Renteradar.no – En «game-changer» i boliglånsmarkedet – Nå kan du bli medeier

Renteradar-teamet

Renteradar.no og Ränteradar.se skaper en enklere bankhverdag for mange. Derfor synes vi det er naturlig at folk flest får muligheten til å investere i selskapet også. Vi lanserer derfor nå en kampanje på Dealflow – en plattform for folkefinansiering hvor du enkelt kan bli med oss på reisen videre som medeier.

Enkelt å tegne seg i emisjonen på Dealflow

Dealflow fungerer som en koblingsboks mellom mennesker som ønsker å bli medeiere i bedrifter i vekst, og selskaper som trenger finansiering. Dealflow har hatt flere vellykkede kampanjer for andre Fintech-selskaper, er løsningsorienterte og har en brukervennlig teknologisk plattform. Dette gjorde at vi bestemte oss for at Dealflow var et ideelt selskap å bruke for å gjennomføre emisjonen. Hele kampanjen vår finner du her.

Hvem står bak Renteradar.no?

Renteradar så sitt lys våren 2019. Vi var en gjeng som mente at det var vanskelig å navigere seg frem i boliglånsmarkedet. Man måtte samtidig følge med på banken sin hele tiden for å få den laveste boliglånsrenten. Dette ønsket vi å gjøre noe med. Vi har samlet et svært kompetent team med bred erfaring fra teknologi, konsulentbransjen og bank som sammen brenner for å skape fremtidens markedsplass for boliglån i Europa.

Renteradar.no og Ränteradar.se ble etablert i Oslo i 2018, og drives av Forbrukerøkonomene AS. Vi lanserte offisielt tjenesten vår i begynnelsen av 2020. Siden da har vi raskt fått mange brukere og mye omtale i media. Ränteradar.se ble lansert mot slutten av 2020.

Renteradar.no - Teamet
f.v. Sindre Noss, Fredrik Stang Heffermehl, Finn Olav Brækken og Stian Ihasee

Hva har vi utviklet?

Vi har utviklet en tjeneste som gir boliglånskunder en enkel oversikt over sitt boliglån. Her kan du sammenligne boliglånet ditt mot markedets beste tilbud. Renteradar overvåker markedet og gir brukeren beskjed når bedre tilbud er tilgjengelig og når banken din har endret renten. I tillegg har vi en prutefunksjon som øker forhandlingsmakten din mot bankene.

dealflow

Dette er en tjeneste vi fort merket at folk hadde behov for. Siden vi lanserte tjenesten har over 200 000 besøkende vært innom siden vår, og vi har fått over 35 000 brukere i Norge. Til sammen har har disse brukerne over 100 milliarder kroner i boliglån, og de har totalt spart 200 millioner i årlige renteutgifter. Disse brukerne har igjen gitt oss en unik innsikt i boliglånsmarkedet i Norge. Denne kunnskapen har vi brukt til å ta en aktiv posisjon i media, og målet vårt er å skape et mer transparent bankmarked.

Vår forretningsmodell

Tjenesten vår er gratis for brukerne, men vi tar betalt av banker og andre aktører. Vår forretningsmodell består av fire produkter:

 • Lead Gen: Sender potensielle kunder til banker med gode tilbud.
 • Anti-churn: Hjelper etablerte banker med å forhindre kundeflukt og innlede gode samtaler med egne kunder.
 • Renteradar Analytics: En interaktiv portal som banker kjøper tilgang til for å få oversikt over boliglånsmarkedet.
 • Custom data: Spesialtilpasset data gjennom faste leveranser til banker og andre aktører som brukes i deres interne modeller og andre tjenester.
dealflow

Hvorfor investere i selskapet?

Hvor stort kan dette bli? I Norge finnes det 1 million boliglånskunder med over 3000 milliarder i boliglån. I snitt kan fire ut av fem personer spare 10 000 kroner i året på boliglånet sitt. Allikevel er det bare 10 % som bytter boliglånsbank hvert år. Vi mener derfor at Renteradar er en effektiv kanal både for videre vekst og for å beholde våre eksisterende kunder. I tillegg har vi unike datasett, analyseverktøy og standardiserte APIer som gir unik innsikt i boliglånsmarkedet – en annen inntektskilde for selskapet.

I tillegg ser vi at potensialet internasjonalt er enormt. Norden har en velutviklet finansiell infrastruktur, og er det perfekte stedet for å starte nye innovative finanstjenester til digitale bankkunder. I Sverige er boliglånsmarkedet på nærmere 4000 milliarder svenske kroner, og i Tyskland er boliglånsmarkedet seks ganger større enn i Norge.

Hva skal pengene fra Dealflow brukes til?

Renteradar.no henter nå ut mer kapital, slik at vi raskest mulig kan gjøre tjenesten vår til den ledende aktøren i de aktuelle markedsområdene. Blant annet vil pengene gå til:

 • Brukervekst: Markedsføring, utvikling av innhold og aktiv rolle inn mot media.
 • Videreutvikling av tjenestene i Norge og Sverige.
 • Øke salgsinnsatsen inn mot banker og andre aktører.
 • Vurdere nye produktområder utover boliglån.
 • Forberede lansering i land nummer tre.

Gjør som 50 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

 • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
 • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
 • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.