Renteradar.no vs Finansportalen

6 måter Renteradar.no hjelper deg med boliglån som Finansportalen ikke kan

30.06.20

Finansportalen har i en årrekke hjulpet norske boliglånskunder med å navigere i et uoversiktelig boliglånsmarked, men tjenesten har også sine begrensninger. Renteradar.no bruker data fra Finansportalen, men gir deg en helt annen brukeropplevelse. Her er de 6 viktigste forskjellene:

Renteradar.no vs Finansportalen

I Renteradar.no jobber vi for at du enkelt skal kunne sammenligne din boliglånsrente med andre banker, få tilbud om å bytte bank eller forhandle med din nåværende bank. Du logger på gjennom BankID på mobil, og vi henter opplysningene om boliglånet ditt automatisk fra banken din. Du kan lese mer om hvordan tjenesten vår fungerer her. Vi ønsker å finne den beste boliglånsrenten for alle våre brukere.

Gratis tjeneste

Renteradar.no er, i likhet med Finansportalen, en gratis tjeneste. Finansportalen sin tjeneste som også sammenligner boliglånsrenter, fungerer på en annen måte enn Renteradar.no. Forskjellene er store og vi vil forklare hvordan Renteradar.no er tilpasset brukernes behov slik at tjenesten er enkel og rask å benytte seg av. Finansportalen.no sammenligner boliglån og arbeider også med pensjon, forsikring, fond og andre banktjenester. Vi i Renteradar.no er spesialister på å sammenligne boliglånsrenter for å finne det beste tilbudet til våre kunder. På denne måten gjør vi det mulig for deg å kunne spare tusenvis av kroner på å bytte bank.

Viser beste tilbud

Både vi i Renteradar.no og Finansportalen viser det beste tilbudet når vi sammenligner boliglånsrenter for deg. Vi viser tilbud fra alle banker og dette gjør at du kan være sikker på at det beste tilbudet for deg vises på vår side.

Renteradar viser de beste tilbudene

Forskjellen er at vi i Renteradar.no kun viser de tilbudene som gjelder for akkurat deg, helt automatisk. På Finansportalen må du gjøre en rekke valg som kan gjøre det vanskelig å finne de riktige tilbudene for deg. Dette kan føre til at du ikke finner frem til de beste tilbudene, fordi ikke-relevante tilbud tar opp plassen og gjør det vanskeligere å navigere.

Automatisk utfylling

Det er ofte tidkrevende å fylle ut ulike skjema og velge ulike alternativer på nettsider som sammenlikner priser. Renteradar.no henter de fleste opplysningene, som for eksempel renten din og lånedetaljer, automatisk når du logger inn med BankID på mobil.

Dette gjør det raskt og enkelt for deg som bruker av tjenesten å få oversikt og spare penger med kun ett par klikk. På Finansportalen sin nettside må du selv fylle ut informasjon om deg selv og ditt lån. Dette er tidkrevende og kan også bety mer jobb fordi du gjerne må finne frem til informasjon som du kanskje har glemt.

Sammenligner renten din med andre brukere

Det unike med Renteradar.no sin tjeneste er at vi har informasjon om hva andre kunder i din bank betaler på sitt boliglån. Du kan sammenligne renten du betaler med snittet i din og andre banker. Vi viser deg også den beste renten som banken tilbyr til enkelte av sine kunder.

Finansportalen viser deg kun listeprisene til bankene. Storbankene som DNB og Nordea samt sparebankene benytter seg av individuelle boliglånsrenter. Det betyr at det er opp til hver enkelt kunde å forhandle renten med banken. Listeprisen fra disse bankene er ofte ikke spesielt god og de beste kundene får langt lavere rente.

Viser hva du kan spare

Ved å benytte deg av Renteradar.no kan du spare tusenvis av kroner på å bytte bank eller forhandle med banken din. Vi viser deg i kroner hvor mye du kan spare første året og gjennom hele lånets løpetid.

Finansportalen viser kun renter og sammenligner ikke dine betingelser med andre tilbud på samme måte. Mange bankkunder vet ikke at det er mye å spare på boliglånet og det er vanskelig å navigere i markedet for boliglån.

Dette er hovedgrunnen til at Renteradar.no ble dannet og vår visjon er å gjøre det enkelt for kunder å få oversikt og få lavere rente.

Følger renten din over tid

I motsetning til Finansportalens boliglån og forslag til banker man kan bytte til, følger Renteradar.no opp brukerne sine over tid. Vi overvåker markedet og kontakter deg per mail dersom det kommer nye tilbud som du kan spare på. Du får også beskjed når banken din har endret renten på boliglånet slik at du kan oppdatere deg på vilkårene.

Lar deg forhandle renten med ett klikk

Vår tjeneste skal være så enkel som mulig å bruke, og du kan derfor forhandle renten din med banken gjennom få klikk på Renteradar.no.

Vi lager automatisk ferdig utfylt melding til banken din som forteller dem om at du kan få et bedre tilbud og at de må sette ned renten din. I meldingen står det at banken kan kontakte deg per telefon.

Finansportalen tilbyr deg også å forhandle, men det krever utfylling av et langt skjema. Du må selv gå inn på tilbudet som kommer opp, for så å finne frem på banken de mener er best for deg.

Estimat på boligverdi

Vi henter automatisk et estimat på din boligverdi og beregner belåningsgraden. Belåningsgraden er boliglånsbeløpet delt på markedsverdi av boligen. Hvor mye sikkerhet du har er viktig for bankene og påvirker hvilket rentetilbud de kan gi deg.

Estimat på boligverdi henter vi fra tjenesten Virdi.no som vi kan anbefale alle våre brukere å prøve.

Renteradar.no finner den beste renten, på enklest mulig måte