Renteradar lanserer i Sverige: Ränteradar.se

19.11.20

Nå er det endelig offisielt – vi lanserer Ränteradar.se i Sverige. De siste månedene har vi jobbet på spreng for å oversette og tilpasse tjenesten til Sverige.

Boliglånsmarkedet i Sverige er på mange måter ganske likt som i Norge. Mange svensker, i likhet med nordmenn, betaler for høy rente på boliglånet. Ränteradar.se skal hjelpe svenske boliglånskunder med å navigere i boliglånsmarkedet, forhandle renten med banken sin eller bytte til banken med det beste tilbudet.

Vi trenger din hjelp!

For å få til en vellykket lansering i Sverige trenger vi svenske brukere som kan prøve tjenesten vår og gi oss tilbakemelding. Har du svensk familie, venner eller kollegaer som har boliglån i Sverige? Gi dem et tips om Ränterader.se – Här finns det pengar att spara på bolånet!

Møt vår nye Country Manager i Sverige

Sanna Altun

Vi er svært glade for at Sanna Altun har blitt med på teamet og hun skal lede vår satsing i Sverige. Sanna kjenner det svenske boliglånsmarkedet godt. Hun kommer fra stillingen som Controller i Stabelo AB.

Stabelo er en nykommer i det svenske boliglånsmarkedet som tilbyr svært lav rente til kunder med god sikkerhet. Sanna kom tidlig inn i Stabelo som på kort tid har lånt ut over SEK 13 milliarder i boliglån.

«Bolånemarknaden i Sverige har på kort tid förändrats. Bankerna behöver konkurrensutsättas för att inte ha monopol på marknaden. Kunder har tröttnat på konstanta ränteökningar, och fler aktörer har börjat etablera sig.»

«Ränteradar är den perfekta produkten för kunder som är trötta på att ständigt bråka med banker och behöva hålla koll på att banken inte höjer räntan i smyg. Vi hjälper kunder dels att sänka sin befintliga ränta, men påminner även när det är dags att kolla att det inte skett en höjning.»

Sanna Altun

Fire storbanker dominerer boliglånsmarkedet…

…men nykommere og utfordrere med bedre tilbud tar innpå. Storbankene Handelsbanken, Nordea, SEB og Swedbank har rundt 75 % av boliglånsmarkedet. Disse bankene opererer med individuelle renter og kundene må hele tiden passe på at de får renten de fortjener. Kundetilfredsheten hos storbankene er har falt de siste årene og langt flere kunder er nå i byttemodus.

Utfordrere som SBAB, Stabelo, Hypoteket og Landshypotek benytter seg i større grad av listepriser som er langt lavere enn storbankene. Med Ränteradar.se skal vi synliggjøre diss tilbudene slik at våre brukere enkelt kan bytte bank eller bruke tilbudene som forhandlingskort mot banken sin.

Sverige vil bli testen for videre lansering i andre land

Vår visjon i Renteradar har alltid vært å gå bygge en plattform for internasjonal ekspansjon. Både i Sverige og Norge har man kommet langt i digitalisering av banktjenester og boliglånsprosessen. Digitale bankkunder og infrastruktur som BankID er en forutsetning for at tjenester som Renteradar kan lykkes.

Vi tror at Norden er et perfekt utgangspunkt for å bygge teknologi og høste erfaringer for å lage tilsvarende tjenester i Europa i årene som kommer. Norden ligger fem til ti år foran mange europeiske land i digitale banktjenester for privatpersoner.

Vi gleder oss til veien videre!

Ränteradar.se forside
Renteradar-teamet
Teamet bak Renteradar: f.v. Sanna Altun, Finn Olav Brækken, Sindre Noss, Stian Ihasee, Fredrik Heffermehl