Har banken din gitt deg hele rentekuttet? Store forskjeller mellom bankene

Hallgeir Kvadsheim_DNB_SB1 Østlandet

De fleste storbankene og sparebankene annonserte at de ville kutte renten med inntil 0.85 %-poeng. Renteradar.no har fasiten på hvor mye de faktisk har kuttet.

I en artikkel i Nettavisen (bak betalingsmur) forteller vi om at det er store forskjeller i faktiske rentekutt hos bankene. Tabellen nedenfor viser hvor mye bankene har kuttet i snitt. Vi ser også på hvor stor andel av kundene som har fått hele rentekuttet. Analysen er basert på over 1000 observasjoner av våre brukere:

BankGjennomsnittlig rentekuttAndel med fullt rentekuttAntall observasjoner
DNB0,68 %-poeng27 %710
Nordea0,85 %-poeng98 %195
Sparebank 1 Østlandet0,84 %-poeng98 %65
Sparebank 1 Midt-Norge0,74 %-poeng5 %57
Sparebank 1 Nord-Norge0,59 %-poeng4 %54

DNB og Sparebank 1 Nord-Norge kutter minst

Det er kun 27 % av DNB-kundene blant våre brukere som har fått hele rentekuttet på 0,85 %-poeng. I snitt har DNB kuttet renten med 0,68 %-poeng.

Kunder av Sparebank 1 Nord-Norge kommer enda dårligere ut med kun 0.59 %-poeng i snitt. Her har nesten ingen av brukere fått fullt rentekutt. Riktignok har vi få observasjoner på Sparebanken 1 Nord-Norge så det reelle tallet kan være høyere.

Hallgeir Kvadsheim uttaler at dette er sjokkerende lavt kutt. Han påpeker også at det er synd at eksisterende kunder ikke får det de har krav på uten å prute. Han anbefaler å bruke Renteradar.no for å prute eller se hvem som har best tilbud. Ta gjerne en titt på Hallgeir Kvadsheims nystartede nettside for privatøkonomi – Pengeverkstedet. Der kan du få nyttige sparetips på en rekke områder.

Nettavisen ga bankene anledning til å presentere data for å motbevise våre tall, men ble kun avspist med generelle kommentarer.

Så godt som alle våre brukere som er kunder i Nordea og Sparebank 1 Østlandet har fått hele rentekuttet. Før rentekuttet var renten blant DNB- og Nordea-kunder ganske lik; nå har kunder i Nordea bedre rente.

Hvem er det som får fullt rentekutt i DNB?

Det er de med høyest rente fra før som får det største rentekuttet. De kundene som hadde fremforhandlet en bedre rente får ikke hele rentekuttet. Det viser en gjennomgang av over 700 av våre brukere som er DNB-kunder. Kun 8 % av de som hadde lav eller middels høy rente i DNB har fått hele rentekuttet på 0,85 %-poeng.

Det betyr at du som har brukt Renteradar.no tidligere til å prute ned renten må prute igjen… Eller er det kanskje på tide å bytte bank?

Hvis du logger deg inn på Renteradar.no vil du få oversikt over de beste tilbudene for deg. Vi viser alle de beste tilbudene uavhengig om vi har et samarbeid med bankene eller ikke. Mange kan spare mye på å bytte til utfordrerbankene som du slipper å prute med for å få den beste renten.

Utfordrer bankene er åpne om sine rentekutt

Storbankene og sparebankene er altså utydelige i kommunikasjonen og lite transparente om faktisk rentekutt. Utfordrerbankene opererer derimot med åpne listepriser. Banker som Sbanken og Bulder Bank er helt åpne om hva rentekuttet betyr for den enkelte kunde. Renteradar.no er stolte over å ha et samarbeid med Sbanken og Bulder Bank.

Sbanken har satt ned renten 0.75 %-poeng til 1%-poeng avhengig av kundegruppe. Kundegruppene er basert på belåningsgrad og lånestørrelse. Kunder i samme kundegruppe får lik rente.

Bulder Bank gir deg som har vært flink til å betale ned på lånet automatisk lavere rente. De med lav belåningsgrad får svært gode betingelser hos Bulder Bank.

For dere som ikke kjenner til tjenesten vår kan dere få mer informasjon på Slik fungerer Renteradar.no. Du kan også lese mer om erfaringer fra noen av våre fornøyde brukere her.

Gjør som 80 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.