Renteradar hos Moneypenny: Unngå å betale for mye for boliglånet

Tirsdag 29. mars hadde Renteradar i samarbeid med Facebook-gruppen Moneypenny en live-sending om boliglånsrenter. Bak Moneypenny står privatøkonomi-entusiastene Beate Engelschiøn og Jenny Lund. Moneypenny har 39 000 kvinnlige Facebook-medlemmer som vi lære mer om aksjer og personlig økonomi.

Bakteppet for live-sendingen var at styringsrenten ble satt opp med 0,25 prosentpoeng til 0,75 % uken før. Når styringsrenten øker, følger bankene ofte opp med å øke boliglånsrentene. Sindre i Renteradar tok for seg en del spørsmål fra medlemmene og ga tips for å møte renteoppgangen. Her får du en liten oppsummering av spørsmålene!

Hva har kommende rentehevinger å si for folks vanlige økonomi?

Snittrenten blant RenteRadar sine brukere er nå på 2,15 %. Styringsrenten økte forrige uke, noe som betyr at flere banker setter opp boliglånsrenten. Denne rentehevingen vil tre i kraft for eksisterende kunder fra rundt mai 2022. Videre har Norges Bank varslet ytterligere syv rentehevinger til de neste 2 årene. Disse rentehevingene kan bety en dobling av dagens rentenivå på boliglån i slutten av 2023.

Gjennomsnittet på boliglån i dag er på 3 millioner kroner. Med en rente på 2 % betaler man 60 000 i rentekostnader i året på boliglånet. Med disse rentehevingene vil denne kostnaden dobles til 120 000 kroner. Per måned tilsvarer det 5 000 kroner mer i renteutgifter.

Er det lurt å binde renta nå? Bør du slå til eller ikke?

Bankene er ofte litt treige på å følge markedet og heve fastrenten. En fordel med å binde renten er at man har forutsigbarhet på hva man betaler på boliglånet i perioden man avtaler med banken. Uansett om styringsrenten går opp eller ned, vil boliglånsrenten holde seg stabil. Om du bør slå til med å binde renten eller ikke, er det vanskelig å gi en sikker prognose på. Likevel har Sindre én klar anbefaling. Han er ganske sikker på at bankene i løpet av de neste par ukene kommer til å heve fastrentene ganske mye. Hvis du har vurdert å binde renten, bør du gjøre det nå.

Hvilken bank har den beste renta på boliglån nå?

Statens Pensjonskasse har den laveste boliglånsrenten akkurat nå, dersom du har mulighet til å få det. Bankene som har blant de laveste rentene er for eksempel digitale banker som Bulder Bank, Nybygger, Himla og NORDirekte. Disse bankene tilhører ulike sparebanker og er deres landsdekkende digitale konsepter mot selvbetjente boliglånskunder.

I tillegg har Sbanken gode tilbud for visse kundegrupper. Et annet tips er at du kan få lavere boliglån dersom du har medlemskap i en organisasjon som har avtale med en bank. Dette gjelder for eksempel Akademikerne, YS, LO, Unio og Norsk Sykepleierforbund.

For å finne den beste boliglånsrenten for akkurat deg, bør du sjekke ut Renteradar sin tjeneste.

Hvor enkelt det faktisk er å bytte bank og hvordan du går frem?

Kan du få lavere boliglånsrente i en annen bank, er det ikke så vanskelig å flytte boliglånet. Det er enklere å bytte bank enn mange tror. Banken tar som regel av seg det meste. Du kan som regel be om et uforpliktende tilbud ved å logge inn med BankID og legge inn noe informasjon. Du sender inn søknadsinformasjonen elektronisk, og kort tid etter tar banken kontakt med deg.

Bankene vil alltid kreve at du oppretter en konto hos dem hvor renter og avdrag trekkes fra. Noen banker vil si at du må flytte lønnskontoen din, men det har de egentlig ikke rett til og flere banker har gått bort fra dette.

Hva er Renteradar?

Renteradar lar deg enkelt sammenligne boliglånsrenten din mot markedets beste tilbud. Gratis og automatisk får du full oversikt på 2 minutter. Med 2 klikk kan du enkelt forhandle ned renten eller starte å bytte bank med bedre tilbud.

Renterader har siden lanseringen i 2020 fått over 50 000 registrerte brukere. Tilsammen har våre brukere spart over 200 millioner kroner i året (!) på lavere boliglånsrente.

Se hele opptaket av Q&A med Renteradar her.

Gjør som 180 000 nordmenn før deg.

Få boliglånsrenten du fortjener

Sammenlign renten på boliglånet ditt mot markedets beste rente og se hva du kan spare.

Få oversikt

Se din forventede rente- og kostnadsutvikling på boliglånet.

Forhandle med banken på 2 klikk

Renteradars prutefunksjon hjelper deg til bedre rente.

© 2022, HAYON AS

Sjekk renten på boliglånet ditt