Boligmappa – Boligens servicehefte

Boligmappa_hovedbilde

Boligmappa er en gratis tjeneste som gir deg boliginformasjon og hjelper deg å holde orden i boligpapirene dine. Renteradar mener det kan være en nyttig tjeneste for våre brukere og samarbeider derfor med Boligmappa.

For å få tilgang til din boligmappe logger du på med BankID på Boligmappa.no. Etter innlogging får du tilgang til:

  • Informasjon om boligen: Under detaljer ligger matrikkel, bruksareal, bygningsnummer etc som hentes automatisk fra eiendomsregisteret
  • Rettigheter og servitutter knyttet til boligen
  • Økonomisk informasjon og salgshistorikk: Her finner du hjemmelsinformasjon og heftelser. Du kan også se salgshistorikk med navn på tidligere eiere
  • Dokumentasjon fra håndverkere: Boligmappa samarbeider med en rekke ledende håndverkerbedrifter. De benytter det til å dokumentere arbeidet.
  • Last opp egen dokumentasjon: Du kan enkelt laste opp ulik dokumentasjon knyttet til boligen slik at all informasjonen ligger trygt et sted. Eksempler kan være kvitteringer, bilder og fargekoder.
  • Del dokumentasjonen med andre: Du kan enkelt dele informasjonen om boligen med andre gjennom å gi dem tilgang til din Boligmappe.

Boligmappa og håndverkertjenester

4000 håndverkerbedrifter bruker Boligmappa i dag. For å få tilgang som bedrift må man oppfylle krav knyttet til fagkompetanse, økonomi og selskapsform. Man er derfor tryggere på at håndverkerbedrifter som benytter Boligmappa er seriøse og driver lovlig virksomhet.

Boligmappa_steg 1
Boligmappa_steg 2
Boligmappa_steg 3

Boligmappa følger eiendommen

Når du logger på Boligmappa får du automatisk en oversikt over boliger og eiendommer du eier. De skyldes at firmaet er koblet til eiendomsregisteret.

Hvis boligen selges er det den nye eieren som får tilgang til boligens boligmappe. Den nye eieren får da enkel tilgang til også all dokumentasjon på boligen som håndverkere har lastet opp eller tidligere boligeier.

Ny boliglov øker behovet for dokumentasjon

I løpet av 2021 vil det komme på plass en ny boliglov som vil øke kravet for boligdokumentasjon for selger. Boligen kan ikke lenger selges «som den er». Mange håndverkere benytter Boligmappa som systemet for lagring av dokumentasjon.

Har du god dokumentasjon på boligen din og gjør dette tilgjengelig for boligkjøper, er sannsynligheten mindre for tvister knyttet til mangler o.l. i etterkant. Et ryddig system med dokumentasjon av boligen din kan øke verdien i salgsprosess ettersom en potensiell kjøper vil være tryggere på kjøpet. Dette er en glimrende og enkel måte å lage seg et slik system.

Gjør som 90 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.