Hvor lav boliglånsrente kan du få nå?

Øystein Olsen_Norges Bank

Norges Bank har satt ned styringsrenten med 0,75 prosentpoeng fra 1 % til 0,25 %. Nå må bankene respondere og sette boliglånsrenten ned raskt og for alle. Renteradar tror boliglånsrenten snart er under 2 %.

Rentenedsettelsen fra Norge Bank kommer kun en uke etter at styringsrenten ble satt ned fra 1,5 % til 1 %. Da responderte bankene med å sette ned renten 0,35 prosentpoeng eller 0,5 prosentpoeng. Det var også forskjell på ordlyden om alle kunder fikk fult rentekutt eller bare noen. Datoen for når de nye renten trer i kraft for eksisterende kunder varierte også fra bank til bank. Vi skrev til om DNB og Nordea sine avgjørelser.

Her en oversikt over de største bankenes kutt i boliglånsrenten hittil:

BankRentekuttNoen/AlleTrer i kraft
Bulder Bank0,25 – 0,35%Alle25. Mars
DNB0,35 %Noen1. mai
Nordea (ikke Nordea Direct)0,5 %Alle29. april
Danske Bank0,35 %Noen15. april
Sbanken0,5 %Noen30. april
Sparebank 1 Midt-Norge0,35 %Noen30. april
SR-Bank0,35 %Noen29. april
Sparebanken Øst0,5 %Noen1. mai
Sparebanken Møre0,35 %Noen1. mai
Øvrige Sparebank 1-banker0,35 %Noen25. april –
4. mai
Sparebanken Sør0,35 %Noen4. mai

Hva gjør bankene nå?

Bankene kommer til å sette ned boliglånsrenten videre etter kuttet fra Norge Bank. Det er likevel ikke automatikk i at de kutter like mye som Norges Bank med 0,75 %-poeng. Det kan bli for kostbart for bankene.

Du må være ekstra på vakt nå. Storbankene setter boliglånsrentene individuelt, og det er ikke sikkert at du får full glede av rentekuttet. Det er viktig å sjekke boliglånsrenten sin hyppig fremover og sammenlikne med andre banker. Det kan du gjøre på Renteradar. Her kan du også prute på renten din hvis du ser den er for høy.

Styringsrenten i Norge har aldri vært på 0,25 % eller lavere. Laveste styringsrente historisk har vært 0,5 %. Bankene får nå problemer siden de tjener mindre på innskudd. Innskuddsrenten er nesten i null allerede og bankene kan ikke ta negative renter mot personkunder.

Kutter bankene boliglånsrenten med 0,75 %-poeng går det utover inntjeningen. Det skal derfor bli spennende å se hvor mye de kutter og om alle får full effekt av rentenedsettelsen. Vi gjetter på at bankene kutter ytterligere rundt 0,5 %-poeng inntil videre.

4 av 5 nordmenn kan spare

Hvor lav kan boliglånsrenten bli?

Renteradar tror snittrenten for boliglån snart vil komme under 2 % for de med flytende rente. Markedet priser inn i at pengemarkedsrenten Nibor snart vil falle til nærmere 0,5 %. Da kan ikke bankene operere med boliglånsrenter over 2 %.

Renteradar.no anbefaler ikke å binde renten på boliglånet nå. Bankene kommer til også å senke fastrentene ytterligere. Dette anbefalte vi også for en uke siden. Les mer om det og hvordan bankene priser boliglån her.

Vi følger rentemarkedet for deg og kommer tilbake med mer informasjon og tips om boliglånsmarkedet. Følg oss gjerne på Facebook

Gjør som 80 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.