DNB først ute med å heve boliglånsrenten – Sist med å oppdatere på Finansportalen

DNB oppdaterer ikke priser på Finansportalen

DNB har fortsatt ikke oppdatert sine boliglånspriser på Finansportalen – en uke etter at de kommuniserte renteheving. De nye prisene skulle gjelde for kunder fra og med tirsdag og bankene er pålagt å rapportere til Finansportalen samme dag. Det er kun DNB og lille Luster Sparebank som ikke har oppdaterte priser på Finansportalen.

I et innlegg i DN i går tok vi i Renteradar til orde for at DNB er «bjellesauen» i det norske bankmarkedet. DNB ønsker å være først ute med renteendring for å sette standarden. Dette mønsteret så vi også forrige fredag da DNB var først ute med å kommunisere renteheving på boliglån. Samtidig kommuniserte de at kun enkelte innskuddsprodukter ville få høyere rente. Dermed kommuniserte DNB til de andre bankene at nå skal rentemarginene opp, og de fleste andre bankene fulgte opp kort tid etter med tilsvarende budskap.

De andre bankene har innrapportert rentehevingen

Nå, en uke etter pressemeldingen, har DNB fortsatt ikke oppdatert rentene på de fleste boliglånsproduktene på Finansportalen. Banken har kommunisert at en renteøkning på inntil 0.25 %-poeng, men hva blir fasit?

Banker som Nordea, Danske Bank og Sparebank 1- bankene har innrapportert sine nye liste listepriser på boliglån.

Oversikt over banker som har innrapportert renteheving per 1. okt 21

Renteendringer per 1okt21 - Renteradar Analytics
Hentet fra Analyseverktøyet Renteradar Analytics

Bankene er pålagt å innrapportere prisene som gjelder for nye kunder

I DNBs pressemelding fra fredag forrige uke sto det følgende: «Nye renter gjelder fra 28. september for nye kunder…». I dag skriver vi 1.oktober og rentene er fortsatt ikke innrapportert til Finansportalen.

På Finansportalens side kan man lese følgende:

Renter på lån og innskudd som presenteres i finansportalen.no skal derfor være de som er trådt i kraft overfor nye kunder.

Bankene skal innrapportere sine priser slik at de er oppdatert fra første dag de tilbys til forbrukerne. Dermed kan vi hver dag vise publikum prisene  som gjelder for nye kunder fra og med kl 00:01 den dagen de trer i kraft.

DNB er nå tre dager på etterskudd. Får dette noen følger? Eller har DNB bestemt seg for å ikke ha listepriser for store deler av kundemassen?

3 Skjermbilder Renteradar

DNBs tilbud blir ikke synlige for våre brukere

Renteradar innhenter tilbud fra Finansportalen inn i vår forbrukertjeneste. Når DNB ikke oppdaterer sine priser vil heller ikke våre brukere få opp DNB blant beste tilbud. Renteradar viser topp 5 tilbud tilpasset hver enkelt bruker uansett om vi har en avtale med banken eller ikke.

I praksis er det ikke et problem for vår tjeneste at DNB ikke har oppdatert sine tilbud. Ser vi for hele 2021 er det kun 2 % av våre brukere som har fått DNB blant topp 5 tilbud hvis vi ser bort fra medlemmer av NSF som har avtale med DNB. Våre brukere vil altså få opp de 5 beste tilbudene i markedet siden DNB sjeldent er blant de.

Gjør som 80 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.