Boliglånsekspert anklager DNB for urimelig forskjellsbehandling

I en artikkel i Nettavisen søndag 1. nov påpeker vi at DNB ikke gir lik boliglånsrente for lik risiko. Kjersti Braathen uttalte nylig at «det skal være lik pris for lik risiko». Data fra Renteradar.no viser at dette ikke er tilfellet.

Forrige uke skrev vi om at DNB tjener rekordmye på boliglånet ditt. Det er ikke alle boliglån de tjener like mye på for det er store forskjeller mellom rentene relativt like kunder får.

I Nettavisen-artikkelen ser vi nærmere på de kundene i DNB som utgjør lav risiko – det vil si de med lav belåningsgrad. Dette er kunder hvor banken har svært lave tap. Likevel betaler enkelte kunder over 2 % rente mens de beste kundene får ned mot 1,4 %. Da mener vi at banken ikke kan hevde at det er lik pris for lik risiko.

Vi påpeker også i artikkelen at DNB tjener svært godt på boliglån. DNB forsvarer seg med at netto renteinntekter er redusert med 7 % siden i fjor. Det de ikke nevner er at det skyldes mye lavere marginer på innskudd. Boliglånsmarginene har nemlig økt betydelig:

Gjør som 80 000 nordmenn før deg.

Boliglån gjort enkelt

Automatisk og enkel utfylling. 
Ferdig på to minutter

Få kontroll

Full oversikt over lånet ditt, beste
tilbud og hva du kan spare

Spar penger

Prut med ett klikk eller bytt
til en bank med bedre tilbud

4 av 5 nordmenn kan spare tusenvis på boliglånet

  • Gratis sammenligning av boliglånet ditt mot markedets beste lånerente.
  • Automatisk utfylling. Ferdig på 2 minutter.
  • Bli varslet når renten må sjekkes og bedre tilbud finnes.