Danske Bank_Trondheim

Danske Bank Akademikerne – Hvor bra er det på boliglån?

21.07.21

Danske Bank har avtale med Akademikerne på boliglån og andre banktjenester. Renteradar.no har sett nærmere på hvor bra vilkårene er på boliglån for medlemmer både i dag og over tid.

Danske Bank tok over for DNB som avtalebank for Akademikerne i 2015 og siden har partene fornyet avtalen. Avtalen omfatter en rekke banktjenester, men det er spesielt på boliglån at medlemmer av underforeningene til Akademikerne kan spare mye.

Boliglån i Danske Bank – Akademiker-avtalen

Er du medlem i en av underforeningene til Akademikerne er det mye å spare på å holde seg orientert om hva Danske Bank kan tilby deg i boliglånsrente. For mange vil det lønne seg å bli kunde av Danske Bank hvis du har boliglån.

Er du kunde av en annen bank og ikke ønsker å bytte, kan du bruke Akademikerne-betingelsene til å forhandle ned renten i din eksisterende bank. Banker som DNB, Nordea og Sparebank 1-bankene matcher kanskje ikke renten helt, men strekker seg ofte langt for å beholde deg som kunde. Som medlem bør du derfor ikke akseptere en rente som ligger mye høyere enn Danske Bank sitt Akademiker-tilbud.

Hvilke renter tilbys nå i Danske Bank Akademikerne-avtalen

Danske Bank opererer med enkle listepriser til Akademikerne-medlemmene. Rentetilbudet varierer ut i fra alder, belåningsgrad og om lånet er et rammelån eller ikke. Tabellen under viser bankens listepriser, og oppdateres daglig.

Kort om Akademikerne

Akademikerne er hovedorganisasjonen for folk med høyere utdanning. Organisasjonen er en sammenslutning av 13 medlemsforeninger med til sammen 220 000 medlemmer:

 • Arkitektenes fagforbund
 • Den norske legeforening
 • Den norske tannlegeforening
 • Den norske veterinærforening
 • Econa
 • Juristforbundet
 • KOL
 • Naturviterne
 • Norsk Lektorlag
 • Norsk psykologforening
 • Samfunnsviterne
 • Samfunnsøkonomene
 • Tekna

Rentebetingelsene er blant de beste i markedet nå. Det er kun Nybygger.no som har lavere listepriser per dags dato.

For å oppnå disse gunstige rentene må du riktignok ha lønnskontoen din i Danske Bank. Bankene sjekker ofte at lønnen din faktisk går inn på kontoen din for at du skal få de beste betingelsene.

Hvor bra er Akademikerne-tilbudet over tid?

Når man skal sammenligne tilbud fra ulike banker kan man noen ganger bli lurt av «lokketilbud» for så å oppleve at banken øker renten kort tid senere.

Vi i Renteradar.no har derfor innhentet historiske priser på boliglån for Akademiker-medlemmer og sammenlignet med DNB, Nordea og Sparebank 1 Østlandet. Tilbudet til Sparebank 1 Østlandet i grafene nedenfor er knyttet til LOfavør-avtalen som ble inngått i 2019.

Ordinært boliglån – Danske Bank Akademikerne

Grafen under viser effektiv rente på det beste tilbudet over tid fra ulike banker for kunder:

 • Over 34 år
 • Har ordinært nedbetalingslånNOK 3 millioner
 • Med belåningsgrad på 65 %

Vi ser at Danske Bank sitt tilbud til Akademikerne har ligget godt under konkurrentene helt siden 2015. Nærmeste priskonkurrent det siste året blant de større bankene, har vært Sparebank 1-bankene med sine tilbud til LO-medlemmer.

Hvor bra er renten i forhold til gjennomsnittsrenten?

Gjennomsnittlig effektiv rente for brukerne av Renteradar.no som er i denne kundegruppen er er rundt 1.80 %. Den effektive renten i Danske Bank for Akademikerne-medlemmer er 1.39 %

Med et boliglån på NOK 3 millioner har du som medlem 12 300 kroner i lavere årlige rentekostnader enn snittet.

Renteradar.no hjelper deg med få lavere rente på boliglånet

På Renteradar.no kan du legge inn at du er medlem av en Akademiker-forening. Da får du automatisk opp tilbudene til Danske Bank og kan sammenlikne med den renten du har i dag.

Hvis du ikke ønsker å bli kunde av Danske Bank har Renteradar.no en prutefunksjon som gjør det enkelt å be banken din om å «matche» renten til Akademikerne.

