pant i bolig

Boliglånsrentene heves – DNB først ut igjen

29.09.19

Norges største banker hever boliglånsrentene igjen etter økningen av styringsrenten i midten av september. Lånekostnadene vil trolig øke i tiden fremover, ifølge sentralbanken selv. 

Leder for personmarkedet i DNB Ingjerd Blekeli Spiten, Foto: Stig B. Fiksdal (DNB)
Leder for personmarkedet i DNB Ingjerd Blekeli Spiten, Foto: Stig B. Fiksdal (DNB)

Renteradar.no har gått igjennom listen over banker som har satt opp renten på boliglån. Flere av banker har den siste uken hevet renten på boliglån med inntil 0,25 prosentpoeng etter at styringsrenten ble satt opp torsdag i forrige uke. Først ut var DNB:

– De siste årene har rentenivået i Norge vært rekordlavt, og økende renter fra sentralbanken er et signal om at det fortsatt går godt i norsk økonomi. Rentene på boliglån påvirkes av dette og derfor settes de nå opp. DNB skal fortsatt være konkurransedyktige på utlån, sier Ingjerd Blekeli Spiten, leder for personmarkedet i DNB i en pressemelding.

Selv om DNB uttaler at de skal være konkurransedyktige på boliglån er deres beste veiledende flytende rente på 2,89%, noe som er høyere enn andre konkurrerende banker. Også Nordea hever renten:

Bank:Dato for renteheving:
Nordea5. november
DNB7. november
SpareBank 1 SR-Bank4. november
SpareBank 1 Østfold Akershus5. november
SpareBank 1 SMN8. november
SpareBank 1 Østlandet8. november
SpareBank 1 Nord-Norge8. november
SpareBank 1 Telemark8. november
Sparebank 1 Nordvest 8. november
Sparebanken Vest7. november
Sbanken8. november
Danske Bank 14. november
Sparebanken Sogn og Fjordane2. desember

– I lys av Norges Banks beslutning om å heve styringsrenten på rentemøte 19. september og utviklingen i pengemarkedsrentene har Nordea besluttet å justere opp rentene på boliglån og sparekonto, sier leder John Sætre for personmarkedet i Nordea Norge.

Flere av sparebankene har også hevet renten på boliglån. Samtlige banker hever renten med inntil 0,25 prosentpoeng. Se oversikt for dato for renteheving for eksisterende kunder.

Renteradar.no kan du sjekke renten du har og sammenligne med konkurrerende banker tilbyr. Det kan være mye å spare på å få bedre boliglånsrente, og Renteradar.no viser deg hvor mye du kan spare. Sjekk renten ved å trykke på knappen under.