldes at DNB bruker individuell prising av mange av sine kunder. Her er det altså ingen automatikk i at de setter ned akkurat din boliglånsrente. Vi i Renteradar.no kommer til å følge nøye med etter 1. mai og DNB faktisk setter ned renten til de fleste kundene. Registrer deg på Renteradar.no, så følger vi med på markedet for deg og sier fra når du bør sjekke renten din.

Gjør som 110 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.