Renteradar.no_Få oversikt

Ikke alle er medlem av en forening som gjør forhandlingsjobben for deg. Da kan du bruke Renteradar.no til å finne den beste banken eller forhandle ned renten uansett medlemskap eller ikke.

Boliglån til unge – Danske Bank Akademikerne

Danske Bank gir i likhet med mange andre banker, ekstra gode vilkår til unge boliglånskunder under 34 år. På førstehjemslån kan du få en nominell rente på 1,25 %. Grafen under viser effektiv rente på det beste tilbudet over tid fra ulike banker for en kunde under 34 år med ordinært nedbetalingslån på NOK 3 millioner og belåningsgrad på 80 %.

Igjen ser vi at Danske Bank sitt tilbud til unge kunder kunder også over tid kommer svært godt ut sammenliknet med de andre storbankene.

Andre typer lån

Danske Bank sine tilbud til Akademikerne på rammelån og fastrentelån er også svært konkurransedyktige. Gjennomgående ligger de blant topp tre banker både på rammelån og fastrentetilbud.

Renteradar.no kan du enkelt sjekke om det lønner seg å flytte boliglånet til Danske Bank hvis du er medlem i Akademikerne. Er du ikke medlem kan du se hvilke andre tilbud du kan få i markedet.

boliglån student

Sammenlign boliglånet ditt mot markedets beste tilbud

Hos Renteradar.no kan du enkelt få en oversikt over de beste lånetilbudene. Du logger inn med BankID, og deretter henter vi ut din rente- og lånedata. Vi sammenlikner renten du betaler i dag mot markedets beste tilbud og forteller deg hvor mye du kan spare. Du får en oversikt over de beste tilbudene for deg rangert etter beste effektive rente.

Har du ikke boliglån fra før kan du bruke vår boliglånskalkulator. Da fyller du enten inn hvor mye du tjener eller ønsket lånebeløp. Etter det fyller du inn alderen din og hva du har i egenkapital. Da får du opp en liste over markedets beste lånerenter for dine behov.

Er du medlem i en organisasjon eller et forbund som har samarbeidsavtale med en eller flere banker? Hos oss kan du også legge til denne informasjonen, så regner vi det med i tilbudet.

danske bank akademikerne

Akademikerne Pluss

Akademikerne har samlet medlemsfordelene som de har fremforhandlet i programmet Akademikerne pluss. Her ligger avtalen med Danske Bank på boliglån og andre banktjenester, men også gunstige vilkår på andre produkter som blant annet:

 • Forsikring: Med unntak av Tekna og KOL som har avtale med Gjensidige, får Akademikerne-medlemmer gode vilkår på forsikring gjennom Storebrand.
 • Pensjon og Fond: Akademikerne har nylig fremforhandlet en avtale med Kron om tilgang til enkel og rimelig pensjons- og fondsparing for sine medlemmer
 • Bilkjøp/Leasing: Samarbeidsavtaler med en rekke bilforhandlere
danske bank akademikerne
Foto: Den norske tannlegeforening

Hvilke andre forbund har avtaler med banker på boliglån?

Flere andre forbund har liknende avtaler med andre banker på boliglån. Her får du en liten oversikt:

FAQ – Kjappe svar på vanlige spørsmål

Hva er Danske Bank Akademikerne?

Akademikerne er en organisasjon for folk med høyere utdanning, og består av 13 medlemsforeninger. Danske Bank har en avtale med Akademikerne som omfatter flere banktjenester, blant annet en gunstig boliglånsrente.

Hva er den nominelle renten Danske Bank Akademikerne-avtalen kan tilby?

Dersom du vil låne 80% av boligens kjøpesum, kan du få en nominell rente på 1,35%. Er du ung kan du få 85% belåningsgrad til en nominell rente på 1,25%.

Hva er Akademikerne Pluss?

Akademikerne Pluss er de samlet medlemsfordelene som Akademikerne tilbyr. I tillegg til avtalen med Danske Bank på boliglån, tilbyr de også gode tilbud innenfor forsikring, pensjon og bilkjøp.

Lønner Danske Bank Akademikerne over tid?

Det er flere faktorer du bør se på for å se om tilbudet over tid vil være det beste valget for deg. Den gjennomsnittlige effektive renten for RenteRadar-brukere i denne kundegruppen er ca. 1,80 %. Hos Danske Bank får Akademikerne-medlemmer en effektiv rente på 1,39 %.